AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Savaş başladığında insan dönüşür mü?

Uygar insanın zorda kaldığında yapabileceği kötülüklerin boyutlarını çarpıcı bir dille beyazperdeye aktaran Utanç, Ingrid Bergman'ın en iyi işlerinden. Filmin dünya sinema tarihine geçmiş etkileyici finali ise zihinlere çakılacak cinsten...

Dünya sinemasının büyük ustalarından Ingmar Bergman'ın 1968 tarihli ünlü filmi Skammen (Shame/Utanç) bugün CNBC-e ekranlarına geliyor. Guldbagge ve Ulusal Eleştirmenler Birliği'nden En İyi Kadın Oyuncu, Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği'nden de En İyi Kadın Oyuncu, Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini toplayan film psikolojik drama türünde bir dahi olan ünlü yönetmenin türdeki en iyi işlerinden biri.

Smultronstallet (Yaban Çilekleri), Tystnaden (Sessizlik) ve Viskingar Och Rop (Çığlıklar ve Fısıltılar) gibi yapımlarıyla dünya çapında üne kavuşan Bergman'ın çok yönlü görüntü çalışması ve bölüklü anlatım biçimiyle insanın yalnızlığı, güçsüzlüğü ve acı çekişini karamsarlıkla anlattığı filmlerinin en iyilerinden olan Utanç izlenmesi zor, ağır filmlerden.

Film, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak küçük bir adaya saklanan Eva ve Jan Rosenberg'i anlatıyor. Müzik eğitimi alan ve keman çalarak yaşamlarını sürdüren Rosenbergler, savaştan uzaklaştıklarını düşünseler de kısa bir süre sonra askeri bir uçağın adaya düşmesiyle yanıldıklarını anlayacaktır. Film, savaş ortamında rahatları bozulan insanların ne büyük kötülükler işleyebileceklerini çarpıcı bir dille anlatıyor.

UTANÇ

Orj Adı: Skammen Yön: Ingmar Bergman Senaryo: Ingmar Bergman Oyn: Liv Ullman, Max Von Sydow, Sigge Fürst, Gunnar Björnstrand, Hans Alfredson Birgitta Valberg Yapım: 1968 / İsveç Türü: Dram /Savaş Süre: 103 dk
CNBC-e / 21.00


MÜZİK VE EROL BÜYÜKBURÇ

1950'lerin, 60'ların gençliğini sadece müziğiyle değil birbirinden ilginç kıyafetleri, kendine özgü tarzı ile peşinden koşturan, Türkiye'nin 'Elvis Presley'i Erol Büyükburç Bir Yudum İnsan'da. Hiç yayınlanmamış fotoğrafları, bir zamanlar dillerden düşmeyen şarkıları, filmleri ve kendine has dünyası ile Nebil Özgentürk'ün konuğu olan Büyükburç, pop müzik, kadınlar, reklamlar gibi konularda ilginç açıklamaları ve şaşırtan, güldüren, düşündüren yorumlarıyla ekranda.
Atv / 23.25


"STRES"İN BELGESELİ

Stresle baş etmenin yollarını bilimsel bilgiler ve görüntüler eşliğinde açıklayan bir belgesel ekranda. Stresin günlük yaşama etkilerini araştırmak üzere denekler üzerinde araştırmalar yapan bilim adamlarının bu deneylerinin ekrana getirileceği belgeselde, Alzheimer hastası 95 yaşındaki annesine bakmak zorunda olan Elizabeth'in durumu, 12 saatlik vardiyalarla Manhattan Caddesi'nde çalışan taksi şoförünün yaşadıkları ve stresin insan yaşamı üzerindeki etkisi var.
Tv8 / 21.00


BİR KATLİAMIN ARKA PLANI

Sunuculuğunu Sorel Dağıstanlı'nın yaptığı Aranıyor programında bu hafta, Tokat'ın Şahnalan köyünde yaşanan katliamın dosyası yeniden açılıyor. Bu dosya ile 27 yaşında bir erkek, 2 yaşında bir çocuk ve henüz doğmamış bir bebeğin öldüğü, bir kadının ağır yaralandığı katliam gibi bir cinayet gözler önüne seriliyor. Programda ayrıca, yüreği yaralı bir annenin, sokaklarda tinercilerle birlikte yaşayan oğlunu arayan M. Kabakçı'nı dosyası da yeniden ekrana getiriliyor.
Kanal D / 23.15

 
Hedefteki ülke İran'dan notlar
CNN Türk geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Hedefteki Ülke: İran belgeselini yeniden ekrana getiriyor. Gazeteci Ece Temelkuran'ın izlenimleriyle ekrana gelecek olan belgeselde, "Tahran'da bağıran öğrencilerin ne istediği?", "İran'ın ve Türkiye'nin ne ölçüde birbirine benzediği ve nerelerde ayrıldığı?" ve "İran'ı nelerin beklediği?" sorularına cevaplar aranıyor.
Cnn Türk / 22.10

Bütün sıkıntılar için makul çözüm bulunur
İnci Baylav'ın sunduğu ve Cahit Güngör'ün yönettiği Makul Çözüm programı kısa filmler ve canlandırmalarla sorunlara makul çözümler buluyor. Programda bugün, alkol bağımlısı olan ve kurtulmak için tedavi gören Ferit Bey'in sorununa çözümler üretilerek "Alkolden kurtulmanın yolları nelerdir?", "Babanın alkol kullandığı bir ailede, anne, çocukları alkolden nasıl koruyabilir?" gibi sorular cevaplanıyor.
Stv / 22.15

Leyla ile Timur sonunda yemekte
Talat Bulut ve Emel Müftüoğlu'nun oynadığı Aşk Olsun'da Timur ve Leyla hastanede karşılaşırlar ancak Leyla gider. Ebru, Gökhan'ı terkeder. Bu, en çok Leyla ile Timur'un işine gelir. Kaza geçiren kızını yalnız bırakmayan Leyla'ya teşekkür borcu olduğunu düşünen Timur, onu yemeğe davet eder, Leyla da kabul eder ama sürprizler bitmeyecektir.
Kanal D / 22.00

Azad kayıp, köylü seferber...
Gani Rüzgar Şavata'nın çektiği ve başrol oynadığı Dumanlı Yol'da, Azad'ın karanlık güçler tarafından gözaltına alınıp saklı tutulmasından habersiz olan Drejanlılar, seferber olmuştur. Şero'nun üstü olan Ankara'daki güçler ellerindeki Azad ile Zoza'yı Şero'yla karşı karşıya getirmek için yeni bir oyun hazırlamaktadır.
Kanal 7 / 21.30
6 Ağustos 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED