AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

B İ L İ Ş İ M
Gates, Windows 98'in fişini çekti

Yazılım şirketi Microsoft, Windows işletim sistemine desteği kesmeye hazırlanıyor. 16 Ocak 2004 tarihinden sonra yazılıma destek verilmeyecek, ancak çok gerekirse güvenlik yamaları hazırlanabilecek.

Yazılım firması Microsoft, gelecek aydan itibaren Windows-98 işletim sistemi için destek hizmeti vermeyi durduracağını açıkladı. Şirket, bununla birlikte, "işletim sistemine yönelik güvenlik tehditleri fazlasıyla ciddi olduğu takdirde, yeni yamalar yayımlanabileceğini" belirtti. International Data Corp. adlı kuruluşun tuttuğu istatistiklere göre, dünyadaki bilgisayarların yaklaşık yüzde 20'si hala Windows-95 veya Windows 98 ile çalışıyor. Microsoft, Windows-95'i desteklemeyi 31 Aralık 2001'de durdurmuştu.

Gamalı haç yazılımlardan çıkacak

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan şirket yetkilileri, Windows-98 kullanıcılarının 16 Ocak 2004'ten sonra Microsoft'tan teknik yardım isteyemeyeceğini belirtti. Windows-95 ve 98 sistemleri çok eski olduğu için güvenlik açısından bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Öte yandan Microsoft firması, bazı yazılımlarında yer alan gamalı haçları çıkartacağını açıkladı. Gamalı haçların, Microsoft'un en son yayımladığı "Office" programında da bulunduğu bildiriliyor.


Video kasetlerin yerini DVD'ler alıyor

Videoların yerini giderek DVD kayıt cihazları alıyor. Japonya'dan tüm dünyaya yayılan ve sabit diske de (HDD) kayıt yapabilen DVD/HDD cihazları yakın gelecekte tüm dünyada yaklaşık 50 milyon videonun yerini alacak. Sabit diske yaklaşık 100-300 saatlik program kaydetmek mümkün. DVD kayıt cihazı piyasasının 4,6 milyar dolarlık hacme erişeceği ve yaklaşık 3,6 milyon yeni cihaz satılacağı tahmin ediliyor.


Verilerinizi CD'de değil kolunuzda taşıyın

Disket sürücülerin yetmemeye başladığı günümüzde uzun süredir, USB bellekler kullanıyoruz. Bu tür cihazlar, küçük oldukları için karşımıza çeşitli şekillerde çıkabiliyor. Laks firması da kol saati biçimindeki USB bellekle, veri taşımaya yeni bir boyut getiriyor. Türkiye'de Trida Bilgisayar tarafından satılan cihazın 32 MB'lık olanı 45, 64 MB'lık olanı 70, 128 MB'lık olanı 95 ve 256 MB'lık olanı ise 150 Euro'dan satılıyor. Su geçirmez olan cihaz, 2 yıl garantili ve 3 yıl pil ömrü bulunuyor.


Tellioğlu Bilgisayar 'e-pratik'le 'e-iş'e geçti

Tellioğlu Bilgisayar, yazılım firması Emapi| ile işbirliğine girerek yeni b2b (firmadan firmaya e-iş) uygulaması olan "e-pratik"le işleyişini yeniden yapılandırdı. e-pratik sayesinde kullanıcılar Tellioğlu ile aralarındaki her türlü iş ilişkisini, cari hareketlerin incelenmesinden sipariş takibine, ürün bilgisinden arıza takibe kadar, 7 gün 24 saat inceleyebilmekte. e-pratik'in kurduğu e-ticaret ortamı sayesinde hizmetler elektronik ortama taşındı.

 
PC DERGİLERİ
2004 yılının oyunlarına bakış
PC Pratik dergisi aralık sayısında oyunseverler için 2004 yılının oyunlarını tanıtıyor. 25 oyunun değerlendirildiği bu bölümün yanısıra dergide, hızlı internet uygulamaları için ipuçları, 3 boyutlu monitörler, Windows XP araçları, E-Posta virüslerinden korunma, site tasarım kaynakları gibi yazılar dikkat çekiyor. Ayrıca dergiyle 51 program ve 10 tam sürüm oyun içeren iki adet CD veriliyor.
pcpratik

NET KİTAP
Adım Adım MS Project 2002
Microsoft'un proje yönetimi programı olan Microsoft Project Sürüm 2002'yi kullanmayı adım adım ve hızla öğretecek bir kaynak Arkadaş Yayınları'ndan çıktı. Kitabın ekinde yer alan CD-ROM, kitaptaki alıştırmaları yaparken kullanılabilecek hazır uygulama dosyalarını ve Project 2002 Standard Edition'ın 60 günlük deneme sürümünü içeriyor.
arkadas

DVD/HDD, oyun istasyonu ve TV bir arada
DVD/HDD piyasasında Panasonic, Pioneer ve Toshiba rekabet sürerken Sony firması PSX adını verdiği yeni bir cihazı piyasaya sürdü. Bu cihazın, kayıt için geniş bir sabit diskin (HDD) yanı sıra "Playstation 2" oyun istasyonu ve uydu televizyonlarını almak için bir "tuner"i bulunuyor. Bu arada artan üretimle birlikte kayıt cihazlarının fiyatları da makul düzeylere indi. 80 gigabit (GB) kapasiteye sahip DVD/HDD cihazları 550 dolara satılıyor.
16 Aralık 2003
Salı
 

Melih Bayram Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED