AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Ehliyet harcı 72 milyon 700 bin lira

Harç ve Damga Vergisi tutarları, 1 Ocak 2004'den geçerli olmak üzere yüzde 28,5'lik yeniden değerleme oranında artırıldı. 1 yıllık pasaport harcı 80 milyon liradan 103 milyon 800 bin liraya yükseldi. A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi harcı, yeni yılda 72 milyon 700 bin lira olacak. Ölçü aletlerinde muayene ve damgalama ücretleri de artırıldı. Terazilerden, 2 milyon 200 bin lira ile 84 milyon lira arasında muayene ve damga ücreti alınacak.

CHP taşıt vergisine itiraz ediyor

CHP daha önce iki kez iptal ettirdiği Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin iptali için, üçüncü kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurma kararı aldı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, "442 milyar liralık Ferrari'den satış fiyatının yüzde ikisi oranında vergi alınırken, 11 milyar liralık Lada Samara'dan yüzde 3,5 oranında vergi alınacak. Bu adaletsizliktir. İktidar varlıklı kesimlerden gelen tepkileri değerlendirip ona göre yasa çıkarıyor" dedi.

1 Mayıs işçi bayramı olsun

AK Parti Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır'ın 1 Mayıs'ın "İşçi Bayramı" olarak kutlanması amacıyla yasa teklifi hazırlamasını, işçi temsilcileri olumlu karşıladı. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu teklifin kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydederek, "Ancak bu teklif ilk kez olmuyor. Yasa önerisinin, milletvekillerince sahiplenilmesi gerekir" dediler.

THY'den Avrupaya ucuz fırsat

Türk Hava Yolları, Türkiye çıkışlı Avrupa uçuşlarında müşterilerine yeni bir fırsat yarattı. Bu uçuşlarda "yıllık ekonomi" tipi ücret ödeyenler ocak ayında Business Class seyahat edebilecek. Bu uygulama ile Business Class ücretleri yüzde 40 indirilmiş oldu.

MB zorunlu faizi 3 puan indirdi

Merkez Bankası, bankaların TL zorunlu karşılıklarına uygulanan faiz oranını 3 puan azaltarak yüzde 16'ya düşürdü. Yabancı para zorunlu karşılıklara ödenecek faiz oranlarının ise önceden olduğu gibi, devam edeceği vurgulandı.

Kampanyalar hızlandı

Redstar Jeans, Güneşli'deki fabrika satış mağazasında indirim kampanyası başlattı. Çocuk jean pantolonlar 5-10 milyondan sunuluyor. İndirim Kurban Bayramı'na kadar.
Linens, Ev tekstili mağazalar zinciri Linens'in kampanyası, 31 Aralık 2003 tarihine kadar sürecek. Tüm perde ve döşemelik kumaş ürün gruplarında yüzde 20-50 indirimler uygulanıyor.
İstikbal de, avantajlı ödeme koşulları ve indirim sunan yeni yıl kampanyası başlattı. Yüzlerce renk ve desen seçeneği bulunan İstikbal uyku setleri ve nevresim takımları, yeni yıla girerken yüzde 18 KDV oranında indirimle satılacak.



27 Aralık 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED