AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Periler, ödülleri geri getirdi!

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, düzenleyeceği ödül törenine Yeni Şafak temsilcilerini de
davet etti.
2002 yılı sonbaharında düzenlediği "Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması"nda dereceye giren sanatçıların ödüllerini bir yılı aşkın süredir dağıtmayan Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Yeni Şafak'ın konudaki yayınının ardından, 6 Mart 2004'de nihayet bir "ödül töreni" düzenleyeceğini açıkladı.

  • ALİ MURAT GÜVEN / HABER MERKEZİ
    Ürgüp Belediyesi'nin -benzeri herhangi bir batı ülkesinde yaşansa bir çok yerel yöneticiyi koltuğundan edebilecek olan- kısa film senaryo yarışması ödül skandalı, Yeni Şafak'ın konuyla ilgili yayını ve sinema çevrelerinden gelen yoğun tepkilerin ardından yavaş yavaş "mutlu son"a doğru ilerliyor.

    Konuyla ilgili olarak bir yıldır ilk resmî açıklamayı yapan Belediye yetkilileri, ödüllerin önümüzdeki ilkbaharda düzenlenecek bir törenle sahiplerine dağıtılacağını açıkladılar.

    2002 yılı sonbaharında ülke çapında katılımlara açık bir kısa film senaryo yarışması düzenleyen Ürgüp Belediye Başkanlığı, bu yarışmanın organizasyonu için de Türk sinemasının en kıdemli yönetmenlerinden Ertem Göreç'i görevlendirmişti. "Otobüs Yolcuları" ve "Karanlıkta Uyananlar" gibi başyapıtlarıyla Türk sinema tarihine geçmiş olan Göreç, yarışma organizasyonunu başarıyla tamamlamasına karşın belediyenin finalistlere ödüllerini dağıtmasını ise bir türlü başaramayacaktı. Çünkü medya duyurularının yapıldığı süreçte yarışmayı sahiplenen belediye, sıra ödüllerin verilme aşamasına geldiğinde "ödenek yokluğu"nu gerekçe gösterererek etkinliği sahiplenmekten vazgeçmişti. Bu garip tutum nedeniyle hem yarışmacılarla hem de Ürgüp Belediyesi'yle ilişkileri zedelenen ünlü yönetmen, iyi niyetle giriştiği bu organizasyondan ciddi biçimde yıpranarak çıktı.

    "Ödülleri vereceğim"

    22 Mart 2003 Pazar tarihli sayısında bu traji-komik olaya geniş yer ayıran Yeni Şafak, senaristlerin ve jüri üyelerinin tepkilerini duyurmuş, bu arada da Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'e ulaşma çabalarının sürekli sonuçsuz kaldığını yazmıştı. Ödemiş, gazetemizde yer alan haberin ardından nihayet ilk kez haber merkezimizi aradı ve olayın yarışma organizatörü Ertem Göreç ile aralarındaki bir yanlış anlamadan kaynaklandığını savundu. "Bu işi mutlaka tatlı bir sona bağlayacağız" diyen Belediye Başkanı, kış şartlarında böyle bir organizasyonu düzenlemenin ulaşım ve katılım açısından zorluklara yol açabileceğini belirterek, ödül törenini 6 Mart 2004'de düzenlemeyi düşündüğünü bildirdi. Yeni Şafak muhabirinin "Bu açıklamanızı aynen kamuoyuna duyuracağız. Ufukta yeni bir erteleme ya da iptal ihtimali var mı?" şeklindeki sorusuna "Hayır, bu kez kesinlikle ertelenmeyecek" cevabını veren Ödemiş, sözünün arkasında duracağı garantisini verdi.

    "Reklâmımız oldu" (!)

    Yeni Şafak temsilcisini de düzenlenecek törende aralarında görmek istediğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı, yayınlarımıza ilişkin olarak ise "Reklâmın iyisi kötüsü olmaz. Bu haberinizle aslında bizim reklamımızı yapmışsınız" şeklinde "ilginç ve düşündürücü" bir yorumda bulundu.

    Ürgüp Belediye Başkanlığı'nın en yetkili ismi tarafından yapılan bu açıklamayla, oturup bu yarışma için senaryo yazan 29 senarist, aralarından çeşitli ödüller kazanan 4 finalist, bu senaryoları tek tek okuyan 6 jüri üyesi, yarışmayı haber yapan kültür-sanat sayfası editörleri ve organizasyonu gerçekleştiren Türk sinemasının en kıdemli yönetmenlerinden Ertem Göreç artık rahat bir nefes alabilirler gibi. Çünkü emeklerinin ciddiye alındığı, tam oniki ay sonra ilk kez resmi bir ağızdan tescil edilmiş oldu!

    Yeni Şafak Haber Merkezi, 6 Mart 2004 tarihinde Ürgüp'te gerçekleştirileceği bildirilen ödül törenini de özel olarak takip edecek. Bir yıldan bu yana sahiplerine dağıtılmayan ödüllerin toplamı 5 milyar lira nakit para ve finalistlere verilecek dört hatıra plaketinden oluşuyor.



  • 27 Aralık 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED