AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • İlk karne MEB'e
    Eğitimciler Birliği Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı'na bir karne hazırladı. Cağaloğlu'nda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sendika üyelerinin biraraya gelerek açıkladığı karnede, Meslek Liseleri sorununun çözümü, sivil toplumla ilişkiler, YÖK karşısındaki tutum ve eğitim çalışanına zama 'zayıf' verilirken, MEB bütçesini önceleme, eğitime yüzde yüz destek projesi, ücretsiz kitap dağıtımı ve sosyal bilimler lisesi projesine 'pekiyi' verildi. Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman yaptığı konuşmada, MEB'in yıllardan beri çözüme kavuşturulmayan birçok konuda duyarlı davrandığını ifade etti.

  • SEVDA ALKAN


  • Rektör Bernay'a intihal suçlaması
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ferit Bernay ve bazı öğretim üyelerinin "Journal Of Pediatric Surgery" isimli yabancı bir derginin Şubat 1989 sayısında yayınlanan bir makaleyi kendilerine mal ederek yayınladıkları iddia edildi. Makaleyi inceleyen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Erbuğ Keskin değerlendirme yazısında şunları söyledi: " Congenital Anal Fistula Wiht Normal Anus başlıklı yazı tarafımdan incelendi. Makalenin tamamı Journal Of Pediatric Surgery adlı derginin Şubat 1989 sayısında yayınlanan bir makaleden kopya edilmiştir."


  • MARS'TAN SES YOK
    Lonra'da basın toplantısı düzenleyen Prof. Colin Pillinger, kayıp uydudan yakın zamanda bir sinyal almayı umduklarını söyledi. Avrupa Uzay Kurumu'nun (ESA) Mars'a dün indirmeyi beklediği 66 santimlik minik uydu Begale-2'den yüzeye iniş işareti alınamadı. İngiltere-Cheshire'daki Jodrell Bank Gözlemevi'nde 19 saatlik heyecanlı bekleyiş sonunda yüzeye iniş anından hiçbir kayıt gelmedi. Güneş panelleri açıkken 1 metre 90 santim genişliğinde şemsiye boyutundaki uydudan, Mars'a iniş yolunu belgeleyecek 9 tonlu ilk işaret de alınamamıştı. Odyssey'den beklenecek üçüncü girişimden de sonuç alınamazsa, Avrupa'nın bir gökcismine araç indirmedeki ilk deneyinin başarısız kaldığının, Beagle'ın da birçok Mars yolcusu gibi kayıt dışı tenekeye dönüştüğünün anlaşılacağı belirtiliyor.

  • LONDRA


  • Carrettalar, harç malzemesi olmuş
    Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF)'nın finansal desteği, Adnan Menderes ve Dokuz Eylül üniversitelerinin teknik işbirliği ile gerçekleştirilen "Türkiye'deki deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının araştırılma çalışması" bir raporla kamuoyuna açıklandı. Araştırmaya göre, ülkemizde bulunan 17 carretta yuvalama kumsalının yüzde 64'lük kısmı kötü durumda. Alanların yalnızca yüzde 12'si bu özel hayvanların yaşamasına uygun. Rapora göre, kum çıkarımı ve temel düzenlemelerden uzak kumsal kullanımları nedeniyle carrettalar daha denize ulaşamadan binalara harç malzemesi oluyor.

  • MURAT PALAVAR


  • Modern Çarşı'da bir kişinin cesedi bulundu
    Yanan Modern Çarşı içinde sürdürülen arama çalışmalarında bir kişinin cesedi bulundu. Tanınmayacak durumdaki cesedin yangından sonra kaybolan Salih Pişkin olduğu sanılıyor. Tanınmayacak durumdaki cesedin, yangından sonra kaybolan ve çarşıdaki bir medikal firmanın çalışanı olan Salih Pişkin olduğu sanılıyor.

  • BEHÇET GÜNGÖR


  • Ölümü bekleyen eşeklere KONYALI TALİP OLDU
    Avustralya Mahkemesi tarafından çiftçilerin şikayetleri üzerine ölüm cezasına çarptırıldığı iddia edilen eşeklere, Konya'dan talipli çıktı. Konya'nın Hadim İlçesi'nde yaşayan İsmail Sadıç (40), 16 yaşından bu yana dede mesleği olan hayvan tüccarlığı ile geçimini sağlıyor. Sadıç, köylerden topladığı eşek, katır ve sıpaları, traktörlerin giremediği, tarımın eşekler yardımıyla yapıldığı köylere pazarlıyor. 22 aralık 2003 tarihli bir gazetedeki haberde, tarlaları zarar gören çiftçilerin şikayetini inceleyen Avustralya Mahkemesi'nin, fazla olduklarına karar verdiği 22 bin eşeği ölüm cezasına çarptırdığını okuyan Sadıç, bu duruma çok üzüldüğünü söyledi. Yıllardır ekmeğini ağırlıklı olarak eşek ve katır ticaretinden kazanan Sadıç, şunları söyledi: "Biz uzun yıllardır bu işi yapıyoruz. Bir eşeği 50 milyon liraya alıp, 150-200 milyon liraya satıyoruz. Eşek, katır ve sıpalar, Toroslar'ın geçit vermeyen yollarında çiftçiler tarafından kullanıyor. Gazetede bu haberi görünce şok oldum. Biz satmaya eşek bulamazken, Avustralya'da tam 22 bin eşek ölüm cezasına çarptırılmış. Eşekleri öldürmek insani bir davranış değil, fazlaysa bize verebilirler diye düşündüm.


  • Beş milyarlık bileti çalan hırsız yakalandı
    Adapazarı'nda, seyyar piyango bayiinin çantasından 5 milyar liralık bilet çalan 2 kişiden 1'i polis tarafından yakalandı. Çalınan biletler, yakalanan zanlının üzerinden çıktı. Atatürk Bulvarı'ndaki 2000 İş Merkezi önünde bilet satan Murat Keser'in bir anlık dalgınlığından yararlanan 2 kişi, çantadaki biletleri alarak, olay yerinden uzaklaşmak istedi. Piyango Bayii Murat Keser'in olayı farkedip, yardım istemesi üzerine koşarak kaçmak isteyen zanlılardan Y.S (49), çevredeki esnaf ve vatandaşların da yardımıyla yakalandı. Kısa bir boğuşmadan sonra etkisiz hale getirilen ve cebinde 5 milyar liralık bilet bulunan Y.S, polise teslim edildi.


  • Hırsızlık çetesi yakayı ele verdi
    Kayseri'de son iki ay içinde 12 otomobili çalıp, 3 ayrı işyerini soyan 5 kişilik çete yakalandı. Nato Caddesi'nde bir otomobilin kapı kilitlerini açıp çalıştırmak isteyen M. E. (17), F. G.(15) ve A. Ü. (17) polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Sanıkların çaldıkları otomobillerle bir süre gezip, daha sonra terkettikleri bildirildi.


  • Çuval dolusu sahte kasa fişi
    Yozgat'ta bir otomobil bagajında ele geçirilen çuval dolusu yazar kasa fişi ve 6 fatura olayıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, mahkemece tutuklandı. Bir ihbarı değerlendiren Yozgat Emniyet Müdürlüğü 43 FY 989 plakalı otomobili durdurarak, arama yaptı. Yapılan araştırmada, sahte faturaların ait olduğu 4 şirketin sahiplerinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce arandığı belirlendi.


  • Batman'da grip salgını
    Batman Vali Vekili Kemal Cirit, kentte 14 bin öğrenciye soğuk algınlığı ve grip teşhisi konulduğunu ve bu nedenle merkezdeki okulların 1 gün tatil edihdiğini belirtti.



    27 Aralık 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED