AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ
Görevde yükselmede örnek bir uygulama

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Türk Kamu Yönetimi'nde bir ilk olan Sınıf ve Unvan Değişikliği Sınavı gerçekleştirilecektir. Bu sınavla birlikte hukuk devleti ilkesine saygılı idare anlayışının bir örneği sergilenmektedir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tâbi olarak değişik sınıf ve unvanlarda görev yapmakta iken meslekleriyle ilgili bir üst öğrenimi bitiren personelin kanunları gereği ihraz etmiş oldukları kadro unvanlarına atanmalarını teminen sınıf ve unvan değişikliği sınavı yapılması yönünde bir genelge yayımlanmıştır. Bu sınavın Danıştay Başkanlığı'nın vermiş olduğu ve istikrar kazanan kararları çerçevesinde yapılması öngörülmüştür.

Bu genelge gereğince adaylar müracaatlarını 26.09.2003 günü mesai bitimine kadar görevli oldukları birimlere müracaat formuyla yapacaklardır. Bu çerçevede bize verilen bilgilere göre tahminen 1000 mühendis, 50 veteriner, 25 biyolog, 25 kimyager ve 25 raportör kadrosuna sınav sonucuna göre atama yapılacaktır.

Mühendislik için Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi veya Bölümü ile Gıda Mühendisi yetiştiren fakültelerden mezun olunması gerekmektedir. Veteriner kadrosuna atanabilmek içinse Veteriner Fakültesi'nden, Biyolog kadrosuna atanabilmek için, biyolog yetiştiren okullardan, Kimyager kadrosuna atanabilmek için, kimyager yetiştiren fakültelerden, Raportör kadrosuna atanabilmek içinse Hukuk Fakültesi'nden mezun olmak gerekmektedir.

Bu sınav için müracaat edecek adaylar formlarını Merkez Teşkilat birimlerinden ve tarım il müdürlüklerinden temin edebileceklerdir. Bu sınava sadece bakanlık personeli katılabilecektir. Ümidimiz bu sınav başka kurumlara örnek olur.


SORULAR – CEVAPLAR

Öğretmenlerin sağlık özürü halinde mecburi hizmetleri

27.9.2000 tarihinde Artvin'de öğretmenliğe başladım. 25.07.2003 tarihinde sağlık özrü (babamın rahatsızlığı) nedeniyle istemiş olduğum tayin sonucu, Muğla iline atandım. Ayrıca Artvin'de görevli olduğum süre içinde kısa dönem olarak Aydın ilinde askerliğimi yaptım. Sizden öğrenmek istediğim acaba benim mecburi hizmet görevim bitmiş oluyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü'nü düzenleyen 7'nci maddesinde; "Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra bakanlık kadrolarına ilk defa öğretmen olarak atananlar ikinci hizmet bölgesi içindeki illerde en az dört yıl, üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerde en az üç yıl veya her iki bölgede toplam dört yıl çalışmakla yükümlüdürler" hükmü, 14'üncü maddesinde ise; "Bu özürler nedeniyle yer değişikliği istekleri, hizmet ve özür gereklerinin birlikte karşılanması temelinde dikkate alınır. Özüre dayalı yer değiştirme suretiyle atamaları yapılanlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, özürlerinin devam ettiğini her yıl yer değiştirme suretiyle atama döneminde belgelendirirler.

Belgelendiremeyenler eksik hizmetlerini tamamlamak üzere eğitim öğretim yılı bütünlüğü de dikkate alınarak takip eden yer değiştirme döneminde bu bölgelere dahil illere atanırlar. ...

Sağlık özür durumuna bağlı olarak istedikleri illere, tedavi imkanı veya öğretmen ihtiyacının bulunmaması nedeniyle yer değişikliği yapılamayanlar, tedavi imkanı ve öğretmen ihtiyacı bulunan bir başka il'e atanmak istediklerinde bu istekleri ihtiyaç ölçüsünde değerlendirilir" hükmü yer almaktadır. Bu hükümler çerçevesinde özür durumunu belgelendirememeniz halinde eksik kalan hizmet sürenizi tamamlamanız gerekir.

Amir kadrosuna memur vekalet edebilir mi?

2002 yılında görevde yükselme eğitimine girerek koruma ve güvenlik şefliğini kazandım. Ancak, koruma ve güvenlik amirliğine, şef olarak bizler değil, koruma ve güvenlik görevlisi bir arkadaş vekalet ettirilmektedir. Vekilliğin şeflere verilmesi gerekmez mi?

Memur kadrolarına yapılacak vekaleten atamalarda asilde aranan şartların vekil olarak atanacaklarda da bulunması gerekmektedir. 99 seri no'lu Devlet Mamurları Kanunu Genel Tebliği'nde; "Asilde aranan şartlara sahip vekil memur bulunamadığı takdirde, hizmetin aksamadan yürütülebilmesi bakımından herhangi bir şekilde boşalmış veya boş bulunan bir görevin öncelikle varsa yardımcıları yoksa asilde aranan şartlara en yakın personel tarafından tedviren gördürülmesi mümkündür." hükmüne yer verilmiştir. Kurumunuza ait görevde yükselme yönetmeliğinde Amir kadrosuna ancak şeflerin başvurabileceği belirtmiş olması gerekmektedir. Eğer yönetmelik bu şekilde ise amir kadrosuna koruma güvenlik görevlilerinin değil, şartları taşıyan koruma ve güvenlik şeflerinin vekalet etmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, belirttiğimiz hususlara uygun görevlendirme yapılmamışsa ise "Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde şikayet ve müracaat hakkınızı kullanabilirsiniz.

Daha önce işçilikte geçen sürelerin memuriyette değerlendirilmesi

1985 yılında orta okul sonrası, 2 yıllık eğitim veren TCDD Pratik Sanat Okulu'ndan torna-tesviyeci unvanı ile mezun oldum ve TÜLOMSAŞ G. Müdürlüğü'nde işçi statüsünde işe başladım. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Iktisat Fakültesi'nden mezun oldum. Kısa dönem askerlik görevimi tamamlamak amacıyla aynı yıl kasım ayında kurumdan ayrıldım. Askerlik dönüşü yine mezuniyet durumuma (Ekonomici, Ekonomist, Iktisatçı) uygun kadroya atanmama ilişkin dilekçem kabul görmedi. Bu nedenle G.I.H. sınıfından memur olarak aynı işyerime atandım Şu an şef olarak çalışmaktayım. 1- 1998 yılında Ekonomici unvanına atanma isteğimin reddedilmesi doğru mudur? 2- 1985-1998 yılları arasında, işçi olarak geçen hizmet sürelerim memuriyetimde değerlendirilebilir mi? 3- İşçilikte geçen sürelerim görevde yükselme sınavlarında veya üst düzey kadrolara yapılacak atamalarda dikkate alınacak mıdır?

1- Kurumların unvan değişikliğinde hizmet şartlarını dikkate alarak takdir haklarını kullanma yetkileri vardır. Dolayısıyla kurumları her hangi bir unvanı vermesi için zorlamak mümkün değildir. Ancak, kurumlar, takdir haklarını kullandıklarında, kamu yararı ve hizmet gereklerini dikkate almaları gerekir. Bunun aksi yönündeki davranışlar dava konusu edilebilir.

2- İşçilikte geçen sürelerin kazanılmış hak aylık derecenizde değerlendirileceğine ilişkin olarak 657 sayılı Kanun'da her hangi bir hüküm yer almadığından bu süreleriniz kazanılmış hak aylık derecenizde değerlendirilemeyecektir.

3- Görevde yükselme mahiyetindeki atamalarda işçilikte geçen süreler dikkate alınmaktadır. Ancak, 2002/25 sayılı genelge gereğince, kurum ve kuruluşlarca atama yapılacağı duyurulan kadro/pozisyon sayısının (2) katından fazla personelin başvurması halinde, bu personelin seçiminde uygulanacak puan hesabında işçilikte geçen süreler için puan verilmemektedir. Diğer taraftan, halen Şef pozisyonunda görev yaptığınız dikkate alındığında, görevde yükselme eğitim ve sınavına girmeksizin, ekonomist unvanlı bir pozisyona, İktisat Fakültesi mezunu olmanız nedeniyle öğrenim durumu itibariyle atanmanız kurumunuz takdirindedir. Sorunuz ikinci kısmında işçilikte geçen sürelerinizin üst düzey kadrolara yapılacak atamalarda dikkate alınıp alınmayacağı sorulmaktadır. Bu husus 657 sayılı Kanun'un 68/B maddesinde açıklanmıştır. Buna göre yüksek öğrenim görmüş olmak şartıyla bu süreleriniz üst düzey kadrolara yapılacak atamalarda değerlendirilecektir.

Öte yandan, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun Ek 18'inci maddesinin dördüncü fıkrası gereğince, Emekli Sandığı'na iştirakçi olduğunuz tarihteki tahsil derecenizden daha aşağı bir tahsil derecesinde sigorta primi ödemek suretiyle geçirdiğiniz süreler dikkate alınmaz. Ancak, diğer sürelerin emekli keseneğine esas aylık derece ve kademesinin değerlendirilmesinde dikkate alınır.


Hazırlayan: Ahmet Ünlü
(memurlar.net editörü)

Faks: (0312) 472 68 80

30 Ağustos 2003
Cumartesi
 
HAZIRLAYAN: Ahmet Ünlü


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED