AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
İmarcılar bir bonoyu 10 kişiye satmışlar!
SPK uzmanlarının İmarbank ve Adabank'la ilgili hazırladıkları raporda, sadece Merkez Yatırım AŞ'nin kayıtlarında bankanın kendi portföyü için aldığı 1 katrilyonluk hayali bonoları en az 10 kişiye sattıkları ortaya çıkarıldı.

Denetim kurullarına standart
Hükümet, özerk denetim kurullarını standarda kavuşturuyor. RTÜK, BBDK ve SPK gibi her biri kendine özgü yapısı, üye sayısı ve yönetmeliği bulunan kurullar ortak bir yasaya bağlanıyor.

Yazıcıoğlu hastaneye giderken kaza geçirdi
Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu ile birlikte Ankara'da hastaneye giderken kaza geçirdi. Tellioğlu yaşamını yitirirken, Yazıcıoğlu ağır yaralandı.

Kayseri'nin hedefi AB
Kayseri Türkiye'nin ihracatında pay sahibi olan şehirlerin başında geliyor. 3 Kasım seçimlerinin ardından Avrupa ülkelerinden gelen talebin artması üzerine Kayserili işadamları AB'ye yönelik çalışmalarını arttırmışlar.

TV'de Kürtçe yayın ilkeleri nasıl olacak?
Kürtçe yayınların yapılabilmesi için RTÜK yönetmelik üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, yayıncılar, Kürtçe yayınların hangi şartlar ve ilkeler doğrultusunda yapılabileceği sorusunun cevabını arıyor.

'Öğretim üyesi tam gün çalışsın'
Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan üniversitelerin sorunları konulu bir raporda, öğretim üyelerinin yeterince çalışmadıkları belirtilerek, "Öğretim üyeleri tam gün çalışmalıdır" önerisi getirildi.

Rektörlerden uzlaşma sinyali
Yüksek Öğretim Yasa Taslağı'yla ilgili çalışmalarını sürdüren Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Alkış, "Uzlaşmak istiyoruz. Hükümet de bunu istiyor" dedi.

Beni marka yap!
Şöhret basamaklarının en tepesinin 'markalaşmak' olduğunu belirten senarist Birol Güven, günümüzde ünlü olmaktan ziyade markalaşma ve bu markanın devamını sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

37 YILDIR PİZZA YAPIYOR
İtalyan lezzeti olmasına rağmen, dünyanın pekçok ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de zevkle tüketilen pizzanın Türkiye geçmişi 1960'lara dayanıyor.

Prestij'in gözyaşları
Tedavi gördüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde önceki gün hayatını kaybeden müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu'nun cenazesi, Levent Afet Yolal Camii'nde dün öğleyin kılınan cenaze namazından sonra, götürüldüğü Sakarya'nın Karasu ilçesinde toprağa verildi.

Kara: Kazayı hatırlamıyorum
Adapazarı'nda yaşadıkları kazayı hatırlamadığını belirten AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, "Kazanın nerede ve ne şekilde olduğunu hiç bilmiyorum" dedi.

Tersaneciler sürgünden sürgüne
Bodrum ve çevresinde yat üreten tersaneciler, turizmcilerin, gürültü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle yaptıkları şikayet üzerine, sürüldükleri İçmeler'de de huzur bulamadılar

Koray Aydın için afet ayrımcılığı iddiası
Eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın, bakanlığı sırasında belediyeler arasında "afet ayrımcılığı" yaptığı iddia edildi.

TRT adayından RTÜK hakkında suç duyurusu
İzmir Barosu avukatlarından ve TRT Genel Müdürlüğü için aday adayı olan Hüseyin Durdu, RTÜK'ün "aday belirlemesinde keyfi davranarak görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KADEK ateşkesi sona erdirdi
1 Eylül 1998 yılında tek taraflı olarak ateşkes ilan ettiğini açıklayan PKK/KADEK örgütü son bir ay içinde dört ayrı polis noktasına yaptığı saldırılarla yeniden çatışmalar başlattı.

ÖSS'de yerleştirilen lise sonlara sınav hakkı tanındı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2003 ÖSS yerleştirme sonuçlarında bir yüksek öğretim programına yerleştirilen ve tek ders nedeniyle liseden mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkı verdi.

Kısa kısa..



3 Eylül 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED