AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Sabaha kadar çalışan vekil feleğini şaşırdı

Son gün 05:00'e kadar çalışan Meclis'te uyuyakalan milletvekili, uyku sersemliğiyle Meclis'te yolunu kaybetti. Koluna girilerek aracına bindirilen vekilin, eve nasıl gittiğini ise kimse bilmiyor.

Meclis, geçen hafta tatile girdi. Meclis'in tatile girecek olması nedeniyle geçen hafta Genel Kurul sabah saat 05.00'lere kadar çalıştı.

Sabaha karşı 05.00 sularında Meclis kapanmasına rağmen AK Parti'li bir milletvekili iç kulislerdeki koltuklarda uyuyakalmıştı. Görevliler milletvekilini uyandırdı. Uyku sersemliği ile nerede olduğunu şaşıran milletvekili iktidar kulisi yerine muhalefet kulisine girince iyice yolunu şaşırdı.

AK Parti'li Hüsrev Kutlu ile karşılan milletvekili "Genel Kurul'a nereden giriyorduk?" diye sordu. Hüsrev Kutlu, "Genel Kurul çalışmaları bitti. Herkes evine gitti" demesi üzerine milletvekili, "Ben garaja nereden gidecektim" demeye başladı. Kutlu, uyku sersemi milletvekilini garaja kadar götürüp arabasına bindirdi.

Uyku sersemi milletvekilinin evini bulup bulamadığını ise bilemiyoruz. Sabahın 05.00'lerine kadar Meclis'te çalışmak kolay değil. İnsanın feleği şaşıyor.


  • Gördün peşin parayı gülersin be Kemal Abi!

    Meclis'te, orman arazilerinin satışıyla ilgili Anayasa değişikliğinin oylaması yapılıyordu. Referandum engeline takılmamak için AK Partililer 367 milletvekili sağlamaya çalışıyordu. İktidar kulisinde oy kullanmayan milletvekillerinin isimleri anons ediliyordu. Grup başkanvekilleri "Ahmet Faruk Ünsal", "Mehmet Çiçek" diye bağırarak gergin bir şekilde sağa sola koşarken, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise gevrek gevrek gülüyordu. Bir milletvekili, "Sayın bakanım niye gülüyorsun" diye sordu. Unakıtan zaten hazırcevaptı: "Eee... Paranın ucu gözüktü, ben gülmeyim de kim gülsün" karşılığını verdi. Unakıtan'ın sözlerini Trakyalı bir milletvekili tamamladı: "Gördün peşin parayı, gevrek gevrek gülersin be Kemal Abi.."


  • Bakan Şener'den kehribar dersi

    Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in kehribar tesbihinin küçük çaplı bir kabine krizine neden olduğunu yazmıştık. Şener'i bu hafta Meclis Kulisi'nde AK Partili milletvekillerine kehribar dersi verirken gördük. Kehribar taşının özelliğini merak eden AK Parti'li bazı milletvekillerine Şener, "Kehribar taşı çam reçinesinden oluşur. Yaklaşık 450 bin yılda meydana gelir. Bu nedenle çok değerlidir. Kehribar taşı böcek müzesi olarak bilinir. Kehribar taşının içine giren böcekler asırlar boyu taşın içinde yok olmazlar. Radyo karbon yöntemiyle kehribar taşının içindeki böceklerin yaşı tespit edilir" dedi. Şener'in kehribar taşı ile ilgili bilgileri masada bulunan milletvekillerini şaşırtmıştı. AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz da "Kehribar taşı troide iyi geliyor" diyerek Şener'in kehribar ile ilgili bilgilerine yeni bir bilgi daha ekledi. Bakanlar, milletvekillerine sadece tayin ve terfi işlerinde yardımcı olmuyor. Genel kültürlerinin gelişmesine de katkıda bulunuyor.


  • CHP'LİLER İKİ ÖKÜZ KESMELİ, ANCAK İDARE EDER

    CHP'nin başı dertten kurtulmuyor. Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'ın oğlu Nafiz trafik kazası geçirdi, komada yatıyor. Adana Milletvekili Tacidar Seyhan kaza yaptı, oğlunu yitirdi. Bursa Milletvekili Ali Dinçer uzun süredir kanser tedavisi görüyor. Zonguldak Milletvekili Harun Akın da rahatsız. Tüm bunların üzerine iki milletvekili de istifa edince CHP'liler "yahu şanssızlık yakamızı bırakmıyor. İki koç mu kurban etsek ne yapsak" diye kendi aralarında konuşuyordu. Gazeteci meslektaşları-mızdan biri dayanamadı, "Siz, iki koç değil iki büyük öküz kurban edin. Ancak idare eder."


  • BENDENSİN!..

    Başbakan Erdoğan, Cuma günü yakın çevresiyle akşam yemeğini Gaziosmanpaşa'da köftecide yedi. Menüde İnegöl ve kaşarlı köfte, piyaz ve cola vardı. Başbakan, son yemekte garsona Cola Turka olup olmadığını sordu. Olumsuz cevap alınca tepkisini "Çok ayıp çok" sözleriyle dile getirdi. Öğrendiğimize 15 kişilik yemeğin hesabı 145 milyon tutmuş. Başbakan'ın yemek yediği sırada restoranda bulunan iki bayanın hesabını da Erdoğan'ın yanındakiler ödemiş. Hani Cola Turka reklamında ki gibi; BENDENSİN!..


  • TRT'yi teftiş eden, TRT'de tatil yapıyor

    Yücel Yener, TRT Genel Müdürlüğü'nden ayrıldı ama hakkındaki soruşturmalar sürüyor. Yener'le ilgili soruşturmayı Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan Müfettiş Sinan Erol yürütüyor. Erol, TRT'yle ilgili soruşturmayı sürdürürken aynı zamanda da yaz tatilini TRT'nin Antalya Lara'daki tatil köyünde geçiriyor. Soruşturduğu kurumun tatil köyünde tatil yapmak nasıl bir duygu bilmiyoruz ama Sinan Erol'un, tatilini eşi ile birlikte yapmadığı da biliniyor. Erol da zaten, TRT'nin, hakkında ençok iddia ortaya atılan genel müdürlerinden olan Yücel Yener'in 6 dosyasından 4'ünü "temiz" bulmuş.


  • Bize müsaade

    Politik-Fiskos'un en büyük malzeme kaynağı Meclis'ti. Meclis geçen hafta tatile girdi. Bu nedenle biz de Meclis açılıncaya kadar müsaade istiyoruz. 2 ay tatildeyiz sanmayın. Haberlerimizle Ankara'nın gündemini size yansıtmaya devam edeceğiz.


  • Serdengeçti'nin döviz korkusu

    Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel'in, 52 milyar liralık şahsi hesabını, dalgalı kurdan önce dövize çevirmesi, Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti'yi korkuttu. Serdengeçti, ne olur ne olmaz diyerek, cebinde 100 dolar dahi bulundurmuyor; yurtdışı seyahatlerinde, kendisine verilen harcırahları bile, yurda döner denmez, TL'ye çeviriyor.


  • Hüsam'ın ekibi EPDK'da toplanıyor

    Hüsamettin Özkan, 57. hükümette Başbakan Yardımcısı'ydı. Özkan'a yakın bürokratlar şimdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyeleri. Bunu anlatan bürokrat, EPDK Başkanı Yusuf Günay'ın, eski Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanı olduğunu hatırlattı. 57. hükümetin Basın Müşaviri Cem Avcı ve Başbakanlık İdari ve Mali İşler eski Daire Başkanı Mehmet Gürbüz de EPDK'da bulunuyor.


  • Başbakan neden gergin?

    Günlerden Perşembe... Yer Başbakanlık... Başbakan Erdoğan çalışıyor. Bu sırada Müsteşar Yardımcıları'ndan biri elinde dosyalar içeri giriyor; "Efendim bazı dosyalar var. İncelemeniz için..." Sinirli olduğu gözlenen Başbakan, Müsteşar Yardımcısı'na sert çıkıyor. Erdoğan'ın, Perşembe günleri sinirli olmasının, Cumhurbaşkanı ile haftalık görüşme günü olmasıyla bir ilgisi var mı bilemiyoruz...


      KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


    4 Ağustos 2003
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED