AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Çin, ABD ve IMF'ye direniyor

Ulusal parası yuanın değerini yapay biçimde düşük tutarak rekabet gücünü artırmakla suçlanan Çin yönetimi, ABD ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelen baskılara direniyor. ABD Hazine Bakanı John Snow, ulusal parası yuanı revalüe (değerlenme) etmesi için Çin yönetimini ikna amacıyla Pekin'e geldi.

IMF Başkanı Horst Köhler de yaptığı yazılı açıklamada, "kambiyo kurlarında esnekliğe gitmenin Çin'in yararına olacağını'' savundu. Çin Merkez Bankası Sözcüsü Snow'un ziyareti ve revalüasyon talebini nasıl değerlendirdikleri sorusuna, "Sırf birisi Çin'i ziyarete geldi diye döviz kurunda değişiklik yapacak değiliz'' dedi.

İKB'den Irak halkına 2 milyon dolar kaynak

İslam Kalkınma Bankası (IKB) 28. yıllık guvernörler toplantısı Kazakistan'da başladı. Almatı'da Kur'an-ı Kerim'in okunarak başlayan toplantıda, Irak halkına 2 milyon dolar tutarında bir kaynak sağlanacağı kaydedildi. İslam Kalkınma Bankası, Türk firması Teba'ya da 5 milyon euro verilmesini kararlaştırdı. Bugün sona erecek toplantıya, Türkiye'den Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı katıldı. İslam Kalkınma Bankası'nın (IKB) Kazakistan'da düzenlediği toplantısı sırasında iki kişi kalp krizi geçirerek öldü.

Güvence 20 bin Euro'ya indirilsin

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankalardaki mevduat güvencesinde AB normu olan 20 bin Euro'ya inilmesi gerektiğini söyledi. Kayseri Ticaret Odası arasındaki kredi sözleşmesinin imza töreninde konuşan Özen, Yeni İcra İflas Kanunu'yla işler biraz daha kolaylaşıyor" dedi.

Akbank Irak Ticaret Bankası yönetiminde

Akbank, Irak Ticaret Bankası'nın yönetimine giren tek Türk bankası oldu. Irak Ticaret Bankası'nın kuruluş ve yönetimi ihalesini, Akbank'ın da aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen 13 bankasının yer aldığı konsorsiyum kazandı.

11 banka 'Piyasa Yapıcısı' oldu

Hazine ile 2003-2004 dönemi için "Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi'' imzalayan Akbank, Finansbank, HSBC, Oyakbank, Ziraat, Dışbank, Garanti, Halk, İş, Vakıflar ile Yapı ve Kredi Bankası, bununla, ihalelere teminatsız katılabilme gibi bazı haklar elde etti.

İstikbal'de çapraz değiştirme fırsatı

Markası ve modeli ne olursa olsun, İstikbal, eski mobilyayı iade bedeli karşılığında evden alıyor; yeni İstikbal ürününü eve teslim ederken çapraz değiştirme fırsatı da tanıyor. İstikbal'in çapraz modeli şöyle işliyor; Eski kanepeyi iade edip yerine yeni köşe takımı almak isteyene kolaylıkk sağlanıyor. 25 Ağustos'ta başlayan Çapraz Değiştirme Kampanyası'nda geçerli olan iade bedelleri şöyle açıklandı: Yatak odası takımı, yemek odası takımı ve koltuk takımı nakit 150 milyon, taksitli 185 milyon / Oturma grubu ve köşe takımı nakit 125 milyon, taksitli 154 milyon / genç odası takımı nakit 80 milyon, taksitli 99 milyon / kanepe & tv koltuğu nakit 50 milyon, taksitli 62 milyon.

Gönül: Renault'un teknolojisini alkışlıyorum

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Renault'yu, Türkiye'ye getirdiği teknolojiden dolayı alkışladığını söyledi. OYAK Renault'nun Bursa'daki fabrikasında üretilen "Megane II Sedan''ın endüstriyel tanıtım toplantısından sonra üretim bantlarını gezen Gönül, Silahlı Kuvvetler personelini maaşlarından artırarak oluşturdukları fonla kurulan OYAK'ın, artık Türk sanayiine de hizmet ettiğini söyledi. Renault Başkanı Louis Schweitzer de "Megane II Sedan üretimi, OYAK ve Türkiye ile işbirliğinin gelişmesinin ve ileriye dönük hedeflere gideceğimizin işareti'' dedi.



3 Eylül 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED