AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
İmarzedelerin isyanı sürüyor

İmarbankzedeler dün de Bursa Valiliği önünde eylem yaptı. Devlet güvencesi olmasına rağmen bugüne kadar kendilerine ödeme yapılmadığını belirten mudiler, okula gönderecekleri çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanmasını istediler, "Devlet garantisi değil, çile garantisi", "Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz, bu ülkenin evladı değil miyiz" şeklinde pankartlar açan İmarzedeler, Uzan Grubu'nun batırdığı paraların el konulan varlıklarının satılarak temin edilmesi gerektiğini bildirdiler ve sonra dağıldılar. Bu arada İstanbul'da da mudiler BDDK önünde eylem yaptı.

'Batıkların devir tarihleri bildirilsin'

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca, Adalet Bakanlığı'na bir yazı göndererek, mahkemelerde gecikmelerin önlenmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 21 bankanın devir tarihleri, irtibat kurulacak bankaların isimleri ve adreslerinin tüm mahkemelere bildirilmesini istedi. Akçakoca, yazıda, 1997'den bu yana yürürlükten kaldırılan Bankalar Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği Türkbank, Bank Ekspres, İnterbank, Yurt Ticaret ve Kredi Bankası, Egebank, Tütüncüler Bankası, Yaşarbank, Sümerbank, Eskişehir Bankası, Bankkapital, Etibank, Demirbank, Ulusalbank, İktisat Bankası, EGS Bank, Tarişbank, Kentbank, Sitebank, Bayındırbank, Toprakbank, Pamukbank'ın yönetim, denetim ve hisselerinin fona devredildiğini, son olarak da bankacılık işlemleri yapma, mevduat kabul etme izni kaldırılan İmarbank'ın yönetim ve denetiminin fona devredildiğini anımsattı.

'Dürüstlüğümün kurbanı oldum'

Selahattin Özkan, Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in korumalığını yaptığı sırada emniyetin bazı birimlerindeki üst düzey polislere menfaat sağladığı iddiasıyla 27 Mayıs 2002'de açığa alındı. Suçsuz olduğuna inanan ve bir yıldan beri mesleğine yeniden dönmek için hukuk mücadelesi veren Özkan, İstanbul 1. Ağır Ceza'da görülen davada beraat etmesine rağmen, İdare Mahkemesi'nce görevine iade edilmiyor. 'Özkan'ın iddiasına göre, o dönemde Pasaport Şube'de görevli bir komiser, Demirel'den odası için klima talep etmiş. Yine Demirel'in sekreteri Özkan'a, Korumalar Şube Müdürlüğü'ne hediye olarak çikolata götüreceklerini ifade etmiş. Özkan ise, 'Alıştırmayın onları' demiş. Konuşmaları dönemin Savcısı Nuh Mete Yüksel'in telefonların dinlenmesi talimatı üzerine ortaya çıkmış. Özkan, Pasaport Şube Müdürü'nün özürlü çocuklarını gözönünde bulundurarak onu korumak için "Eğer Murat Demirel klima parası verseydi onu ben alırdım" demiş. Bu sözler Özkan ile dönemin Korumalar Şube Müdürü Yiğit'in meslekten atılmasına neden olmuş.


  • 'Kalp hastasına gereken yapıldı'

    7 Eylül tarihli gazetemizde, sevk kağıdı olmadığı için ilk müracaatında KTÜ Farabi Hastanesi'ne kabul edilmemesi dolayısıyla, kalp pili takılmasının gecikmesi yüzünden Rasim Kalaycı'nın hayatını kaybettiği ifade edilen haberle ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasında, hastanın 1 Eylül 2003'te saat 09.30'da Nünune Acil Servis'e geldiği, gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından kalp pili takılarak KTÜ Farabi Hastanesi'ne gönderildiği belirtildi. Burada saat 12.00'de kalp pili takıldığı bildirilen açıklamada, hastanın tüm müdahalelere rağmen aynı gün saat 19.00'da kaybedildiği ifade edildi.


  • Karamehmet: İhaleyle ilgili bilgim yok

    İşadamı Korkmaz Yiğit ile Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu 10 sanığın, teşekkül oluşturarak Türkbank'ın resmi ihalesine fesat karıştırmak iddiasıyla yargılandığı davada, işdamları Mehmet Emin Karamehmet ve Kadri Önel tanık olarak dinlenildi. İstanbul 7. Ağır Ceza'daki duruşmada işadamı Karamehmet, ihaleyle ilgili bilgisi olmadığını söyledi.


  • Bankacıyı oyuna getirip dolandırdı

    Kırşehir'de bir bankanın merkez şubesine giden ve adının Mehmet Çelik olduğunu söyleyen bir kişi memureye, 40 milyarını bankada değerlendirmek istediğini anlattı. Parayı ablasının getireceğini, bono ve 4 bin euro almak istediğini, dövizin kendisine verilmesini, 500 euroluk da hesap açılmasını istedi. Müdürün de onayıyla memurenin verdiği 3 bin 500 euroyu alan dolandırıcı cep telefonuyla konuşuyormuş gibi yapıp bankadan kaçtı.


  • HSYK, Yargıtay'a 12, Danıştay'a 3 üye seçti

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay'a 12, Danıştay'a da 3 yeni üye seçti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanan HSYK, Yargıtay'ın çeşitli nedenlerle boşalan 12, Danıştay'ın da 3 üyeliği için seçim yaptı. Buna göre, Yargıtay'ın 12 yeni üyesi şu isimlerden oluştu: Ali Suat Ertosun (Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü), Ali Rıza Çınar, Haydar Erol (Yargıtay cumhuriyet savcıları), Musa Tekin (Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanı), Mehmet Ekmekçi (Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı), Yılmaz Çamlıbel (Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı), Nail Özkılıç (Antalya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi), Halil Kayapınar (Antalya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi), Sevim Çetin, Mehmet Aral, Mehmet Akif Mendi ve Satılmış Altıngöz (Yargıtay Tetkik Hakimleri). HSYK, Danıştay üyeliklerine de; İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Levent Artuk, Danıştay Savcısı Alaattin Öğüş ve Danıştay Tetkik Hakimi Ayper Göktuna'yı seçti.


  • Türk postacılar birinci oldu

    Türkiye, "32. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması"nda bayanlar ve erkeklerde takım halinde birinci oldu. Haliç'teki eski Galata Köprüsü girişinde, yarışmanın başlaması dolayısıya bir tören düzenlendi. Konuşmaların ardından her ülkeden 3'er bayan posta dağıtıcısının katıldığı 5 kilometre mesafeli yürüyüş yarışmasında birinciliği Romanya'dan Laura Sofia Pasca İgna, ikinciliği Türkiye'den Hatice Ekmekci, üçüncülüğü de Nebahat Atasoy kazandı. Daha sonra erkek posta dağıtıcıları, 10 kilometre mesafede yarıştılar. Erkekler kategorisinde ilk üç sırayı Türk postacıları elde etti. Yarışmada Askeri Aktan birinci, Ayhan Buğu ikinci, Suat Ersoy da üçüncü oldu.


  • Sevgi Koleji'nden eğitimde büyük başarı

    Muraş Eğitim Kurumları'na bağlı olarak 1995-1996 eğitim öğretim yılında hizmete başlayan Sevgi Koleji, 2003 Anadolu-Fen Liselerine giriş sınavında yüzde 94 başarı sağladı. Bünyesinde ilköğretim okulu ve Anadolu lisesini bulunduran Sevgi Koleji, hazırlamış olduğu yeni bir proje ile de kampus eğitim faaliyetine geçmeye hazırlanıyor.Sevgi Koleji Müdürü Hayrullah Karakuş okulun büyük başarılara imza attığını belirterek, "1995-96 eğitim öğretim yılında başlayan eğitim faaliyetimiz çok kısa bir zaman olmasına rağmen büyük hedeflere ulaşmıştır. Bugün Ankara'nın en saygın okulları arasında yerimizi alarak başlattığımız kaliteli eğitim faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürmekteyiz" dedi.


  • Emekli polisten elektrik enerjisi üreten icat

    Emekli emniyet amiri Muammer Yıldız, dışarıdan ek bir güce ihtiyaç duymadan, dairesel mekanik enerjiyle elektrik üretme özelliğine sahip bir makine icat ettiğini öne sürdü. Yıldız, "BSMH" adını verdikleri makinenin tanıtımı amacıyla düzenlediği toplantıda, elektrik üretim ünitesini uzun ve yoğun bir çalışma sonunda, otomotivci ve elektrikçi 3 arkadaşıyla meydana getirdiklerini belirtti.Patentini aldığı buluşun üretimi için yurtiçinden ve yurtdışından teklifler geldiğini söyleyen Yıldız, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, Erdoğan'ın kendisiyle yakından ilgilendiğini ve buluşunun değerlendirilmesi için çalışma yapacaklarını söylediğini" ifade etti.


  • İskenderiye Film Festivali'nde Türk filmi "Sır Çocukları" ödül

    İskenderiye Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü, "Sır Çocukları" filmindeki rolüyle Fırat Tanış aldı. Mısır'ın sahil kenti İskenderiye'de 3-9 Eylül 2003 tarihleri arasında düzenlenen festivalde ödül alanlar açıklandı. Senaryo ve yönetmenliği Aydın Sayman ve Ümit Güven'e ait olan "Sır Çocukları" filmindeki rolüyle ödül kazanan Fırat Tanış, ödülünü, yönetmen Aydın Sayman ile İskenderiye Valisi Abdüsselam El Mahcuba'dan aldı. Ödül töreninde İskenderiye Başkonsolosu Başat Öztürk de hazır bulundu. Jüri üyeleri arasında Türkiye'den Emine Ceylan bulundu


  • Kıbrıs'a deniz otobüsü seferleri 13 eylülde

    Antalya'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne Kenti'ne ulaşımı sağlayacak deniz otobüsü seferleri, 13 Eylül'de başlayacak. Kaleiçi Yat Limanı'nda inşaa edilen gümrük kapısı ve deniz otobüsü terminalinin açılış töreni, 12 Eylül'de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılımıyla gerçekleşecek. Kaleiçi'nden Girne'ye yolcu taşıyacak ilk deniz otobüsü ise 13 Eylül'de yola çıkacak. Deniz otobüsü, Antalya'dan Girne'ye Çarşamba, Cuma ve Pazar gece saat 01.00'da, Girne'den Antalya'ya ise aynı günler saat 17.00'da hareket edecek. Antalya Kaleiçi-Girne arasındaki 155 deniz mili mesafeyi 4 saat 15 dakikada alacak, 320 kişi kapasiteli deniz otobüsünde televizyon, video ve müzik yayını yapılacak.



    11 Eylül 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED