AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Türkiye rüzgarı esecek

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün yemekli toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, uygulanan ekonomik ve yapısal reformlarla, Türkiye'nin yerli ve yabancı sermaye için cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'deki uygulanan ekonomik ve yapısal reformlarla, hem yerli hemde yabancı yatırımlar açısından cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti. Erdoğan, Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından düzenlenen ve uluslararası iş ve finans çevrelerinden yaklaşık 700 kişinin katıldığı yemekli toplantının açılışında konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin, Müslüman ve demokratik toplumuyla doğu ile batı arasındaki köprü görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, "Çok yakın bir gelecekte AB'ye üye bir ülke olarak bölge istikrarına katkı boyutundaki tarihi misyonumuzu daha etkin bir şekilde yerine getirme fırsatı bulacağız'' dedi. Erdoğan, uygulanan ekonomik ve yapısal reformlarla Türkiye'nin hem yerli hem de yabancı yatırımlar açısından bir cazibe merkezi haline gelmekte olduğunu kaydetti.

'Fırsatı kaçırmayın'

Finans çevrelerine seslenen Erdoğan, Türkiye'de yatırım yapılmasının önündeki bürokratik engellerin kaldırıldığını belirterek, Türkiye'deki potansiyelden yararlanma fırsatını kaçırmama çağrısında bulundu. Erdoğan, ekonomide büyümeyi hedeflerken, uygulamadaki mali disiplini bozmayacaklarını da ifade ederek, programda öngörülen hedeflerin tutturulduğunu da sözlerine ekledi. Erdoğan, bu çabaların boşa gitmemesi, gösterilmekte olan performansın kalıcı hale getirilmesi ve ekonomide hukukun üstünlüğününtesisi için bir taraftan da çok köklü yapısal reformların hayata geçirildiğini kaydetti.

Dubai'ye Türk çıkarması

Dubai'de yapılan IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları yoğun bir gündemle başladı. Dubai'ye çıkarma yapan Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti temaslara hızlı başladı. Devlet Bakanı Ali Babacan, 4 adet ikili temas gerçekleştirdi. Devlet Bakanı Ali Babacan, dün sabah Brezilya Maliye Bakanı Antonio Filho, Dünya Bankası'nın icra direktörlerinden Kurt Bayer, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu, AB Komisyonu ekonomik ilişkiler komiserleri Pedro Solbes, akşam saatlerinde de IMF Başkanı Horst Köhler ile görüştü. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın bugün ABD eski Başkanı Bill Clinton ile görüşmesi bekleniyor.

Deppler: Ekonomik program yolunda

Uluslararası Para Fonu Avrupa Masası Direktörü Michael Deppler, Türkiye'nin 6. Gözden Geçirme'yi tamamlayacağı konusunda 'oldukça emin' olduğunu söyledi. Dubai'de konuşan Deppler, "Türkiye'nin özelleştirme programındaki gecikmeler sadece uygulamlarla ilgili bir konu" dedi. Deppler, Türkiye'nin uyguladığı ekonomik programın da 'oldukça iyi' gittiğini kaydetti. Deppler', "TL'deki değerlenme ve enflasyondaki düşüş olumlu gelişmeler. İhracat da iyi gidiyor. Bundan öte ne istenebilir?" dedi.

Brekk: Program sonuç veriyor

IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Ekonomik programın yolunda gittiği ve istenen sonuçları verdiği aşikar. Bu durum hükümete yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlık döngüsünü kırmakta mükemmel bir fırsat veriyor" dedi. "Faizlerdeki düşüş ekonominin genelindeki olumlu gelişmelerin bir yansıması" diyen Brekk, ayrıca, "Programın sapma olmaksızın sürdürülmesi halinde yüzde 20 seviyesinde yıl sonu TÜFE hedefi tutturulabilir" diye konuştu.



21 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED