AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
YÖK bu okulu açtırmıyor
Hayırsever bir ailenin 1 trilyon lira harcayarak yaptırdığı ve Dicle Üniversitesi'ne teslim ettiği yüksekokul, YÖK izin vermediği için 3 senedir açılamadı. Boş binayı gören aile, "İlköğretim okulu da yapacaktık ama vazgeçtik" diyorlar.

Bütün bu çile okumak için!
Çatak İlçesi'ne bağlı üç mezradaki 30 öğrenci, okula gitmek için her gün 12 kilometre yol katediyor. Bu çilesinin sebebi, Botan çayı üzerinde mezralarla ilçeye bağlantıyı sağlayan bir köprünün olmaması.

8 ayda 215 soruşturma
Başbakan Erdoğan, 2003 yılı içinde Ağustos ayı itibariyle, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na tam 215 ayrı konuda soruşturma talimatı verdi. Bu soruşturmaların başında ise üst kurullarla ilgili usulsüzlükler geliyor.

Kürtçe tiyatrodan MERHABA
Beyoğlu Muammer Karaca Tiyatrosu'nu bir yıllığına kiralayan Mezopotamya Kültür Merkezi oyuncuları her Salı bir oyun sahneleyecek.

Türkiye'nin uzayda yeni uydusu olacak
Türkiye, haberleşme uydularının ardından uzaya çok amaçlı alçak irtifa uydusu gönderecek. TÜBİTAK BİLTEN'in projesiyle üretilen ve 26 Eylül'de uzaya fırlatılacak BİLSAT uydusu için geri sayım başladı.

Alemdaroğlu bekçi rolüne soyunmasın
Roma ve Berlin'deki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na ağır eleştirilerde bulundu.

Prof. Alkış: Arazi uygulaması uzun zamandır yapılıyor
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, kendisinin de aralarında bulunduğu öğretim üyelerinin arazi çalışmalarının, yalnızca kendi döneminde değil, uzun zamandan beri yapıldığını bildirdi.

MUTLU SON
Ege Tıp Fakültesi Hastanesi'nden üç gün önce kaçırılan 4 günlük Emre Kaan, Denizli'de bulundu. Bebeği çocuk özlemi yüzünden kaçıran kadın, görümcesinin ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Afet konutlarında 'işkence'
Erzurum'da afet konutlarına taşınan köylüler, televizyon ve çamaşır makinesi gibi elektrikli ev aletlerini kullanamıyor, su ihtiyaçlarını karşılamak için itfaiye aracının yolunu gözlüyorlar.

YARGIYI bölen ceza
İzmir'in Karabağlar semtinde bir pazarda 4 yıl önce 2 tişört ve 400 bin lira para gasp ettikleri için 77 yıl hapse mahkum olan sanıklar Ayhan Okay (21), Anter Bakır (18) ve Serkan Alper'le (18) ilgili dava, gazetecilik ve hukuk fakültelerinde ders olarak okutulabilecek niteliğe kavuştu.

Kazancı Bedih müziği bırakıyor
Müziği bırakarak kazancılık mesleğine döndüğünü açıklayan Bedih, İbrahim Tatlıses'ten teklif gelirse son kez konsere çıkabileceğini söyledi.

Doğu Karadeniz göller bölgesi olacak
Çoruh Nehri üzerinde devam eden baraj projeleri, Artvin'i göller bölgesine çevirecek. 10 baraj projesi tamamlandığında, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 5'i bu bölgeden karşılanacak.

Tüneller şehri Gümüşhane
Gümüşhane il sınırları içerisindeki karayollarında 16 tünel bulunuyor. Bin 702 metrelik Zigana Tüneli, il sınırları içinde bulunan tünellerin en uzunu.

Ünüvar: Vardiya sistemi 80 hastanede uygulanıyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necati Ünüvar, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Vardiya Çalışma Sistemi'nin halen 40 ildeki 80 devlet hastanesinde başarıyla uygulandığını belirtti.

Kısa kısa..



21 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED