AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Yazıcıoğlu'nu unutmadı

Bayrampaşalılar, vali Recep Yazıcıoğlu'nu unutmadı. Yazıcıoğlu'nun, Bayrampaşa'ya yaptığı ziyaretlerde çekilen fotoğraflarının da sergilendiği köşede açılan anı defteri, yoğun ilgi görüyor. Bayrampaşalılar anı defterindeki yazılarında, Yazıcıoğlu'nun renkli kişiliğini vurguluyorlar. Halil İbrahim Akkuş, Yazıcıoğlu'nun, 'Kurtarıcılardan kurtulmamız gerektiği' sözünü unutamadığını belirtiyor. Yaşlı bir hayranının, 'yaşlı dostu' olarak nitelediği merhum valiyi, fakir bir seveni de, 'fakir dostu' diye tanımlıyor. Bayrampaşalılar, valiyi dualarında hatırlayacaklarını da anlatıyorlar.

  • ZEKERİYA GÜLÜN

    'Zabıt katipliği' için ter döktüler

    Türkiye genelinde bin 578 zabit katibinin alınacağı sınav, adalet komisyonunun bulunduğu illerde dün gerçekleştirildi. Ankara Adliyesi'nde görevlendirilmek üzere, 5 bin 40 kişinin başvurduğu ve 91 zabıt katibinin alınacağı, 5 gün sürecek sınavın ilk bölümü de dün yapıldı. Ankara Adliye Sarayı Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen sınava, soyadının ilk harfi A ve B olan adaylar girdi. Soyadının ilk harfi C, Ç, D ve E olanlar yarın, 22 Eylül Pazartesi günü soyadının ilk harfi F, G, Ğ, H, İ, I ve K, 23 Eylül Salı günü soyadının ilk harfi L, M, N, O, Ö, P, R, S ve Ş, 24 Eylül Çarşamba günü ise soyadının ilk harfi T, U, Ü, V, Y ve Z olanlar sınava alınacak. Başarılı olan adaylar, 29 Eylül Pazartesi günü sözlü sınava tâbi tutulacak.

    Türkiye-İran demiryolu ulaşıma kapandı

    Van'da önceki gece meydana gelen heyelan yüzünden İran-Türkiye demiryolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Bölgede 2 gündür aralıklarla devam eden yağmurdan dolayı Saray İlçesi ile İran Kapıköy Sınır Kapısı arasında demiryolunda heyelan meydana geldi. Demiryolunun kapanması yüzünden gece saat 23.00 sıralarında Van feribot iskelesinde olması gereken Tahran-Şam treninin İranlı yolcuları, bir süre Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki istasyonda bekletildi. Yol temizleme çalışmalarının uzun süre devam edeceğinin ortaya çıkması üzerine yolcular, 3 otobüs ile dün sabaha karşı feribot iskelesine getirildi. Burada feribota bindirilen yolcular, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde bekletilen trene gönderildi. Devlet Demir Yolları Müdürlüğü yetkilileri, heyelan yüzünden kapanan demiryolunun ulaşıma açılması için çalışmalara başlanıldığını belirtti.

    Bilgisayar oyunundan etkilenen çocuklar otomobil çaldı

    Yalova'da, bilgisayar oyunundan etkilenen 5 çocuğun otomobil çaldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Kazım Karabekir Mahallesi Yaşar Okuyan Bulvarı'nda, camını sert bir cisimle kırdıkları park halindeki 77 Al 997 plakalı otomobili "düz kontak" yaparak çalıştıran 12 ile 17 yaşları arasındaki 5 çocuk, kent içinde gezerken, aracının çalındığını fark eden Ahmet Kocaoğlu'nun ihbarı üzerine yakalandı. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi Şubesi ekiplerince gözaltına alınan T.K (17), M.Ç (15), M.T.D (15), E.İ (13) ve B.K (12), "bilgisayar oyunundan etkilenerek otomobili çaldıklarını" söylediler.

    İfadelerinde, "Her zaman bilgisayarda oynadığımız bir oyunda araba çalıyor, polisle köşe kapmaca oynuyorduk. Gerçek hayatta da bunu yapmak istedik. Ancak gerçek hayat oyuna benzemiyormuş" dedikleri öğrenilen çocuklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Oyunun kahramanına, "araba çalmak, ceset yok etmek, rakip mafya babasına suikast düzenlemek" gibi çeşitli görevler veriliyor. Oyuncu, ayrıca, "otomobille ezdiği insan başına" para kazanıyor.

    Dünyanın en büyük uçağı Sabiha Gökçen'e inecek

    ABD'den Irak'a jeneratör taşıyan ve dünyanın en büyük ticari uçağı olarak bilinen "Mriya", Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na inecek. Alınan bilgiye göre, New York'tan yola çıkan jeneratör yüklü Antonov 225 tipi "Mriya" adıl uçağın, 22 Eylül sabahı Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na inmesi bekleniyor. Uçak, yakıt ikmali yapıldıktan sonra Irak'ın Basra kentine hareket edecek. Havaalanı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Lerzan Özder, yaptığı açıklamada, dev uçağın isminin Ukrayna dilinde "rüya" anlamına geldiğini belirtti. Altı motorlu uçan devin kargo kapasitesinin 250 ton olduğunu ifade eden Özder, "Bir başka deyişle şu anda kullanımda olan en büyük uçaktan iki kat daha fazla. Kanat açıklığı 88.4 metre olan uçağın kargo bölümü yaklaşık 80 adet otomobil alabiliyor.

    Hep beraber 'evet' dediler

    Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği toplu düğün şöleninde 62 çift dünya evine girdi. Çiftlerin sadece nikahlarını kıymakla kalmadıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, "Biz nikah kıymıyoruz. Düğün yapıyoruz" dedi. Nikahın ardından çiftler, Fatih Kısaparmak ve Sami Aksu'nun şarkılarıyla coşkulu dakikalar geçirdiler.

    Kırkpınar'ın zurnacısı görevi devretti

    Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 69 yıldır zurna çalan Osman İrmisit, mesleği bıraktığını açıkladı.Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 69 yıl onur duyarak görev yaptığını söyleyen 84 yaşındaki İrmisit, Kırkpınar ağaları, başpehlivanlar ve devlet erkanı önünde zurna çaldığını ifade etti. Bu yıl 642'ncisi yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne son kez çıktığını belirten İrmisit, şunları söyledi: "15 yaşında başladığım meslek hayatımda, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda zurna çalarak sanatımı başarıyla icra ettim. 69 yıl boyunca ekmek yediğim mesleği rahatsızlığım nedeniyle bırakıyorum."

    Yazar Musa Anter anıldı

    11 yıl önce Diyarbakır'da faili meçhul bir cinayet sonucu ölen yazar Musa Anter için anma töreni düzenlendi. Yazar Musa Anter, 1992'de geldiği Diyarbakır'da faili meçhul bir cinayet sonucu ölmüştü. Musa Anter için dün, öldürüldüğü yerde bir tören düzenlendi. Törene, aralarında DEHAP yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. Ellerinde kırmızı karanfillerle Cumhuriyet Mahallesi'ne gelen kalabalık, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Topluluk törenden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

    'Alzheimer'da erken teşhis çok önemli

    Osmangazi Üniversitesi (OGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gazi Özdemir, yaşlılarda görülen 'Alzheimer'in sinsi bir şekilde gelişmesi nedeniyle hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özdemir "21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, günümüzde en sık görülen ve üzerinde en çok araştırma yapılan hastalığın 'Alzheimer' olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özdemir, alkol ve sigaranın fazla miktarda tüketilmesi, uzun süreli depresif kişiliğin devam etmesi, B12 vitamini eksikliği ile geç yaşlarda çocuk sahibi olan ailelerin çocuklarında 'Alzheimer'ın görülme riskinin fazla olduğunu söyledi.

    Aker eşarpları artık Aloe Vera etkili

    Her sezona yeniliklerle başlayan Aker eşarp; 2003-2004 Sonbahar-Kış sezonunda da bir ilk ile merhaba dedi. Aker, artık eşarplarda Aloe Vera etkisine sahip konsantre yumuşatıcı kullanıyor. Eşarba çok yumuşak ve rahatlatıcı bir özellik veren Aloe Vera, elektriklenmeyi ortadan kaldırıyor. Kullanım sırasında cilde değen kısımlarda içeriğindeki Aloe Vera son derece hoş ve serin bir his veriyor.

    İSKELE HALATI KOPTU: 1 ÖLÜ

    Antalya, Gençlik Mahallesi'ndeki 7 katlı Falez Apartmanı'nın 5. katında cephe boyası yapan işçiler Mürsel Duran ve Erkan Sesli, iskelenin halat bağlantılarının kopması sonucu yere düştüler. İskeleden beton zemine düşen Duran ölürken, toprak zemine düşen Sesli ise ağır yaralı olarak ambulansla Antalya SSK'ya kaldırıldı. Binanın 4. kat seviyesinde askıda kalan iskele ise, itfaiye ekiplerince aşağıya indirildi.

    BİR KİLOMETRELİK KAPKAÇ

    Nuriye Kırmızı ve arkadaşı Orhan Gülhan, Atatürk Parkı'nda otururken bir kapkaççı, genç kızın çantasını alarak koşmaya başladı. Bunun üzerine Gülhan ile kapkaççı arasında 1 kilometre süren bir kovalamaca başladı. Kapkaççıya yetişip üstüne atlayan ve çantayı alan Gülhan, kapkaççının bıçak darbesiyle yaralandı.

    SEZEN AKSU HASTANEDE

    Konser vermek amacıyla İzmir'e gelen Sezen Aksu, konser öncesinde rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Aksu, Fuar Açıkhava Tiyatrosu'ndadün akşam vereceği konser öncesi rahatsızlandı. Aksu, daha sonra Özel Ege Sağlık Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Doktor Adnan Gürkan, Aksu'nun alerjik reaksiyon nedeniyle hastaneye geldiğini, önemli bir rahatsızlığının olmadığını söyledi.

    ŞÜKÜR'ÜN TALİHSİZ GÜNÜ

    Bahçelievler'de, milli futbolcu Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan Şükür'ün kullandığı aracın çarptığı bir kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Gökhan Şükür'ün kullandığı 34 GKN 05 plakalı cip, E-5 Karayolu Bahçelievler mevkiinde, yoldan karşıya geçen Ali Osman Acar'a (51) çarptı. Kazada Acar hayatını kaybetti. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Gökhan Şükür, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

    BU SEFER KAPTI, KAÇAMADI

    Nuruosmaniye Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Mesut S. adındaki bir kişi, alışveriş yapan ABD'li turist Suzan Dilon'un çantasını alarak kaçtı. Bunun üzerine, çevrede bulunan esnaf bu kişiyi kovalamaya başladı. Çantayı atarak kaçmaya devam eden bu kişi, hemen yakalandı. Bu tür kapkaç olayının turistleri korkuttuğunu belirten bazı işyeri sahipleri, kapkaççıya tekme-tokat vurmaya başladı. Diğer esnaflar Mesut S. polise teslim edildi.



  • 21 Eylül 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED