AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K Ü L T Ü R
Ezginin doğusu

Harem Grubu'nun kurucularından Hamdi ve Mehmet Akatay'ın ilk albümleri Dest be Dest çıktı. Albüm, sanatçıların köklerinin peşinden Doğu'da sıcak bir ezgi turu yapıyor.

  • ÖMER ÇAKKAL
    Sezen Aksu'dan İbrahim Tatlıses'e, Sibel Can'dan Tarkan'a kadar birçok ünlü ismin albümlerine eşlik eden Hamdi ve Mehmet Akatay kardeşler, 'Dest be Dest' (Elden Ele) adında bir albüme imza attılar. Çocuk yaşlarından beri, hanende sanatçısı babaları vesilesiyle tanıdıkları müzik piyasasının içinde olan Akataylar; edindikleri tüm birikimi ilk kez kendi çalışmaları için kullandılar.

    İleriye taşımayı düşündükleri 'Akatay Project'in ilk ürünü olan albümde daha önce hiç yorumlanmayan Dest be Dest, Sohbet, Oğul, Latino, Atlantis ve Köy Yolu isimli parçalar yer alıyor. Davul dışında tüm vurmalı çalıgıları çalan sanatçılara albümde; yurtdışından Mısırlı ünlü kavala sanatçısı İbrahim Kavala, Kübalı perküsyon ustası Wılly Rıchard Ricardo Gonzales ile ülkemizden Eyüp Hamiş, Göksel Baktagir ve Hüsnü Şenlendirici gibi farklı soundlara sahip alanlarının zirve isimleri de çalıyor.

    Sony Müzik etiketiyle piyasaya çıkan Dest be Dest'in dinleyenlerini Arabistan'dan Hindistan'a kadar uzanan mistik ve otantik bir Doğu yolculuğa çıkarmasının, bunca farklı sesi bünyesinde barındırmasının elbette bir nedeni var. Türk insanında pek görülmeyecek esmer bir tene sahip olan Akatay Kardeşler'e "Nerelisiniz?" sorumuzu büyük birader Hamdi Akatay şöyle cevaplıyor: "İzmir'de dünyaya geldik ve Türküz. Ancak köklerimiz Selanik'e, oradan da bir yüzyıl öncesinde Hindistan'a uzanıyor."

    Çocukluk dönemlerinde İzmir'de her gece fasıllarda darbuka çalan Akatay kardeşlerden önce Hamdi, birkaç ay sonra da Mehmet Akatay soluğu müzik piyasasının kalbi İstanbul'da alıyorlar. Aradan geçen 16 yılın ardından birçok ünlü sanatçının konserlerinde ve albümlerinde çalan Hamdi ve Mehmet Akatay, ilk albümleri Dest be Dest'e geçtiğimiz günlerde imza attılar.

    Dest be Dest: Doğu-Batı 'elele'

    Dest be Dest, son zamanlarda büyük beğeni toplayan diğer Doğu-Batı harmanı enstrümantal albümler gibi yurtdışından ve yurtiçinden birçok sanatçıyı biraraya topluyor. Hamdi Akatay'a göre yabancı sanatçılarla kontak kurmak oldukça kolay. Her iki kardeş de, iyi çalan sanatçıların bir şekilde biraraya geleceğini, asıl meselenin dinleyicinin ciddi sanatçıyı gösteriş yapandan ayırması olduğunu ifade ediyorlar.

  •  
    Prenses Süreyya hayatını anlatıyor
    Prenses Süreyya, kuşkusuz dünyanın özellikle bir dönem boyunca en fazla tanıdığı kadınlardan biri.
    Dergiler
    Arıburnu anısına yarışma
    Şair ve sinemacı Orhon Murat Arıburnu anısına Hüseyin Alemdar'ın kişisel çabalarıyla verilmekte olan geleneksel Arıburnu Ödülleri'nin 14.'sü Şiir Kitabı, Yayımlanmamış Şiir Kitabı, Uzun Metrajlı Film, Uzun Metrajlı Film Senaryosu ve Kısa Metrajlı Film dallarında verilecek. Son katılım tarihi 1 Kasım olarak belirlenen ödüller için eser gönderecek olanlar başvurularını "Arıburnu Ödülleri, Sadri Alışık Sokak, 27/3 Beyoğlu" adresine yapabilirler. Geniş bilgi için tel: 0 505 514 00 98
    San Sebastian başladı 51. Uluslararası San Sebastian Film Festivali, İspanya'nın San Sebastian kentinde başladı. Festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Uzak filmi de gösterilecek. 10 gün sürecek festival, İspanyolca konuşan ülkelerdeki film festivalleri-nin en eskisi ve prestijlisi olarak kabul ediliyor. San Sebastian'ın Altın Denizkabuğu Ödülü için 16 film yarışıyor. Ödül kazananlar 27 Eylül'de açıklanacak. Katılan 200 film ve gelmesi bekle-nen 200 bin seyircisiyle San Sebastian, dünyanın popüler festivallerinden biri olma yolunda.
    21 Eylül 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED