AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
EN KRİTİK DERBİ

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması ezeli rekabete boyut kazandırırken takımların teknik adaları Terim ve Daum'u da ilk kez karşı karşıya getirecek.

Futbolun kalbi İkitelli'de atacak. Birinci Süper Futbol Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen karşılaşma, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak. Digitürk LİG TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı FİFA kokartlı hakem Muhittin Boşat yönetecek. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti yurtdışında da büyük ilgi görüyor. Derbi maçı için 24 yabancı gazetecinin Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne akredite oldu. 11 Ekim'de grup liderliği için İstanbul'da yapacağı İngiltere maçı öncesi ''Ada'' basını derbiye büyük önem veriyor. İngiliz devlet televizyonu BBC'den 4 kişilik ekibin maçı izleyeceği bildirildi.

DERBİDE 346. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe, tarihlerinde 346. kez karşı karşıya gelecek. 94 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 345 maçtan 127'sini kazanırken, Sarı-Kırmızılı ekip bu süre içinde 111 kez galip geldi. Bu arada maçta güvenliği yaklaşık 5 bin polis sağlayacak. Ayrıca atlı ve eğitilmiş köpekli yaklaşık 300 özel güvenlik birimi de görev yapacak.

TERİM
"Taraftar desteği şart"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe derbisini 65 bin taraftarın desteği ile kazanacaklarını söyledi. Derbiye çok iyi hazırlandıklarını belirten Terim, "Galibiyetten başka hiç bir sonucu düşünmediklerini, bu maçı kazanarak iki haftadan beri yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bırakıp çıkışa geçmek istiyoruz," dedi.

DAUM
"Serimiz sürmeli"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ligde son 4 haftada elde ettikleri seri galibiyetleri Galatasaray maçını da kazanarak devam ettirmek istediklerini söyledi. Sarı-Lacivertli takım açısından zor bir maç olacağını kaydeden Alman teknik adam, güçlü rakipleri karşısında puan almanın kolay olmadığını ancak bunu başarabileceklerini açıkladı.

HAKAN
Bileklikle oynayacak

Galatasaray, derbi maça ezeli rakibine oranla daha stresli çıkacak. Sarı-Kırmızılılar dev maç öncesi Ümit Karan, Lukunku, Orhan, Ömer ve Abdullah'ın sakatlıkları bulunuyor. Bu oyunculardan Ümit Karan kesin olarak yok. Sakatlanan ve MR'ı çekilen Abdullah ile diğer sakat oyuncuların da muhtemelen derbi maçta oynayamayacağı öğrenildi. Juventus maçında sakatlanan Hakan Şükür'ün bugünkü maçta özel bir dirseklikle forma giyeceği açıklandı.

HOOİJDONK
maç saatinde

Ligdeki son 4 maçını kazanan Fenerbahçe'de ise tüm gözler Van Hooijdonk'a çevrildi. Kırmızı kart cezalısı Tuncay'dan yoksun Sarı-Lacivertli takımda, önceki günkü idmanda adalesinden sakatlanan Hollandalı futbolcunun durumu belirsizliğini koruyor. Hooijdonk'un tedavisine devam edildiği ve oynayıp oynamayacağının maç öncesinde netlik kazanacağı duyuruldu.



21 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED