AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Mecburi hizmet için son kura

Sağlık Bakanlığı, mecburi hizmet uygulaması kapsamında son defa kurayla atama yapacak. Buna göre personel açığı olan 482 yere uzman tabip ve 1845 yere de pratisyen hekim atanacak. Mecburi hizmet görevini yerine getirmek için doktorların en geç 20 Haziran günü bakanlığa müraacat etmesi istendi. Uzman doktor ve pratisyenler en çok üç tercih yapabilecek. Başvuru için doktorlardan eş durumu belgesi ve sağlık kurulu raporu isteniyor. Devlet hizmeti yükümlülüğü taşıyan ve 27 Mart 2003'ten önce uzman olan doktorların ya da tıp fakültelerinden mezun olan pratisyen hekimlerin, mecburi hizmet kurasına müraacat etme zorunluluğu bulunuyor. Kuralar uzman doktorlar için 27 Haziran'da, pratisyenler için ise 28 Haziran tarihinde çekilecek.


Müşteri var tesis yok

Selçuklular döneminde adı Kaplıcalar Diyarı anlamına gelen "Ab-ı Germ'' olarak anılan Konya'nın Ilgın İlçesi, bugün de ülkemizin önemli kaplıca turizm merkezleri arasında yer alıyor. Ancak, turizmin gelişmesi için büyük umut bağlanan 3 yıldızlı otelin 1989 yılından beri bitirilememesi, ilçeyi önemli bir gelirden mahrum bırakıyor. Ilgın kaplıcalarında, umudunu sudan elde edeceği şifaya bağlayanlar, genellikle belediyeye ait tesislerde konaklıyor. Ilgın Belediyesi Kaplıca İşletme Müdürü Halis Karagöz, 216 yataklı 3 yıldızlı tesisin bu yıl da hizmete girememesi nedeniyle ilçedeki kaplıcalardan yararlanmak isteyen turistleri kabul edemediklerini de söyledi.


Göktürk efsanesi SAHNELENDİ

Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Tiyatro Fakültesi öğrencileri, Göktürkler'in kuruluşu ve yıkılışını konu alan "Özümüzü Kesen Kılıç: Göktürkler" adlı oyunu sahnelediler. Azarbaycanlı şair ve yazar Bahtiyar Vahapzade'nin eserinden tiyatroya aktarılan oyun Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezinde izleyici ile buluştu. Kazakistan devlet sanatçısı ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rayimbek Türkistani yönetimindeki iki perdelik oyun, izleyicilerden büyük ilgi gördü.


Balıkesir'deki deprem FIRTINASI DİNDİ

Balıkesir'de, 13 Haziran'dan beri hafif şiddette depremlerin meydana gelmesine yol açan "Deprem Fırtınası''nın etkisinin azaldığı bildirildi. Merkez üssü Bigadiç İlçesi olan 3.8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği 13 Haziran'dan beri bölgede Bigadiç ve Sındırgı merkezli olarak 30'u aşkın hafif şiddette yer sarsıntısı kaydedildi. Aletsel büyüklükleri 2.8 ile 3.9 arasında değişen ve yöredeki vatandaşların panik yaşamasına neden olan depremlerin sıklığı ve büyüklüğü azaldı. Bu arada Tayvan'da dün 5.9 büyüklüğünde Rusya'da ise 6.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.


Ferhat'ın 'Şirine'si oldu

Sivas'ta otomobil içinde veterinere götürülürken görüntülenen ve dünya çapında üne kavuşan "Dana Ferhat" baba oldu. Ferhat ve Şirin'den olan yavruya 'Şirine' ismi verildi. Dana Ferhat'ın bakıcısı Mehmet Toker, "Ferhat kadar, aracım da meşhur oldu. Sayın Rahmi Koç'un, eski eserleri çok sevdiğini duydum. İsteğim, 1976 model aracımı alsın, bana yenisini versin" dedi.


'Malkoçoğlu' suyunu musluktan içiyor

Türk halkının gönlünde Malkoçoğlu ve Karamurat tiplemeleri ile taht kuran Cüneyt Arkın, oyunculuğu bıraktıktan sonra, kendini toplumsal hizmetlere adadı. Yıllarca okullarda uyuşturucuya ve sigaraya hayır kampanyalarına öncülük eden Arkın, şimdilerde de İSKİ'nin sürdürdüğü, "Ben suyumu musluktan içerim" kampanyalarıyla İstanbulullar'ı şebeke suyu içmeye davet ediyor.


Arınç yeğenine, Çiçek kızına diploma verdi

Bilkent Üniversitesi'nde, 2002-2003 öğretim yılında mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Bilkent Üniversitesi kampusündeki Odeon'da, düzenlenen diploma töreninde TBMM Başkanı Bülent Arınç yeğenine, Adalet Bakanı Cemil Çiçek kızına diplomasını verirken, AK Parti Afyon Milletvekili Mahmut Koçak da eşinin diploma sevincini yaşadı. Arınç, tören başladıktan bir süre sonra gelirken, törene Arınç'ın eşi Münevver Arınç, Adalet Bakanı Çiçek, eşi Gülten Çiçek ve çocukları da katıldı.


İşadamları Trabzon'a özel üniversite kuracak

Trabzonlu İşadamları Derneği'nin (TİAD), geleneksel 'İstanbul Toplantıları'nın ikincisinde bir araya gelen işadamları, Trabzon'a özel bir üniversite kurulması gerektiğini belirttiler. Pera Palas Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan TİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Altun, " Biz, Trabzonlu iş adamları olarak, Trabzon'da, 'Özel İpekyolu Üniversitesi' kurulması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Toplantıya, çok sayıda işadamının yanısıra, bazı bürokratlar ve üniversite öğretim üyeleri de katıldı.


Türkiye toryum zengini

Tokat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Alparslan Akyüz, Türkiye'nin, toryum madeni rezervinde dünyada birinci sırada olduğunu söyledi. Alparslan Akyüz, "Türkiye'nin toryum rezervi 800 bin ton. Ülkemizden sonra en çok rezerve sahip ülke 300 bin ton ile Hindistan geliyor" dedi.


Halk Otobüsleri'nden Bingöl'e 65 milyar

İstanbul'da yıllardır taşımacılık hizmeti sunan Özel Halk Otobüsü sahipleri Bingöl'lü depremzedelere iletilmek üzere 65 milyar lira topladılar. Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı İsmail Yüksel, İstanbul'da faayilet gösteren bin 294 özel halk otobüsü sahibi olarak aralarında topladıkları 65 milyar lira ile depremle sarsılan Bingöl'lü vatandaşların maddi ve manevi zararlarını bir nebze de olsa gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

"Duyarlılık örneği"

Yüksel, "Hep Birlikte Bingöl'e Yardım Eli Uzatalım" sloganı ile başlattıkları kampanya çerçevesinde toplanan parayı Bingöl'lü depremzedelere ulaştırılmak üzere İstanbul Valisi Muammer Güler'e takdim ettiklerini kaydederek, "Toplumsal olaylar kaşısında büyük bir duyarlılık örneği sergileyen Özel Halk Otobüsü sahipleri daha önce de Erzincan, Gölçük'lü depremzedelerle Bosna Harsek'teki savaş mağdurlarına maddi yardımda bulunmuşlardı"dedi.


Kıvırcık Ali oldu kel Ali

Müziğe ilk başladığı yıllarda saçları gür ve kıvırcık olduğu için 'Kıvırcık Ali' lakabı yakıştırılan Ali Özütemiz, "Kimse ilerde saçımın döküleceğini hesaba katmamıştı" diyor.

Kafası kelleşmesine rağmen, ona hâlâ 'Kıvırcık Ali' diyorlar. Dostları dışında kimse soyadını bilmiyor. "Kimse kel kalacağıma ihtimal vermemişti" diyen Ali Özütemiz, kel olunca 'Kıvırcık' lakabının havada kaldığını söylüyor. Müziğe 1979 yılında başlayan Ali Özütemiz, şu ana kadar birçok türkü kaseti çıkararak beğeni topladı. Flaş TV'de birlikte türkü programı yaptıkları Arzu ile çıkardıkları kasedin çok beğenildiğini belirten Kıvırcık Ali, "Aynı firmanın sanatçılarıyız. Bu yüzden televizyon programlarına hep bir arada çağrıldık. Ve ikili olarak iyi şeyler yapmaya başladık. Ama bu, birlikte devam edeceğiz anlamına gelmiyor" diye konuşuyor. Kasette 15 parça yer alıyor. Dördü solo okunan kasette yedi de düet var.



18 Haziran 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED