AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
İrlanda'da bir 'asi' var

Siyasal sinemanın son dönemdeki en başarılı örneklerinden Michael Collins TV'de ilk kez ekranda. We're No Angels, Crying Game, Interview with the Vampire gibi çalışmalarıyla, her filmi merakla beklenen çağdaş yönetmenler arasında yerini alan Neil Jordan imzasını taşıyan Michael Collins, izleyenleri İrlanda'nın yakın tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Venedik Film Festivali Ödülü

19. yüzyılın sonlarında dünyaya gözlerini açan Michael Collins, gençlik çağına geldiğinde yıl 1916'dır ve İngiltere, 700 yıl boyunca yaptığı gibi, baskıcı bir rejimle İrlanda'yı yönetmektedir. Başkaldıranların sindirildiği bu dönemde, Michael Collins ülkeyi dolaşarak, İrlanda'nın kurtuluşuna katılacak yandaşlar toplar. Adları Michael Collins, Eamon de Valera ve Harry Boland olan üç lider, gerilla savaşında tutuklanırlar. Serbest kaldıklarında girdiği bir çatışmada yaralanan Michael, Kitty tarafından tedavi edilir ve aralarında aşk başlar. Film, adı pek bilinmeyen bir savaşçıyı baş kahraman yaparken, Hollywood tarzı bir abartıya kaçmıyor. Öykü akıp giderken, diğer liderler ve halk eşit miktarda filmdeki yerlerini alıyorlar. Film, 1996 Venedik Film Festivali'nde ödül almıştı.

MICHAEL COLLINS: ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ

Yön: Nell Jordan Senaryo: Nell Jordan
Oyn: Liam Neeson, Julia Roberts, Aidan Quinn, Alan Rickman, Stephen Rea
Görüntü Yön: Chris Menges Müzik: Elliot Goldenthal
Yapım: 1996 / İrlanda-İngiltere-ABD Türü: Drama
Süre: 122 Dk.
TRT 1 / 20.50


Bir izleyen bir daha unutamaz

Marlon Brando'nun gencecik yaşından umulmayan müthiş performansıyla taçlanan ve Atilla Dorsay'ın 100 Yılın 100 Filmi kitabında 'Bir görenin bir daha unutmasına imkan olmayan filmlerden' dediği Rıhtımlar Üzerinde (On The Waterfront), hâlâ ABD'de en çok kiralanan videofilmler listesinde üst sıralarda. Anadolu topraklarında doğan ve çocuk yaşta Amerika'ya göçen Elia Kazan'ın yönettiği Rıhtımlar Üzerinde, 1954 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere tam 8 kategoride Oscar kazanmıştı.

Döneminin küçük bütçeli yapımlarından olan film sıradan ve eğitimsiz bir liman işçisinin mücadelesini ve ilkeleri uğruna verdiği savaşı anlatıyor...

Rıhtımlar Üzerinde

Orijinal Adı: On The Waterfront Yapım Yön: Elia Kazan Senaryo: Malcolm Johnson, Budd Schulberg
Oyn: Marlon Brando, Karl Malden, Eva Marie Saint, Lee J. Cobb, Rod Steiger
Yapım Yılı: 1954
Tür: Dram
Süre: 108 Dk.
CNBC-e / 21.00

 
AYNA'DAN YANSIYAN ABD
Saim Orhan'ın sunuculğunu üstlendiği Ayna, ABD'den görüntülerle ekrana geliyor. Cape Canevaral Uzay Üssü'nden ve New York Manhattan'dan ilginç görüntlerin ekrana getirileceği programda gurbetçilerin çalışmalarına da yer veriliyor.
Stv / 22.15

FENER, KİLİS'TE IŞILDIYOR
Deniz Feneri yoksulların umudu olmaya devam ediyor. Bu hafta Kilis'ten gelen yardım taleplerini değerlendiren Deniz Feneri, zor durumdaki insanların ihtiyaçlarını karşılıyor ve Musabeyli Köyü'ndeki su sorununu çözüme kavuşturuyor.
Kanal 7 / 21.30

Kadın kıskanırsa gör bak ne olur?
Ayrılsak da Beraberiz'in tekrar bölümünde, Berna, Teoman'ın salonun ortasına koyduğu yataktan kurtulmak için hain bir oyun planlıyor. Teoman'la tıpkı eski günlerdeki gibi aynı yatakta uyumayı vaadeden Berna'nın aslında öyle bir niyeti yok. Bu arada Teoman da, güzel bir hizmetçiyi işe alarak Berna'yı çıldırtıyor.
Atv / 20.30

Kurtlar Vadisi son kez karışıyor
Kurtlar Vadisi'nin son bölümünde, konseyde Kurtlar, Sehem konusunda birbirlerine girerler. Baron konuyla ilgili Çakır ve Polat'ın mahkeme edilmesine hükmeder. O sırada Aslan Bey'le Polat aynı konuları tartışmaktadır. Kurtlar Vadisi'nin finalinde bütün namlular, dostların ve düşmanların şakağında ateşlenmeyi beklemektedir.
Show TV / 20.30
18 Haziran 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED