AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Milletvekilleri bahar rehavetine girince Genel Kurul toplanamadı

Kışın uzun sürmesinden bunalan milletvekilleri, baharın gelmesiyle kendilerini TBMM bahçesine atınca, Meclis çalışmalarında "devam sorunu" ortaya çıktı.

Uzun süren kış mevsiminden sonra havaların ısınmasıyla birlikte Meclis'te de "devam sorunu" ortaya çıktı.

Bazı milletvekilleri özel işleri nedeniyle Meclis'e gelmezken, TBMM çalışmalarını aksatmamasıyla tanınan çok sayıda milletvekili de kulislerde veya Genel Kurul'da oturmak yerine Meclis bahçesinde temiz havada dolaşarak sohbet etmeyi tercih ediyorlar.

Ancak Meclis Genel Kurulu çalışmaları, geçen hafta vekil azlığı nedeniyle aksadı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili İsmail Alptekin, salonda sadece birkaç kişiyi görünce, oturuma ara vermek zorunda kaldı. AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri'ne haber verilerek, TBMM yerleşkesindeki milletvekillerine ulaşılmaya çalışıldı, kulislerde milletvekili arandı.

Genel Kurul'un toplantı yeter sayısını bulamadığı için toplanamadığı bilgisi, perşembe günü çalışmalarına başlayan Anayasa Komisyonu'na da iletildi. Komisyon başkanı Prof. Burhan Kuzu, bu bilginin "komisyon üyelerini Genel Kurul'a gönderin" anlamına geldiğini biliyordu. Ancak Komisyon çalışmaları da önemliydi. Prof. Kuzu, Komisyon'u tercih etti ve "Gidin bahçede dolaşan vekilleri çağırın. Buradan vekil göndermem" diyerek topu yeniden Meclis Başkanvekili Alptekin'e attı.


Prof. Koç izinde hastalar Meclis'te

CHP Samsun Milletvekili Prof. Haluk Koç, hekimliği bırakmadı. Koç'un hastaları sık sık Meclise gelerek, tedavileriyle ilgili olarak görüşüyorlar. Meclis'in yoğun temposu nedeniyle uzun süredir seçim bölgesine gidemeyen Haluk Hoca, Baykal'dan bir hafta izin alarak Samsun'a gitti. Ancak bu durumdan haberi olmayan hastaları yine Meclis'e geldiler. Bizden Haluk Koç'a küçük bir hatırlatma; "Ankara'dan ayrıldığınızı hastalarınıza da bildirin, Meclis'ten dönmesinler.


Hazırcevap Unakıtan

Hazine Müsteşarlığı'nın Maliye Bakanlığı ile birleştirilmesini savunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet ediyordu. Gazeteciler Bakan Unakıtan'a, "nemaların ne zaman ödeneceğini" sordu. Unakıtan, "Bunu Ali Babacan'a soracaksınız" dedi.

Bunu fırsat bilen gazeteciler de, "Babacan ile görüşemediklerini" belirterek, Babacan'ı Maliye Bakanı'na şikayet ettiler. Hazırcevaplığı ile ünlenen Unakıtan, "Ee Ali Babacan yoğun adam. Biz bak, işimiz olmadığı için, herkesle görüşüyoruz" karşılığını verdi.


CHP'liler Karayalçın'ı yeniden Ankara Belediyesi'ne istiyor

CHP yerel seçime iddialı hazırlanıyor. Genel Başkan Deniz Baykal, Ankara İstanbul, İzmir ve Gaziantep ve Antalya gibi büyükşehirleri almak istiyor. Başkan adaylarında, tanınma, sevilme, üretken ve yaratıcı olma gibi özellikler aranıyor. Bu özelliklere uygun olduğunu düşünen adaylar ise şimdiden kulis çalışmalarına başladılar bile. Bu arada, genel seçimde biraraya gelemeyen sosyal demokratların yerel seçimde işbirliği yapmasını önerenler de var. Çok sayıda CHP'li, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesini isterken, CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz ile ATO Başkanı Sinan Aygün'ün adı da CHP kulislerinde dolaşıyor.


Bağdat'ta ayakkabı krizi

İran-Irak savaşının ardından Bağdat'a giden heyette dönemin TOBB Başkanı olarak Ali Çoşkun ile Prof. Nevzat Yalçıntaş da yer alıyordu. Bağdat'ta yaşanan bir olayı Ali Çoşkun şöyle aktardı: Nevzat Yalçıntaş Hoca, camiye girerken çalınma ihtimaline karşılık ayakkabılarını ayrı ayrı yerlere koyar. Şeyh Abdülkadir Geylani Türbesi'nde de yine öyle yaptı. Ben de camiden erken çıktım ve ayakkabının tekini alarak arabaya koydum. Ayakkabısının tekini bulamayan Nevzat Hoca'ya, "Iraklılar yeni savaştan çıktı. Senin ayakkabını alan tek bacaklı bir gazi olabilir. Ama kalbini temiz tut, Geylani Hazretleri'nin türbesindeyiz. Keramet çıkabilir" dedim. Nevzat Hoca, tek ayakkabıyla arabaya geldiğinde, ayakkabısını görüp bana baktı. Ben de, "Gördün mü keramet ortaya çıktı" dedim.


Korktuğu makama başkan oldu

Türkiye Ziraat ve Halk Bankası'nın geçen ay yapılan genel kurularında kamu bankalarının yönetimi değişti ve Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Zeki Sayın geldi. Mesleğe Ziraat Bankası'nda müfettiş olarak başlayan Sayın'ı, Ziraat Bankası'nın Ankara Ulus'taki tarihi binasında ziyeret ederken, "Bir gün bu koltuğa oturacağınız aklınıza gelir miydi" diye sorunca ilginç bir hikayeyle karşılaştık: Sayın, "Ben o zamanlar bu odanın önünden geçmeye bile korkardım. Bugün ise burada oturmak nasip oldu."


Vurgun dosyaları dolapta anahtarlar Ateş'te

Meclis'te kurulan Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'na çok sayıda bilgi ve belge geldi. Komisyon kendisine gönderilen bilgi ve belgeleri inceledikten sonra rapor hazırlayarak Meclis Başkanlığı'na sunacak. Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ateş ise çok titiz bir çalışma yürütüyor. Azmi Ateş, komisyona gelen belgeleri özenle koruyor. Azmi Ateş, komisyona gelen belgeleri bir dolapta saklıyor. Dolabın tek anahtarı ise Azmi Ateş'te bulunuyor.


Babacan, Gül'ü atlattı Erdoğan'a yakalandı

Devlet Bakanı Ali Babacan, geçen haftasonu IMF ile niyet mektubu üzerinde anlaşmaya varılması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Babacan'ın, basın toplantısı saati 13.00 olarak bildirildi. Ancak, bu saat Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün programı ile çakışıyordu. Toplantı saati 14.00'e alındı. Ancak, saat 14.00'te de Başbakan Erdoğan'ın bir konuşmasının olduğu ortaya çıktı. Bu kez, toplantının saati ertelenemedi. Böylece, Babacan Gül'den kaçarken, Erdoğan'a yakalanmış oldu.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


14 Nisan 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED