AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Kötümserliğe kapılmayacağız'

Başbakan Erdoğan, hükümetin Irak politikasının doğruluğunun bugün görüldüğünü belirterek, ekonomik verilerin iyileştiğine işaret etti. Erdoğan, "Kötümserliğe teslim olmayacağız" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin Irak politikasının ne kadar doğru olduğunun bugün görüldüğünü savunarak, ekonomik verilerin iyileştiğine işaret etti. Sürekli "Türkiye'nin dar koridordan çıkacağını" söylediklerini hatırlatan Erdoğan, "kötümserliğe teslim olmayacağız" dedi.

Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Gelin canlar bir olalım; diri, iri olalım" sözlerini hatırlatarak, "Kötümserliğe teslim olmayacağız ve milletimizin dinamizmini hakkıyla temsil etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Erdoğan, "Ülke olarak elimiz zayıfladı'' denilirken de geri adım atmadıklarını, Türkiye'nin güvenliğine ve itibarına gölge düşürmemek için çok titiz bir politika yürüttüklerini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Felaket senaryoları yazanların dedikleri değil, bizim öngörülerimiz ve ihtiyatlı politikamız doğrulanmıştır. Eğer biz bunu sergilemeseydik, telaşa kapılsaydık, bu özgüveni gösteremezdik. Biz savaş gibi tehlikeli bir konuda ağız dolusu konuşamazdık. Sırtında yumurta küfesi olmayan insanlar gibi ekran başında ya da kameraların önünde ayran kabartan nutuklar atamazdık ve atmadık. Yaptıklarımızı iç politika malzemesi de yapmadık."

Yazılı ve görsel medyanın Irak savaşı nedeniyle "kendi hükümetini karalayan" bir anlayış içine girdiğini anlatan Erdoğan, "Ne yazık ki ellerinden gelen her türlü asparagas, doğru olmayan haberleri girmişlerdir" dedi.

Ekonomik göstergelere bakın

Her şeye rağmen ekonomik gelişmelerin iyiye gittiğin bildiren Erdoğan, "Kötümserlik üretenlerin beklentilerinin beyhude olduğunun ortaya çıktığını" belirterek, "Ekonomik olarak tehlikeli bir sarsıntı geçirmedik. Geçtiğimiz üç ayı geçen yılla karşılaştırın. Bu dönem daha başarılıdır" diye konuştu.

Elektrik ve akaryakıt ucuzladı

Elektrikte meskenlerde 150 kilowatten sonra yüzde 50 zamlı tarife uygulamasına son verildiğini hatırlatan Erdoğan, elektrik borcu olanlara 12 aya varan ödeme kolaylığı sağlandığını hatırlattı. Erdoğan, petrol fiyatlarını 16 kez indirdiklerini de belirtti.

İhracat ve üretim artıyor

Erdoğan, geçen yıl Ocak-Mart döneminde 7 milyar 631 milyon dolar olan ihracatın 10 milyar 219 milyon dolara yükseldiğini, dayanıklı tüketim malları üretiminde yüzde 25 artış olduğunu, trafiğe kaydedilen yeni araç sayısının 6 bin 197'den 14 bin 709'a çıktığını anlattı. Erdoğan, geçen mart ayında yüzde 71 olan faiz oranının, bu yıl aynı dönemde yüzde 59'a indiğini de hatırlattı.

Vergi geliri arttı

Geçen yılın ilk üç ayında 7 katrilyon 699 trilyon lira olan vergi gelirinin 11,6 katrilyona, 9,9 katrilyon lira olan betçe gelirinin de 14,1 katrilyon liraya çıkarıldığını da anlatan Erdoğan, Vergi Barışı ile elde edilen gelirin 5 katrilyona yaklaştığını bildirdi.

Yatırımlara 'hız' teşviği

Erdoğan, Ekonomik Sosyal Konsey toplantısında, yatırımcıların önünde engel teşkil eden bürokrasiyle mücadele etmek için dev bir adım atılacağını ve 19 bürokratik işlemin 3 aşamaya indirilmesini öngören tasarı taslağının tartışılacağını belirtti. Erdoğan, yabancı şirketlerden alınan 50 bin dolar yatırma zorunluluğunun da kaldırılacağını belirtti.

 
Baykal: Irak'a girmeliydik
CHP lideri Baykal, Türkiye'nin zamanında Kuzey Irak'a asker sokmadığı için büyük bir fırsat kaçırdığını ileri sürerek, ABD'nin Türkiye'yi Kuzey Irak'ta istemediğini söyledi.
Kelepçe reformu
Yeni CMUK, devrim niteliğinde düzenlemeler içeriyor: Suçlu ile mağdur mahkeme öncesi uzlaşabilecek, haksız yere gözaltına alınanlara tazminat ödenecek, her sanığa kelepçe takılmayacak.
Gül: Hükümet reformları sürdürecek
AB reformlardan memnun ama işkenceden rahatsız
AB, yayımladığı bir "değerlendirme raporu" ile, Türkiye'nin, demokrasi ve insan hakları alanındaki reformlarla ilgili çabasını memnunlukla karşıladığını bildirdi, ancak çekincelerini de belirtti.
Rauf Denktaş, Gül'e 'Atina'ya gitme' dedi
KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, Türkiye'nin Atina'da bugün yapılacak AB Zirvesi'ne katılmasının Rumları şımartacağını öne sürerek, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün AB zirvesine katılmamasını istedi.
Başbakanlık'ta 3,5 trilyonluk tasarruf
Şalom, su için zemin yokladı
Ecevit: Asker K.Irak'a girsin
ABD askerleri geri dönüyorlar
Genelkurmay, Kuzeyden Keşif Harekatı ile üs hazırlama faaliyetleri kapsamında Türkiye'de bulunan 1166 ABD askeri personelinin Almanya'ya gitmeye başlandığını bildirdi. Genelkur-may'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzeyden Keşif Harekatı ile üs hazırlama faaliyetleri kapsamında Türkiye'de bulunan 1166 ABD askeri personeli, İncirlik'ten Almanya'ya gitmeye başladı. Açıklamada, yerinde hazırlık kapsamında Türkiye'ye getirilmiş bulunan ABD teçhizat, malzeme ve gereçlerinin İskenderun Limanı'ndan geri intikalinin de 23 Nisana kadar yapılacağı kaydedildi.
16 Nisan 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED