AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

YÖK Yasası demleniyor

Yükseköğretim reformu ile ilgili geniş bir mutabakat oluşması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "Yasa taslağını daha da zenginleştireceğiz. YÖK Yasası bir manada olgunlaşma, demlenme sürecine girdi" dedi

Yükseköğretim reformu ile ilgili geniş bir mutabakat oluşması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Genelkurmay Başkanı, üniversite rektörleri ve siyasi parti temsilcileriyle görüştüğünü ve değerlendirme aldığını söyledi. Bugün YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile de biraraya gelecek olan Bakan Çelik, "Yasa taslağını yeni fikirlerle daha zenginleştireceğiz. YÖK yasası bir manada olgunlaşma, demlenme sürecine girdi" dedi.

Genelkurmay'ın da görüşü alındı

Yeni Şafak'a açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yükseköğretim reformu çalışmalarına devem edildiğini ve yasa ile ilgili tarafların görüşlerine başvurulduğunu söyledi. Öncelikle Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin temsilcileriyle görüştüğünü belirten Bakan Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'le de görüşerek yükseköğretim reformu ile ilgili düşüncelerini sorduğunu kaydetti. Çelik, Ankara'daki devlet üniversitelerinin rektörleri ile biraraya geldiğini belirtti.

Yasa beklemede

Bakan Çelik, YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile bugün biraraya gelecek. Görüşmenin ana çerçevesini yükseköğretim yasası ve üniversite giriş sınavında yapılması düşünülen değişiklikler oluşturacak. Bakan Çelik, "Önemli olan yasanın içeriğidir. Biz bu işi anayasa değişikliğiyle birlikte yapmak istiyoruz. YÖK yasası bir manada olgunlaşma, demlenme sürecine girdi" diye konuştu.

Çelik, 1981'den beri yürürlükte olan YÖK yasasında 86 maddenin değiştirildiğini hatırlatırken, yasayı 'yamalı bohça'ya benzetti. YÖK'ün bir koordinasyon kurumuna dönüşmesi talebinin AK Parti'ye özgü olmadığını, 8. Beş Yıllık Kalkınma planının amir hükmü olduğunu söyleyen Çelik, "Amir hükümlerin yapılması yasa gereğidir, bunu yapmak zorundayız. Ulusal programda vaat etmişiz" dedi.

Öğrenci Seçme Sınavı değişecek

Üniversiteye giriş sınavının mevut şekliyle uygulanmasına devam edilemeyeceğini vurgulayan Bakan Çelik, lise 3. sınıfların sınav nedeniyle derslere devam etmediğini söyledi. Öğrencilerin devamsızlıktan kalmamak için rapor aldığını belirten Çelik, "Eli kolu uzun olmayan aileler de bizim kapımıza geliyor, okulu tatil edin diyor. Okulları tatil edersem bu kokuşmuşluğa onay vermiş olurum" dedi.

Bakan Çelik, YÖK'ün "ÖSS'de bir değişiklik yapılması sözkonusu değildir" şeklindeki açıklamasına ise "Yetki YÖK'tedir. YÖK bizimle mutabakata varsaydı bir adım atılabilirdi. Ancak yasal düzenleme yapılırsa buna hükümet bir çözüm getirebilir" diye karşılık verdi.



16 Nisan 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED