T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
Win-98 ve NT-4 desteksiz

Microsoft, 30 Haziran'dan itibaren dünyada halen 300 milyondan fazla bilgisayar tarafından kullanılan Windows-98 ve NT-4 işletim sistemlerini desteklemeyi bırakacağını açıkladı.

Yazılım devi Microsoft, bu sene yaz aylarından itibaren Windows-98 ve NT-4 programlarını teknik açıdan desteklemeye son vereceğini açıkladı. Teknik yardımların ve yeni yama yayımlanmasının durdurulması anlamına gelen bu uygulama 30 Haziran'da başlayacak. Anadolu Ajansı'nın haberine göre kararın mali etkilerinin, gerek Microsoft, gerekse kullanıcılar açısından önemli olacağı bildiriliyor. "Pacific Crest Equities" adlı kuruluş tarafından verilen bilgiye göre, dünyada halen 300 milyondan fazla bilgisayar, bu 2 eski işletim sistemiyle çalışıyor. Bunların 195 milyonunun şirketler, 105 milyonunun ise evlerde kullanıldığı tahmin ediliyor. Kuruluş uzmanlarından Brendan Barnicle, bilgisayarları eski sistemlerle çalışan kişi ve kuruluşların yüzde 42'sinin bu yaz aylarında sistemlerini üst düzeye çıkaracakları tahmininde bulundu. Sistemlerini yenileyeceklerin yüzde 25'ini kuruluşlar, yüzde 17'sini ise kişiler oluşturacak. Bu durum ise Microsoft'un gelirlerinin önemli çapta artmasına yol açacak. Ancak konu işletim sistemlerinin yenilenmesiyle bitmiyor. Barnicle, yaklaşık 150 milyon kişinin de "Microsoft Ofis" programının eski sürümlerini kullandığını belirtti ve "bu programların yeni Windows sürümleriyle uyumlu biçimde çalışmayacağını" hatırlattı. Bu durumda "Microsoft Ofis" programlarının da üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Ofis programı, Microsoft'un en fazla kar sağladığı ürünlerin başında geliyor. Microsoft uzmanları, bu yılın ilk 3 aylık döneminde şirketin satışlarının 8.5 ile 8.6 milyar dolar arasında olmasının beklendiğini kaydettiler. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 7.7 milyar dolarlık satış yapmıştı. Kişi ve kuruluşlar, genellikle yeni bir işletim sistemine geçmek için eski bilgisayarlarını değiştirdiklerinden, uygulamadan Dell, HP ve Gateway gibi bilgisayar firmalarının ve işlemci üreticisi olan Intel'in de büyük çapta yararlanması bekleniyor.


E-devlet Yalova'da şekillenecek

Yalova Belediyesi Türkiye'yi geleceğe taşıyacak ve bütçeye yılda 50 milyar dolar girdi sağlayacak dev bir projeye öncülük ediyor. İstanbul ile birlikte e-devlet ve e-Avrupa programlarının pilot şehri seçilen Yalova'nın bilişim şehri olması için altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Yaptığımız çalışmalarla yerel kalkınma modelinin göreceli üstünlüklerini ön plana çıkartarak ulusal ve uluslararası kriterlerini ortaya koyduk" dedi. Sektörün üretimle ilgili, Çin, Hindistan, Malezya, Singapur gibi dünyanın bu konuda ileri gitmiş ülkelerinin tecrübelerinden istifade ederek bir proje geliştirdiklerini belirten Koçal, "Bu projeyle Türkiye yılda 50 milyar dolarlık ihracat yapma şansını yakalayacak" diye konuştu.

  • İSMAİL ZELVİ


    Compex, kapılarını "e-yaşam"a açacak

    Compex Digital 8. Ev ve İş Yaşam Teknolojileri Fuarı 30 Ocak-02 Şubat 2002 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Donanım, yazılım, telekom, akıllı ev ve beyaz eşya, elektronik ve internet şirketleri, geleceğin iş ve yaşam tarzının ana tema olarak belirlendiği fuar, "e-yaşam" konsepti ile Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.


    Apple, Explorer'a karşı Safari'ye çıktı

    Amerikan Apple bilgisayar firması dev ekranlı bir dizüstü bilgisayar ile yeni internet tarayıcısı "Safari"yi piyasaya sürdü. Apple'in yeni internet tarayıcısının, Microsoft'un İE tarayıcısıyla rekabet edeceği bildiriliyor. Öte yandan aynı toplantıda Apple'in yeni ürünü olan 17 inç (43.2 cm) ekrana sahip disüstü bilgisayarı da kullanıcılara tanıtıldı. Gelecek aydan itibaren piyasada bol miktarda bulunacağı ifade edilen 17 inçlik dizüstü Mac bilgisayarlarının fiyatı 3299 dolar.


    Acer Tablet PC, C100 Türkiye'de

    Acer'ın Tablet PC'si Acer TravelMate C100, İnfronic tarafından Türkiye pazarına sunuldu. Acer'ın Tablet PC'si Türkiye'de 1.999 dolar fiyatla satılacak. PC dünyasında yeni bir dönemi başlatan Acer'ın tablet PC'si bugün yapılan bir basın toplantısıyla Türkiye'de de pazara sunuldu. İnfronic tarafından Türkiye'de satışı yapılacak olan Acer TravelMate C100'ün satışı fiyatı ise 1.999 dolar olarak belirlendi. Özgün tasarımı ve ileri teknolojisiyle şimdiden pek çok ödül kazanmış olan Acer TravelMate C100, PC'nin gücü ile kalem-kağıdın özgürlüğünü bir araya getiriyor. 180 derece dönebilen ve arkaya yatabilen ekranı ile her yerde, her koşulda ekrana yazmak mümkün. TravelMate C100, sesle komut ve konuşulanı metne çevirme gibi özellikleri ile geleceğin standartlarına bugünden olanak tanıyor.

  •  
    WEB GEZGİNİ
    WEB GEZGİNİ
    Okul arkadaşım!
    Aynı sıralarda eğitim gördüğünüz ancak izini kaybettiğiniz arkadaşlarınızı bulabilmeniz için işte fırsat. Okulum.net, sizin gibi aynı dertten muzdarip olanlara hizmet veriyor. Siteye ilköğretim, lise, dershane, askeri okul, üniversite kategorilerinde kayıt olarak arkadaşınızın izini bulabilir, eski günleri yad edebilirsiniz.
    okulum.net

    Kalite Ofisi
    Kalite Ofisi, Toplam Kalite Yönetimi, ISO 9000:2000, Altı Sigma, Hoshin Planlaması ve Anket Tasarımı konularında ayrıntılı bilgiler oldukça kapsamlı bir site. Site içinde tüm bu alanlaki bilgilerin yanısıra, "Firma-i Rehberi" yer alıyor ve bu rehbere şu ana kadar 1500 küçük ve orta ölçekli firma üye olmuş durumda.
    kaliteofisi


    NET KİTAP
    Adım Adım ASP .NET Adım Adım Microsoft ASP .NET kitabı, şimdiye dek yaratılmış en gelişmiş Web geliştirme platformu olan Active Server Pages .NET (ASP.NET)'i öğretmeyi hedefliyor. Bu kullanımı kolay giriş kitabıyla, bu yeni programlama çerçevesine ve onun altında yatan teknolojilere sağlam bir başlangıç yapacaksınız. Adım Adım Microsoft ASP .NET ile ASP.NET'te çalışmaya başlamak için temel oluşturma bloklarını bir araya getirmeyi hızla öğrenecek ve hem yeni hem de deneyimli geliştiricilerin gerçek yaşamda her gün yüz yüze geldikleri sorunlardan derlenmiş örnekler bulacaksınız.
    arkadas

    Gelecek, Linux'u daha ileri götürecek
    Türkiye'de, Linux'un en önemli temsilcisi olan Gelecek A.Ş, daha geniş bir kitleye ulaşabilmek amacıyla Linux üzerinde geliştireceği yeni ürünlerinin platform bağımsız ve kolay bir şekilde kullanılmasını sağlayacağını açıkladı. Gelecek A.Ş Genel Müdürü Mustafa Akgün, Linux'un Türkiye'deki kurumsal bayraktarı olan Gelecek A.Ş'nin bireysel ve kurumsal alanda yaptığı çalışmaların, Linux trendinin büyümesine destek olduğunu, belli bir tutarlılığa ve çeşitliliğe ulaştırdığını kaydetti.
    14 Ocak 2003
    Salı
     

    Melih B. Dede


    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED