T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Artık kriz olmayacak

Başbakan Abdullah Gül YPK toplantısında, "Halk, bir daha ekonomik krizlere düşmeyecektir" dedi

Başbakan Abdullah Gül, enflasyonu düşürmek ve kamu borç stokunu azaltma konusunda kararlı olduklarını belirterek "Hükümetin kararlılığı ve ne yapacağı konusunda kuşku yoktur. Halk, bir daha ekonomik krizlere düşmeyecektir" dedi. Yüksek Planlama Kurulu'nun ön toplantısı (YPK), Başbakan Abdullah Gül'ün başkanlığında Başbakanlık Merkez binada toplandı. Gül, toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı. YPK'nın belki de ilk kez bir ön YPK toplantısı gerçekleştirdiğini ifade eden Gül, toplantının ardından bütçenin tekrar gözden geçirilerek, 10 gün sonraki YPK toplantısında nihai şekli verildikten sonra Bakanlar Kurulu'na sunulacağını bildirdi.

Hükümetin hedefi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Gül, "Hedefimiz gayet açık. Önce enflasyonu kesinlikle düşüreceğiz. Bundan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Enflasyonu düşürürken kamu borç stokunu kesinlikle indireceğiz'' dedi. Türk halkının bir daha ekonomik kriz içine düşmeyeceğini de belirten Gül, bunda da kararlı olduklarını ifade etti.

2003 yılı enflasyonu yüzde 20

Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de toplantı öncesinde, IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger'in acı reçete bırakıp bırakmadığı yolundaki soruya, "Bizim reçetelerimiz tatlıdır, biz acı reçete bilmeyiz'' dedi. Şener, YPK ön toplantısından sonra yaptığı açıklamada ise, hükümetin ortaya koyduğu kararlı tutumun bir sonucu olarak dünkü YPK ön toplantısında yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefine uygun bir makro ekonomik denge kurulduğunu bildirdi. Şener, "Büyüme hedefi 2003 yılı sonu itibariyle yüzde 5, toptan eşya fiyatları endeksi 2003 yılı sonu itibariyle yüzde 17.4, yine tüketici fiyat endeksi de yüzde 20 olarak öngörülmüştür" dedi. Şener, faiz dışı fazlanın ise 19.5 katrilyon lira yani yüzde 6.5 civarında olacağını kaydetti.

EKONOMİ YÖNETİMİ BİRARAYA GELDİ

Dünkü YPK toplantısına, Başbakan Gül'ün yanısıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün yanısıra Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, BDDK Başkanı Engin Akçakoca, Özelleştirme İdaresi Başkanı Turgut Bozkurt ve üst düzey bürokratlar katıldı.

 
Vergi kaçakçısına gaz dağıtımı yok
Kayseri'de doğalgaz ihalesi düzenleyen EPDK, vergi kaçakçıları ile kara paracıların ihaleye giremeyeceklerini açıkladı.
Unakıtan: İsraf lüksüne son
Sağlık sektöründe israfı önlemek için çalışma yaptırdığını söyleyen Maliye Bakanı Unakıtan, "çünkü israf lüksümüz yok" dedi.
Çetinkaya'da neden pahalı?
Kamuoyunda ucuz mağaza olarak bilinen ve orta sınıfa hitap eden Çetinkaya Mağazaları'nda ortalamanın üzerinde fiyatlarla satış yapılıyor
Ayakkabıda kriz bitti sıra yürümeye geldi
Tuzu kurular savaş istiyor
İhale Kanunu'nda değişiklik olabilir
Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Johannes Linn, Kamu İhale Kanunu'nun genel anlamda iyi ve başarılı bir kanun olduğunu, kanunun uygulama aşamasında bazı noktaların gözden gerçirilebileceğini bildirerek, "Dünya Bankası olarak uygulama sürecinin gözden geçirilmesinde bir arada çalışma konusunda istekliyiz'' dedi. Önceki akşam Devlet Bakanı Ali Babacan'la görüşen, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Johannes Linn, görüşmelerde Uyum Kredisi'nin (PFPSAL-II), 900 milyon dolarlık 2 ve 3'üncü dilimlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağını ele almadıklarını, ancak Türkiye'ye mali yardım yapmakta kararlı olduklarını söyledi.
19 Ocak 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED