T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Neşter'den sonra Protez

Neşter'den sonra şimdi de Protez operasyonu başlıyor. Ortopedi alanında büyük yolsuzluğun döndüğünü belirten Savcı Altan, bürokraside gözaltıların süreceğini söyledi.

Kardiyolojide kullanılan trilyonlarca liralık medikal cihaz yolsuzluğu ile ilgili süren Neşter operasyonundan sonra, şimdi de "Protez operasyonu" başlıyor. Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan, sağlık sektöründe şimdiye kadar yapıldığı iddia edilen yolsuzluklar hakkında DGM'ye şikayet ve ihbar yağdığını söyledi. Ortopedi alanı ile ilgili ihbar ve şikayetleri değerlendirdiklerini ve büyük bölümünün gerçek olduğunu kaydeden Aldan, konuyla ilgili belge ve bilgileri cumhuriyet başsavcılıklarına gönderdiklerini belirtti.

Yolsuzluk çarkının "firma-doktor-bürokrat-siyaset" şeklinde, sağlık sektörünün tüm bölümlerinde aynı şekilde işlediğini anlatan Aldan, ortopedi konusunun da önümüzdeki günlerde gündeme gelebileceğini ifade etti.

Aldan: Sıra bürokraside...

Savcı Aldan, Neşter operasyonu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yeni gözaltıların olabileceğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde soruşturmanın bürokratlarla ilgili boyutunun gündeme gelebileceğine dikkat çeken Aldan, "Bürokratlar için ilgili bakandan izin almamıza gerek yok. 4422 sayılı yasa gereğince DGM olarak istediğimiz bürokratı hemen gözaltına alıp ifadesine başvurabiliriz" dedi. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan tıbbi malzeme satan firmaların yetkililerinin, rüşvet iddiaları konusunda, "Doktorlara rüşvet değil, borç verdik" savunmasını yaptıkları bildirildi. Tıbbi ilaç satan firmalarının, son dönemlerde doktorlarla İngilizce metinler aracığıyla haberleştikleri ifade edilirken, tercüme ettirilen metinlerde "rüşvet ilişkilerine rastlanıldığı" kaydedildi. Yetkililer, firmaların "rüşvet ilişkilerini gizlemek amacıyla İngilizce haberleştiklerini" öne sürdüler.

Gözaltında sanık kalmadı...

Bu arada Neşter operasyonunda Ankara DGM'ye sevk edilen 7 kişinin serbest bırakılması ile birlikte gözaltında şu anda kimse kalmadı. Savcı Ömer Süha Aldan, medikal firma sektöründe önde gelen üç firmanın yetkilisi olduğu bildirilen 7 kişinin ifadesi alarak tutuklanmaları istemiyle yedek hakimliğe sevk etti. Ankara 2 No'lu DGM'nin Yedek Hakimi Ramazan Aksan, sorgularını yaptığı tüm zanlıları serbest bıraktı.

 
Uyuşturucu ilaca yakın takip
Başbakanlık'taki Mercedesler satıldı
Schmand'a Türk usulü uğurlama...
IRAK'ta muhtemel savaşı durdurmak için Almanya'dan yola çıkan ve 4 gün önce İstanbul'a gelen 32 yaşındaki Thomas Schmand dün Bağdat'a doğru yola çıktı. Schmand'ı Kuzguncuk halkı, arkasından su dökerek yolcu etti.
Ünsal: İlk grupla Bağdat'a gideceğim
Mevlevihane kime emanet?
Tarihte birçok mevlevinin dergahı olan Yenikapı Mevlevihanesi geçirdiği yangınlar ve bakımsızlıktan dolayı bugün tam bir harabeye dönüştü ve kapısına kilit vuruldu.
Trafikte acı bilanço
Geçen yıl 54 bin 891 kazada 2 bin 885 kişi can verirken, 93 bin 715 kişi yaralandı. Kazaların yüzde 97'sine sürücü, yüzde 3'üne ise yaya ve araç kusurları yol açtı.
'Mübadelenin acılarını başkaları yaşamasın'
Tesis davasında beraat kararı
100 BİN İMZA MECLİS'TE
Antalya'dan gelen 98 sivil toplum örgütünün temsilcisi, savaşa karşı topladıkları 100 bin imzayı TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş'e sundular. Ateş, "Hiç kimse savaş çığlıklarına TBMM'den onay beklememelidir" dedi.
31 Ocak 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED