T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Mafya dizisi çekmek yasak mı?

Devlet denetimine açık olduklarını ve zaten herşeyin denetlenmesini istediklerini belirten Osman Sınav, "Bu yüzden denetlenemeyen güçlerin üstüne gidiyoruz. Tepkinin o güçlerden gelmesi lazımdı, yanlış yerden geldi" diyor.

Mafya hesaplaşmalarını konu alan Osman Sınav'ın çektiği ve Show TV'de yayınlanan Kurtlar Vadisi adlı dizi, suç örgütleriyle bağlantılı olmak ve mafyanın propagandasını yapmakla suçlandı. İçişleri Bakanlığı, Emniyet'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sebati Buyuran'ın imzasıyla RTÜK'e gönderdiği yazıda, dizide organize suç örgütlerinin olumlu propagandasının yapıldığı dile getirildi.

Yazıda, diziye katkıda bulunanlar arasında yer alan Rauf Büyük adlı kişinin, Sedat Peker'in elebaşılığını yaptığı suç örgütüyle bağlantısının bulunduğu da yer aldı. Bunun üzerine RTÜK uzmanları dizi hakkında inceleme başlattı. Uzmanlar, iddianın doğruluğunu araştırıp bir raporla ortaya koyacak.

Devlete verilemeyecek hesabımız yok

Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcı ve yönetmeni Osman Sınav ise, diziyle ilgili iddiaların üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi. Yaklaşık üç aydır televizyon ekranlarında yayınlanan tanıtım metinlerinin dizinin manifestosu olduğunu belirten Sınav, bu metinlerin dizinin konseptini, yapılış amacını ve Türkiye'yi karanlığa boğan güçlere bakış açısını açık ve net olarak anlattığını ifade etti.

"Üç aydır 'bu bir mafya dizisidir' diye tanıtım metinleri geçiyoruz. Ne söylediğimiz açık ve net değil mi? Yoksa mafyanın dizisini yapmak suç mu?" diye tepkisini dile getiren Sınav, dizinin mafyayla bağlantılı olduğu iddialarını da şöyle cevaplıyor: "Tanıtım metinlerinde kayıt dışı ekonomiden bahsediyoruz. Karanlık güçler tarafından paylaşılan paranının milli gelirin yarısına denk olduğunu ve bunun da milyonlarca kişiden kesilen haraç olduğunu söylüyoruz. Bunları söyleyen birini hangi çıkar grubu veya organize suç örgütü içine alır ki? Bu metne ancak hiçbir kişi ve kurumdan veya gruptan, hiçbir şekilde çıkar beklemeyen, sadece sosyal adalet düzeni sağlam bir ülkede yaşama gayreti ve sorumluluğu taşıyan insanlar imza atabilir."

Kurtlar Vadisi'nde mafya ve benzeri çıkar gruplarından tepki beklerken, İçişleri Bakanlığı bünyesinden bu tepkinin gelmesinin üzücü ve düşündürücü olduğunu kaydeden Sınav, "Bu iddialar bizi yolumuzdan alıkoymaz. Ne yaptığımızı ve ne söylediğimizi biliyoruz. Amacımız belli. Devlete de verilemeyecek bir hesabımız yoktur. Devletin görevidir, denetler. Biz de zaten her şeyin denetlenmesini istiyoruz. Bu yüzden denetlenmeyen güçlerin üstüne gidiyoruz. Tepkinin de o güçlerden gelmesi lazım. Yanlış yerden geldi. Dolayısıyla 'ne İsa'ya, ne Musa'ya yarandık' gibi bir durum ortaya çıktı" diye konuştu.

'Rauf Büyük'ü tanımıyorum

İçişleri Bakanlığı'ndan RTÜK'e gönderilen yazıda, Kurtlar Vadisi'nin organize suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasına dayanak teşkil eden Rauf Büyük adlı şahsı tanımadığını belirten yönetmen Osman Sınav, adı geçen kişiden dizi çekimlerinde kullanılmak üzere bir araba kiralandığını söyledi. Dizinin ikinci bölümünün son jeneriğinde bu ismin yer aldığını kaydeden Sınav, şöyle devam etti: "Dizide kullanılmak üzere özel yapım bir araba gerekliydi. Görevli arkadaşlar da arabayı bu şahıstan kiralamışlar. Bu tür katkılar için son jenerikte bir teşekkür bölümü vardır. Valiliklerden emniyete ve mahalle halkına kadar diziye katkısı olan herkes orada yer alır. Bu şahsın ismi de bu nedenle jenerikte yer almış. O şahsı hiç tanımadığım gibi, Sedat Peker'le bağlantısı olup olmadığını da bilmiyorum.

 
Türkiye'de din ve dindar tartışması!
Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak'ta, Türkiye dindarlığı tartışılıyor. Milliyetçi, muhafazakar, muhafazakar-demokrat, mukaddesatçı, Türk-İslam sentezci ya da İslamcı gibi tanımların tartışılacağı, bu kadar farklılığı bir arada barındıran Türkiye'de dindarlığın nasıl algılandığının konuşulacağı programda "Anlatılan ve yaşanan İslam arasındaki farklılıkların sebepleri neler?" sorusunu ilahiyatçı ve siyasal bilimci akademisyenler tartışıyor.
Kanal 7 / 23.15

Enerji politikasına savaş bulaşır mı?
Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler konuk oluyor. Bakan Güler programda, "Olası Irak Savaşı'nın gerisinde doğal kaynaklar sorunun olup olmadığı", "Savaşın enerji fiyatlarını ve Türkiye'nin enerji politikasını nasıl etkileyeceği" ve "Türkiye'nin pahalı doğalgaz anlaşmalarını iptal edip etmeyeceği" gibi konuları Eğrisi Doğrusu'nda Taha Akyol'a değerlendiriyor.
Cnn Türk / 22.05

TRT'den 35 yılı anlatan belgesel
Televizyonun Türkiye'de yayına başlamasının 35. yıldönümü kutlaması sebebiyle TRT bir belgeseli getiriyor ekrana. Ülkemizde televizyon yayınları için başlatılan çabaların ve TV yayınlarının başlamasından sonra yaşanan sürecin köşe taşlarına yer verilen belgeselde ilk su çekimleri, ilk renkli yayın, kanal sayısının arttırılması ve hafızalarda derin iz bırakan programlardan örnekler veriliyor.
Trt 2 / 20.25

Ayrılsak da Beraberiz'de TV kavgası
Sevilen dizi Ayrılsak da Beraberiz'de Teoman TV karşısında uyumaya bayılmaktadır ve bu yüzden Feridun ile tartışırlar. Berna yatak odalarına bir TV almaya karar verir. Anneler ise odaya bir TV alınacağını duyunca paniğe kapılırlar. Çünkü bu romantizmi öldürecek ve çok istedikleri torunları ile aralarına girecektir.
Trt 1 / 21.40

Gülbeyaz'da dargınlık rüzgarları...
Şevval Sam'ın rol aldığı Gülbeyaz'da, Kadir doğum günü partisinde Gülbeyaz'dan okkalı bir tokat yemiştir. İkisi de konuyu açmamaya kararlıdır. İki taraf da kendisinin haklı olduğunu düşündüğü için teknede gergin bir ortam vardır. Evlerde ise sıkıntı yaşanmaktadır. İki ailenin bir teknede çalışmaması geliri düşürmüştür.
Kanal D / 22.00
31 Ocak 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED