T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Meclis'ten Şenol Güneş'e teklif

Meclis Futbol Takımı yeniden oluşturuldu. Takımın teknik direktörlüğünü ise Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu yapıyor. Dağcıoğlu, futbol takımına katılmak için 70 milletvekilinin müracaat etmesine rağmen antremanlara sadece 15-20 milletvekilinin katılmasından şikayetçi. Dağcıoğlu, sabah saat 06.30'da başlayan antremanları saat 07.00'ye aldığını, buna rağmen yeni milletvekilerinin "erken" diye itiraz ettiklerini söyledi. Dağcıoğlu, Meclis Futbol Takımı'nı çalıştırmak için sürpriz bir isme de teklif götürdüğünü açıkladı. Dağcıoğlu, "A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş'e arada sırada takımı çalıştırması teklifini götürdüm" dedi. Dağcıoğlu, kendisine "Siz Şenol Hoca'yı işsiz güçsüz birisi zannettiniz galiba?" dediğini, ancak kendisinin de ona "Dünya üçüncüsü bir takımın teknik direktörünün Meclis Takımı'nı çalıştırması büyük bir onurdur" cevabını verdiği anlattı. Dağcıoğlu, teklifine Şenol Güneş'in çok sevindiğini ve teşekkür ederek, "Sizin için vakit bulmaya çalışacağım. Ama maçlarınızı izlemeye mutlaka geleceğim" cevabını verdiğini söyledi.

Maliye pideleri bu kez elde kaldı

Geçen hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, bakanlığını ilgilendiren tasarıların görüşüldüğü komisyonlarda, üyelere Mc Donald's'tan yemek ısmarladığını, ancak fatura kabarık gelince bu kez Maliye Evi'nden pide ikram ettiğini yazmıştık. Son olarak, vergi barış projesi tasarısı görüşülürken, üyelere yine pide söylendi. Ancak CHP'li komisyon üyeleri, Unakıtan'ın da aftan yararlandığını öne sürerek, komisyonu terketti. Dumanı üstünde gelen pideler de elde kaldı.

Proje çok güzel de kaynak biraz sakat!

Yeni bakanlar, atama isteklerinin yanında "proje" istekleri de boğuşuyor. Elinde projesi olan, ilgili bakana koşuyor. Bu ilginç projelerden birisi de Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e sunuldu. Projenin adı "İşsizliğe Çözüm Projesi". Buna göre, Türkiye çapında ağaç dikme seferberliği ilan edilecek ve tüm işsizler asgari ücretle ağaçlandırma yapacak. Şener, "Bu kadar kişiye nasıl para yetiştireceğiz?" diye sorunca, "Tabii ki, Merkez Bankası para basacak" cevabını aldı.

11 saatlik Genel Başkan

Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili verdiği karar zihinleri karıştırdı. Mahkeme, Erdoğan'ın "zaten Genel Başkan olmadığı" tespitini yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararının ardından MKYK tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat'ın, AK Parti Genel Başkanı'na vekalet etmesi kararlaştırıldı. Dengir Fırat, Çarşamba günü saat 23.00'den,perşembe günü saat 10.00'a kadar, yani 11 saatliğine AK Parti Genel Başkanı oldu. Gazeteciler hemen Fırat'ı odasında yakalamak istedi. Ancak Fırat, gazetecilerin bu talebini, "Kardeşim birkaç saatliğine genel başkan olduk. Bırakın bunun keyfini çıkartayım" diyerek esprili bir şekilde reddetti.

'O daha çocuk yahu!'

Seçimden sonra kimlerin bakan olacağının çokca konuşulduğu günlerde, Sağlık Bakanlığı personelinin katıldığı bir dost ortamında, bakanlık için "Recep Akdağ" isminin geçtiği konuşulur. Orada bulunan Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Rıfat Köse, söze girer: "Bizim Recep mi? O daha çoluk-çocuk yahu..." Ve kabine açıklanır; Recep Akdağ Sağlık Bakanı olur. Genel Müdür Köse, kendisi gibi çocuk hekimi olan ve önceden tanıdığı Akdağ'ın bakan olmasına hem sevinir hem de söylediği sözden mahçup olur. Duyduğumuza göre de Bakan Akdağ ile Genel Müdür Rıfat Köse arasından hala su sızmıyormuş.

Ağar yeni genel merkez istiyor

Seçimde baraj altında kalan partilerden DYP'de hızlı bir değişim yaşanıyor. Önce Genel Başkanı'nı değiştiren DYP, ardından yıllardır izlediği politikasını gözden geçirdi. Şimdi de Genel Merkez binasını değiştirmeye karar verdi. DYP yönetimi, Balgat civarında orta halli bir binadan yıllık 50-60 bin dolar istenince kiralık aramaktan vazgeçti. DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, "Kesemize uygun bir bina bulamadık. Arsa alıp binamızı kendimiz yaptıracağız. DYP'ye teveccühü olan arsa sahibi arıyoruz..." DYP'li arsa sahiplerine duyurulur...

'Mehmet Ali'nin asistanı değilim'

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kararını açıklandığı saatlerde, gazeteciler Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in çevresini sardı. Televizyon muhabirleri cep telefonları ile Çiçek'i televizyonlarına canlı telefon bağlantısına çıkarmak istiyorlardı. Çiçek ise hemen Genel Kurul'a girmeliydi. Çünkü, ikinci uyum paketenin görüşmelerinde hükümeti temsil edecekti. Bu yoğunluk içinde CNN Türk muhabiri, "Mehmet Ali Birand sizi Manşet programına çağırıyor" deyince Bakan Çiçek patladı: "Ben Mehmet Ali'nin asistanı değilim ki kardeşim!"

'İthal torpil' de işe yaramadı

AK Parti hükümetinin gelmesiyle birlikte kamuda başlayan, "torpil" arayışı tüm hızıyla sürüyor. Önceki hafta yazdığımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, bir enerji KİT'inin Genel Müdürünün görevde kalması için başlattığı girişimleri sürüyor. Hükümetten bu genel müdürü görevden almaması için ricada bulunan Aliyev, başaramayınca ikinci bir ricada bulundu: "Görevden alacaksınız. Bari şu dairenin başına verin. Müşavir yaparsanız, genel müdüre yazık olur." Ancak Aliyev'in girişimleri yetmedi; genel müdür görevden alınıyor.

Amerika'nın Kayserilisi Şikagolularmış

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un geçen hafta ABD'li bir konuğu vardı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı John Kundstader, Sadık Yakut'u, Meclis'teki makamında ziyaret ederek bir süre sohbette etti. Yakut-Kundstader görüşmesinin oldukça samimi bir havada başladığını öğrendik. Kundstader'in Yakut'a, "Siz Kayserilisiniz ben ise Şikagoluyum. Kayseri ile Şikago büyük benzerlik taşıyor. Şikagolular da çok çalışkan ve girişimci" dediğini öğrendik. Kundstader'in sözlerine Sadık Yakut, "Sadece Kayserililer değil bütün Türk insanı çalışkandır" diye cevap verdi. Nedense kimse Şikagoluların adının "Al Capone" gibi gangsterlerle anıldığını gündeme getirmedi ama görüşmeden bizim çıkardığımız sonuç Kayserililerin ününün ta Amerika'lara kadar uzanması oldu.

Polis müdürü değil milletvekili

Milletvekillerinin uğraştığı alanlarının başında seçmenlerinin hastanelerdeki muayene ve tedavilerini yaptırtmak, hatta hastayı düzenli olarak takip etmek de vardır. Doktor olan AK Parti Afyon Milletvekili Mahmut Koçak ise hemşerilerine hizmet için ilginç bir uygulama başlattı. Ankara'da "Afyonlular Sağlık Dayanışma ve Hizmet Bürosu" açan Koçak, Meclis'teki odasından kurduğu telsiz bağlantısıyla hastaların durumunu yakından takip ediyor. Koçak'ın odası, karakol amirlerinin odası gibi telsiz sesleriyle çınlıyor.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


27 Ocak 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED