AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Öğretmenlerin hizmeti askerlikten sayılacak

Öğretmenler, askerlik yaptıkları süreyi zorunlu çalışma bölgelerindeki görev sürelerine ekletebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin askerlik dönemlerini zorunlu hizmet sürelerine ekletebilmeleri Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle yasallaştı. Buna göre öğretmenler, askerlik yaptıkları süreyi zorunlu çalışma bölgelerindeki görev sürelerine ekletebilecekler.

Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayımlanan değişiklikte şu maddeler yer alıyor:

"1-Yönetmeliğin 4/i bendinde yapılan değişiklik ile 2547 sayılı Kanunun 33/a maddesine göre çalıştırılan araştırma görevlilerinin de öğretmenlik kadrolarına başvurmasına imkan sağlandı.

2-Yönetmeliğin 8/f bendinde yapılan değişiklik ile öğretmenlikten istifa edenlerin yeniden öğretmenlik kadrolarına başvurmalarında aranan '10 yıl öğretmenlik mesleğinden uzak kalmama' kısıtlaması kaldırıldı. Dolaysıyla 340 nolu TTK'ya göre şartları taşıyan istifa etmiş öğretmenlerden, 10 yıldan fazla öğretmenlik mesleğinden uzak kalanlar da yeniden öğretmenliğe başvuruda bulunabilecekler.

3-Yönetmeliğin 33/b bendinde yapılan değişiklik ile askerlik süresinin zorunlu hizmet süresinden sayılmasına imkan sağlandı.

4-Yönetmeliğin 37/c bendinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ile daha önce sadece 'özel okullarda öğretmen olarak geçirilen süreler' hizmet puanının hesabında değerlendirilebiliyorken' yeni değişiklik ile 'özel öğretim kurumlarında öğretmen olarak geçirilen sürelerin' hizmet puanının hesabında değerlendirilmesine imkan sağlandı."



4 Temmuz 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED