AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Kadıköy'den çıkış yok

Futbol Federasyonu grubumuzdaki en önemli karşılaşmanın yerini bugün açıklayacak. Ancak...

FENERBAHÇE kulübü tarafından yeniden inşaa edilen Şükrü Saraçoğlu Stadı, 55 bin seyirci kapasitesine sahip. Atatürk Olimpiyat Stadı ve İzmir Atatürk Stadı'ndan sonra en çok seyirciyi alan tesis. Ancak diğer stadların tribün yapıları, futbol alanına hakim olamıyor.

2 TRİBÜNLERİ SAHAYA EN YAKIN STAD

FENERBAHÇE Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın tribünleri dik ve sahaya en yakın konumda. Bu stadda bulunan atletizm pistinin kaldırılmasıyla saha içine çekilen tribünler, futbol alanına çok hakim. Türkiye'nin hiçbir stadı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın bu özelliğine sahip değil. Ayrıca, stadın diğer bölümlerinin son derece modern olması UEFA kriterleri içinde en geçerli mekan.

3 SEYİRCİ DEPLASMAN TAKIMINI BOĞAR

BU özelliklere sahip Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tribünleri dolduran 55 bin seyirci deplasman takımı için büyük bir dezavantaj. Evsahibi takımın lehine yapılan tezahürat, konuk takımı Saraçoğlu Stadı'nda boğar duruma getiriyor. İngiltere maçında tribünlerin dolması, Türk Milli takımının lehine tezahürat yapılması, grubumuzdaki en önemli maç için en büyük avantaj.

4 AYNI ÖZELLİĞE SAHİP BAŞKA STAD

TÜRKİYE'NİN hiç bir ilinde, İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın özelliğine sahip başka bir saha yok. Bursa Atatürk, Trabzon Avni Aker maksimum 30 bin seyirci alıyor. İzmir Atatürk Stadı'nın tribünleri sahaya çok uzak. Seyircinin tezahüratı bu stadda yok olup gidiyor. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda da seyirci sahaya etkili olamıyor.

Yıldırım'a tesis şoku

Tüzüğün 63. maddesini ihlal eden başkan Yıldırım'ın başı dertte. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, görevini kötüye kullanması nedeniyle Haysiyet Divanı'na veriliyor. Kalamış'taki Sosyal Tesisleri'n işletme hakkını ihaleye gerek duymaksızın kulüp üyesi Ferruh Manav, Hasan Pınar, Adem Deniz, Ahmet Fikri Ersöyler ve eski genel sekterek Yüksel Günay'ın eşinin sahibi bulunduğu Beşler Turizm A.Ş'ye kiralayan başkan Yıldırım, tüzüğün 63. maddesini unutunca suçlu duruma düştü. 63 madde gereği bu tesis Fenerbahçe Spor Eğitim ve Sosyal Yardım dışında hiçbir yere kiralanamaz ve işletmeye verilemez. Özellikle bu tesislerin üyelerce işletilmesi tamemen tüzüğe aykırı. Bu nedenle Divan Kurulu, başkan Aziz Yıldırım'ı görevini kötüye kullanmaktan Haysiyet Divanı'na veriyor.

Spor Yazarları
Güray Soysal :
Beşiktaş'ın derdi İlhan
 
Beşiktaş'ın derdi İlhan
Siyah-Beyazlı kulüpte sorumsuz davranan İlhan, yönetim ve teknik kadronun sabrını taşırdı
Gokdeniz'de ipler geriliyor
Mondragon sıkıntısı
Milli kaleci, Galatasaray'ın Avusturya, Danimarka ve Almanya kamplarına katılamayacak.
DAUM ders veriyor
Dünkü çalışmada tecrübeli teknik adamın futbolculara isimleriyle hitap etmesi dikkat çekti.
Trabzonspor aerobik yaptı
Karadeniz ekibi 11 günlük Gerede kampında 415 dakika dayanıklılık çalıştı.
Konyaspor büyük işler başaracak
Milli oyuncu, Konya'nın hedefinin üst sıralar olduğunu söyledi.
MALATYA Avrupa'ya endeksli
Teknik direktör Ziya Doğan, UEFA Kupası'nda birkaç tur geçmeyi istediklerini söyledi.
Kısa kısa...
4 Temmuz 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED