AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

5 kanalı da kapatıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren yaptıkları yayınlar nedeni ile Uzan Grubu'na ait 5 TV kanalı için RTÜK tarafından verilen 1 ay kapatma kararı dün geceden itibaren yürürlüğe girdi.

Çıkar amaçlı yayın yaptıkları gerekçesiyle, RTÜK tarafından Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 4/c maddesi uyarınca 1 ay süreyle yayınları durdurulan, Uzan Grubu'na ait Star TV, Star Max, Kanal 6/Anadolu, Star 6 ve Star 8 televizyonları hakkındaki kararın kaldırılması ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin davada karar, bugüne kaldı.

Söz konusu 5 televizyon kanalına verilen "1 aylık yayın durdurma" kararının kaldırılması ve yürütmesinin durdurulması amacıyla Ankara İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, mahkemenin RTÜK lehine karar vermesinin ardından, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne müracaat edildi.

Mahkeme bugün karar verecek

Uzan grubu avukatları, 25 Temmuz Cuma günü, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin adli tatil nedeniyle çalışmaması nedeniyle, nöbetçi Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundular. Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi Nöbetçi Başkanı Hakim Hasan Beşpınar'ın başkanlığındaki incelemeler sonucunda dün bir karara varılamadı. Kararın, bugün öğleden sonra açıklanacağı öğrenildi. RTÜK'ün 5 televizyon için verilen 1 aylık yayın durdurma cezasının yürütmesi durdurulmadığı için, yarınki karar hangi yönde olursa olsun, Star TV, Star Maw, Kanal 6, Star 6 ve Star 8 TV'lerinin yayını, dün gece yarısından (saat 00:00) itibaren durduruldu. Mahkeme bugün RTÜK kararını kaldırır ya da yürütmesini durdurursa, televizyonlar yeniden yayına geçebilecek.

Star gazetesine İhtiyat-ı tedbir

Öte yandan Başbakan Erdoğan hakkında asılsız iddialara yer veren Star gazetesi hakkında ihtiyat-ı tedbir kararı alındı. Üsküdar Asliye 1. Hukuk Mahkemesi basın ahlak ve genel ahlak ilkelerinin yanısıra hukuka aykırı davrandığı gerekçesiyle Star gazetesinin yayınlarının durdurulmasına karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak, Başbakan Erdoğan'ı mahkeme hükmü bulunmadan suçlu olarak kamuoyuna lanse edilmesi gösterdi.

UZANLAR, TV PERSONELİNE ZORUNLU İZİN VERDİ

ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e el konulması, İmar Bankası'nın BDDK'ya devri, Adabank'ın yönetiminin değiştirilmesi ve 5 televizyona bir ay süre ile kapatma kararı verilmesiyle ödeme güçlüğü içine düşen Uzan Grubu, bu televizyonlarda çalışan yaklaşık 3 bin personeline bir ay zorunlu izin verdi. Cem Uzan'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'la ilgili sözlerini yayınlayan ve bundan dolayı RTÜK'ün bir ay kapatma cezası verdiği Star, Anadolu TV (eski Kanal 6), Star 6 ve Star 8 kanalları, dün gece saat 24.00'ten itibaren kapandı. Adı geçen televizyon kanallarının icra kurulları tarafından "Tüm TV Çalışanlarına Duyuru" başlığı ile gönderilen ve RTÜK'ün, siyasi iktidarın güdümüne girdiği suçlaması yapılan "iç e-mail" mesajında bu televizyonlarda çalışanların 29 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz izinli oldukları duyuruldu. Bu karar çalışanların tepkisini çekerken, zorunlu iznin sorumlusu olarak iktidarı gösteren Uzanlar'ın, zor durumdaki çalışanları, Ankara'da düzenledikleri gösteri ile hükümeti protesto etti.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ, İSTANBUL



    29 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED