AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

MHP'de ortak vaad: Birleştirici lider benim

Büyük Kurultay'a hazırlanan MHP'de adaylar stratejilerini belirliyor. Adaylıklarına kesin gözüyle bakılan Ramiz Ongun ve Koray Aydın kurultayda, "Ülkücüleri birleştiririm" mesajı verecek.

MHP'de Büyük Kurultay yaklaştıkça çalışmalarını sürdüren tarafların stratejileri de belli olmaya başladı. Bugüne kadar "ayrılık rüzgarları" esen MHP'de, bu kez "birlik şarkıları" söylenecek. 12 Ekim tarihinde yapılacak kurultay için Ağustos'un ortasından itibaren adaylıkların açıklaması bekleniyor.

Adayların mesajı ortak

Son yıllarda yaşanan partilerdeki kopmaların aksine bu kurultay "birlik ve beraberlik" mesajıyla öne çıkacak. Adaylardan Ramiz Ongun, sadece parti tabanıyla değil, MHP'den ayrılan pekçok isimle görüşmelerini sürdürüyor. Alınan bilgilere göre 1990'dan bu yana MHP'den ayrılan bütün kesimlerle görüşmelerini sürdüren Ongun, Bahçeli yönetimi ile ters düşen isimlerle birlikte hareket etmenin yollarını arıyor. Ongun, stratejisini "ülkücüleri birleştirme" üzerine kuruyor.

Aydın da vurgulayacak

Ongun gibi stratejisini birlik üzerine kuran Koray Aydın da, özellikle MHP'nin iktidar olduğu dönemde yönetime küsen isimlerle temas kuruyor. "Baba evlatlarını ocağa çağırmaz, gider bulur alır getirir. MHP'nin dağılan bütün aile fertlerini bir araya getireceğiz. Ben yapı olarak da bu işi uygulamaya en uygun kişi olduğumu düşünüyorum. Çünkü ben parti içerisinde politik çizgisinde kırıklık olmayan bir adayım" diyen Aydın, kurultayı kazanması durumunda kimsenin dışlanmayacağına da vurgu yaparak birlik mesajı verecek.

Bugüne kadar partiden ayrılan ve yönetime muhalif isimlere karşı sert tutumuyla tanınan MHP lideri Bahçeli'nin de birlik çağrısı yaparak elini güçlendirmek istediği ileri sürülüyor. Bahçeli'nin özellikle hafta sonu yapılacak Erciyes Kurultayı'nda, bu yönde mesaj vereceği ifade ediliyor. Bazı il başkanları tarafından tekrar aday gösterilmesi beklenen Bahçeli, kurultayda yeniden görev isteyecek.

Ongun 17'sini bekliyor

Öte yandan çalışmalarını sürdüren Ramiz Ongun ise, adaylığını Ankara, Mersin ve İzmir il kongrelerinin yapılacağı 17 Ağustos'un hemen ardından açıklayacak. Kurultayda aday olacağına kesin gözüyle bakılan bir başka isim ise Koray Aydın. Adaylığını Eylül ayının başında açıklaması beklenen Aydın daha önce "aday gibi çalışıyorum" demişti.

  • HAMDİ ATEŞ /ANKARA

     
    5 kanalı da kapatıldı
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren yaptıkları yayınlar nedeni ile Uzan Grubu'na ait 5 TV kanalı için RTÜK tarafından verilen 1 ay kapatma kararı dün geceden itibaren yürürlüğe girdi.
    Ateş'ten STAR'a yalanlama
    TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkanı Azmi Ateş, bu haberlerin hazırlanan raporlara gölge düşürmek için çıkarıldığını söyledi.
    Bu sene şampiyonlar çift
    Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda şampiyonluğu Yalova'dan Pelin Doğan ile Çanakkale Çan'dan Recep Tuğrul Küreşir paylaştı.
    İstanbul'da 20 köprü ve viyadük risk altında
    Olabilecek bir depremde İstanbul'da 20 viyadük ve köprünün yıkılma riski bulunuyor.
    'Devlet katliamı araştırmalı'
    Güvercin bir tutkudur
    Ağacı sese dönüştürüyor
    OYMACILIK SANATI CAN ÇEKİŞİYOR
    BBP yönetimi Anıtkabir'de
    DSP'de kurultay tarihi belirsiz
    Başkan Öktem yeniden aday
    'Çantanızı sıkı tutun'
    Kısa kısa...
    29 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED