AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleye ödül

Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele eden Defterdar Refik Çimen'i, Takdir Belgesi ile ödüllendirdi. Valilik'te düzenlenen törende konuşan Türker, Bolu Defterdarı Refik Çimen'in Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu gereğince alınması gereken önlemleri alıp, kentte rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ettiğini anlattı. Daha sonra Türker, Defterdar Çimen'e, yolsuzluk ve rüşvetle mücadeledeki başarısından dolayı Takdir Belgesi verdi. Takdir Belgesi'ni alan Çimen, kentte yolsuzluk ve rüşvete izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu mücadelemizin takdirle ödüllendirilmesi çalışma azmimizi artırdı. Vatandaşlarımız, rüşvet isteyen kamu personelini korkmadan ilgili makamlara şikayet etsinler, gereği mutlaka yapılır" dedi.


  • Banka hortumuna kademeli fren

    Bankalar Kanunu Taslağı'yla grup kredilerinin kademeli olarak düşürülmesi şartı getiriliyor. Halen yüzde 60 olan oran, 2005 sonuna kadar yüzde 35'e inecek. AB bankacılık sistemine uyum için yeniden düzenlenen kanun taslağına göre bankalar artık grup şirketlerine öz kaynaklarının yüzde 20'sinden fazla kredi kullandıramayacak. Bu çerçevede, hali hazırda yüzde 60'a ulaşan grup kredi riski olan bankalar da 2003 yılı sonuna kadar bu rakamı yüzde 55'e, 2004 yıl sonuna kadar yüzde 45'e, 2006 yılı sonuna kadar yüzde 35'e ve daha sonra yüzde 20'ye çekmek zorunda kalacak. Aynı şekilde, bir gerçek kişi ya da tüzel kişiye kredilendirmede de bankalar öz kaynaklarının sadece yüzde 20'si oranında riske girebilecek. Taslakta, bir risk grubu ya da kişiye kullandırılan kredi miktarı öz kaynaklarının yüzde 10'una eşitse, bu 'büyük kredi' olarak kabul edilecek.


  • Bursa'da BOTAŞ operasyonu

    Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün BOTAŞ Bursa Doğalgaz İşletmesi'nde başlattığı operasyon kapsamında, ESGAZ Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Yağan Ebkişehir'de gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (ESGAZ) Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Yağan, Eskişehir'de gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Bursa'ya götürüldü. Gürsel Yağan ile birlikte gözaltına alınanların sayısının 27'ye ulaştığı öğrenildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 6.5 aydır yürüttüğü inceleme sonunda başlatılan operasyonda, "zimmet'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen BOTAŞ Bursa Doğalgaz İşletmesi'nin eski müdürlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan ve kimlikleri açıklanmayan 27 kişinin sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.


  • Tercih formlarının teslimi başladı

    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tercih formlarını teslim süresi dün başladı. Tercih formları 6 Ağustos 2003 tarihine kadar teslim edilebilecek. Tercih formunu, 2003-ÖSS'ye girip 160 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar, 2003-ÖSS'ye giren ve aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece 2003-meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvuranlar doldurabilecek. Adayların, bu formu doldururken, 2003-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki açıklamaları dikkatle okumaları gerekiyor. Bu yıl ÖSS puan hesaplama sisteminde yapılan değişiklikle, Türkçe ve matematiğe verilen ağırlık artırıldı. Ayrıca Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanının da etkisinin yükseltilmesiyle 2002-ÖSS'ye ait yüzdelik dilimler ile bu yıl ÖSS'de oluşacak yüzdelik dilimler arasında fark doğabilecek.


  • Buldan'da 36 ev hasar gördü

    Denizli'nin Buldan İlçesi'nde 26 Temmuz'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından hayat normale dönmeye başlarken, ilçe merkezi ve köylerde 36 binanın oturulamayacak derecede hasar gördüğü belirlendi. Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, ilçe merkezi ve Buldan'a bağlı 30 köyde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, kesin sonucun 1-2 gün içinde alınacağını söyledi. İlçede hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığını belirten Yazıcıoğlu, şu açıklamayı yaptı: ''Halk yavaş yavaş evlerine girmeye başladı. Bu nedenle şimdilik çadır dağıtımı düşünülmüyor. Zaten bu çadır konusu sıkıntılı da bir şey. Dağıtmaya başladınız mı, (Acaba yeniden deprem mi olacak?) tereddüdü yaratabilirsiniz. Ayrıca, bir kişiye çadır verdiğiniz de, diğeri (Benim evimde de hasar var. Çadır benim de hakkım) diyecek. Böylece çadır kuyruğu oluşur. Elimizde 800 çadır stoku vardı. Buna Kızılay'ın gönderdiği 500 çadır da eklendi. Ama herkese çadır vermeye kalktınız mı, 10-12 bin çadır yetmez.'' Buldan Kaymakamı Bilal Çelik ise, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan ilçeye gönderilen ekibin hasar tespit çalışmalarına başladığını bildirdi. Çelik, şu ana kadar ilçe merkezi ve köylerde 36 ev için ''ağır hasarlı'' raporu verildiğini açıkladı.


  • Siyaset sünnette buluştu

    Sanayi Bakanı Ali Coşkun'un oğlu Ali Murat'ın sünnet düğününe TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlar Kurulu üyelerinin tamamına yakını katıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un oğlu Ali Murat'ın sünnet düğünü dün gece Gölbaşı Patalya Otel'de yapıldı. Havayi fişek gösterisi ile başlayan düğüne ilk gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç oldu. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Erdoğan da Patalya Otel'e geldi. Sünnet düğününe bakanlar kurulunun yanısıra çok sayıda milletvekili, siyasetçi, işadamı ve gazeteci de katıldı. Sünnet düğünün sunuculuğunu yapan Bedirhan Gökçe de şiirler okudu. Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" adlı şiirini okuyan Gökçe'ye, Başbakan Recepe Tayyip Erdoğan da, "Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar; Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar..." mısralarını okuyarak eşlik etti.

  • HAMDİ ATEŞ


  • Efsane komedyen Bob Hope öldü

    Efsane komedyen Bob Hope'un öldüğü bildirildi. ABD basını, geçen Mayıs'ta 100 yaşına basan, radyo, tiyatro, televizyon ve film dünyasının ünlü komedyeninin zatürreeden öldüğünü duyurdu. Hollywood tarafından "Yüzyılın Vatandaşı'' olarak seçilen Bob Hope, oynadığı birçok film sayesinde dünyanın ilk süperstarlarından biri haline gelmişti.



    29 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED