AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Ashab-ı Kehf'in hangisi gerçek?

Gazeteci Mehmet Göçer, Afşin'de bulunan Ashab-ı Kehf'in gerçekliğini ispatlamak için dava açtı. Göçer, bilirkişi heyetinin güneşin mağaraya doğuşu ve batışıyla mağara yönünün belgelenmesini istiyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 48 yıldır gazetecilik yapan ve sürekli basın kartı sahibi olan Mehmet Göçer, komşu ilçe Afşin'de bulunan Ashab-ı Kehf'in gerçekliğini ispatlamak için mahkemeye dava açtı. Göçer, bilirkişi heyeti tarafından, güneşin mağaraya doğuşu ve batışı ile mağara yönünün belgelenmesini istiyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinde de bulunduğu söylenen Ashab-ı Kehf mağarası, kutsal kitaplara ve tarihsel kaynaklara göre bir takım özelliklere sahip olduğunu belirten gazeteci Mehmet Göçer, bu özelliklerinin tamamının Afşin'de bulunan Ashab-ı Kehf Mağarası'nda bulunduğunu, mağara yönü, güneşin doğuşu ve batışı gibi özelliklerin ise anlatılanlarla birebir örtüştüğünü ifade etti.

'Bilirkişi tespit yapsın'

Un Sandığı 1 adlı kitabında bu özellikleri araştıran kişilerin görüşlerine yer verdiğini belirten Mehmet Göçer, "Ashab-ı Kehf, kutsal kitaplarda ve tarihsel kaynaklarda anlatılıyor. Bu anlatıma en uygun mağaranın ise Afşin'de olduğuna inanıyor ve iddia ediyoruz. Bu iddiamızı ispatlamak için mahkeme kanalı ile tesbit yapılmasını istedik. Avukatım aracılığı ile Afşin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne, 2004/18 D.iş kayıtlı dosya ile dava açtım. Bilirkişi heyetleri oluşturulduğunda, mağaranın yönü, güneşin doğuşunda ve batışında mağaraya geldiği açıyı tespit ettirmek istiyoruz. Tespit sonucunda gerçek Ashab-ı Kehf ortaya çıkacak. Afşin ilçemiz inanç turizmi bakımından hak ettiği yere varacak" dedi. Dava dilekçesini hazırlayan Afşin Barosu avukatlarından avukat Hacı Bayram Veli Arıkan ise hayatının en önemli davasını açtığını belirterek, "Afşin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığımız bu dava benim meslek hayatımın en ilginç davası oldu. Ashab-ı Kehf mahiyeti itibariyle tüm dünya kültürlerinin ve bütün semavi dinlerin ilgisini çekmektedir. Ashab-ı Kehf olayının yaşandığı mekan olan Afşin'de açtığımız bu dava, bölgenin tarihi mirasını ispatlamak için çok büyük önem taşımaktadır. Ashab-ı Kehf in gerçek mekanını herkese göstermek istiyoruz" dedi.

DİLEKÇE TESLİM EDİLDİ

Tesbit için hazırlanan dava dilekçesini avukat Hacı Bayram Veli Arıkan ile birlikte, Afşin Sulh hukuk Mahkemesi Hakimi Yasemin Karabidek'e takdim eden Mehmet Göçer, sonucun Afşin için hayırlı olmasını dileyerek, sonucu büyük bir merak ile beklediklerini söyledi.

Dünya genelinde 8 ayrı yerde bulunan ve tüm semavi dinler tarafından kutsal sayılan Ashab-ı Kehf, mitolojik yönü ile de bütün dünya kültürleri tarafından ilgi gösterilen bir mekan.



15 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED