AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Hastalık kardeşliği

Diane Keaton, Meryl Streep ve Robert De Niro'lu 'cast'i özellikle dikkat çeken Marvin'in Odası, bir hastalık sayesinde birbirine yardım etmeyi öğrenen bir ailenin duygusal hikayesini anlatıyor.

Rekin Teksoy'un sunduğu Sinema ve Edebiyat kuşağında bu hafta, yayıncı Raşit Çavaş ile birlikte, yönetmenliğini Jerry Zaks'ın yaptığı, Marvin's Room (Marvin'in Odası) adlı film tanıtılıyor. Sevgi ve bağlılığın farklı ifadeleri üzerine kurulu olan film, arkadaşları ve sevgilisi AIDS'a yakalanan, kendisi de 1992 yılında AIDS'ten ölen Scott McPherson'ın aynı adlı oyunundan sinemaya uyarlandı. Günümüz Hollywood'unun en yetenekli oyuncularının rol aldığı film, herkesin aile bağlarını sorgulayan bir kara mizah. Cast'inde Merly Streep, Leonardo Di Caprio, Diane Keaton, Robert De Niro ve Hal Scardino gibi isimlerin göze çarptığı filmin konusu kısaca şöyle:

KAÇMAK BAZEN İYİLİKTENDİR

Yıllar önce, Lee (Merly Streep), romantizm peşinde koşmak için evden ayrılırken; ablası Bessie, (Diane Keaton), çocuk gibi olan teyzesi Ruth (Gven Verdon) ile yatağa mahkum olan babası Marvin'e (Hume Cronyn) bakmak için Florida daki evlerine gitmeye karar verir. Aklı tuhaf bir şekilde karışmış olan Doktor Wally'nin (Robert De Niro) muaynesinden sonra Bessiei lösemiye yakalanmış olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kalır ve aileye bakan kişinin artık kendisi bakıma muhtaçtır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi aile fertlerinden kendisiyle aynı ilik yapısına olanı bulmak zorundadır. Lee, gönülsüzce problemli oğlu Hank (Leonardo Di Caprio) ile onun küçük kardeşi Charlie'yi (Hal Scardino) 17 yıl aradan sonra ilk aile ziyareti için evlerinin bulunduğu Ohio'dan Florida ya götürmeye karar verir. Aile arasındaki ilişkiler her zaman olduğu gibi gergindir ve görünüşte zararsız bir Disney World gezisi bile kötü bir başlangıç olur.

Ancak Lee, bencillik etmek istememiş yalnızca sevdiği insanların gözünün önünde ölmelerinden korkmuş ve kaçmıştır. Onu bağışlayacak ve sorunlu oğlu Hank'i anlayacak kadar sevecen ablası Bessie de, durumu anlamakta gecikmeyecektir. Mervin in Odası kendilerini tanımaya çalışan uzlaşma yolları arayışı içinde birbirlerine yardım etmeyi öğrenen bir ailenin duygusal ve eğlenceli öyküsünü anlatıyor.

MARVİN'İN ODASI

Orijinal Adı: Marvin's Room Senaryo: Scott McPherson Yön: Jerry Zaks Oyn: Diane Keaton, Meryl Streep, Leonardo Di Caprio, Gwen Verdon, Hume Cronyn, Robert De Niro Görüntü Yön: Piotr Sobocinski Yapım Yılı: 1996 Türü: Drama Süre: 98 Dakika
TRT 2 / 22.50


Karaoğlan'ın cezaevi günleri, aşk satırları

İki usta belgeselci, Rıdvan Akar ve Can Dündar tarafından hazırlanan Ecevit belgeseli Karaoğlan'ın dördüncü bölümünde, Ecevitlerin yaşamlarındaki en duygusal ve en hüzünlü dönem anlatılıyor. Belgeselde Bülent Ecevit'in cezaevinden Rahşan Hanım'a yazdığı mektuplar ilk kez Ecevit çiftinin kendi seslerinden ekrana geliyor. Belgeselde, 12 Eylül'den Bülent Ecevit'in tekrar Başbakan seçildiği tarih olan 1999'a kadar geçen 19 yıllık süreç anlatılıyor.
[ 22.05 / CNN TÜRK ]


Bir gün bir şey yaşayıp, kaderleri tersine dönen insanların öyküsü

Sunuculuğunu Mehmet Onur İmamoğlu'nun yaptığı ve Erkan Koç'un çarpıcı röportajları eşliğinde ekranlara gelen Kader Anı, geçtiğimiz günlerde Gebze'de meydana gelen tren kazasında hayatları değişen insanların kader anları, Özel Okullar Sınavı'nda kazandığı başarıyla bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Urfalı çobanın yaşadıkları ve kocası tarafından geneleve satılan bir kadının sarsıcı açıklamaları ekranlara getiriliyor. Bütün bu insanların hayatlarının dönüm noktasını ekrana getiren programda, acılar, mutluluklar, hayatların kırılma noktaları yeralıyor.
[ 22.30 / KANAL 7 ]


Ender Doğan, tasavvuf melodileriyle Gülneva'da

Mehmet Güntekin'in sunduğu Gülneva'ya Neyzen Ender Doğan konuk oluyor. Dost Aşkına, Hoş Avaz, Sufi Nağmeler gibi birçok albüme imza atmış bir ney üstadı olan Ender Doğan, tasavvuf musikisinden örnekler seslendiriyor. Programın biyografi bölümünde ise, siyasetçi bestekar geleneğinin son dönemdeki önde gelen temsilcilerinden biri olan ünlü bestekar Necip Mirkelamoğlu var. Programda ayrıca, Selçuk Ün. Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Mustafa Çıpan, icra edilen eserlerin güfteleri hakkında açıklamalar yapıyor.
[ 23.20 / SAMANYOLU ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kuru Beyaz Bir Mevsim
Önemli oyuncuların rol aldığı film, ırkçılık karşıtı söylemiyle öne çıkan güçlü bir yapım. Siyah beyaz ayrımının olaylara yol açtığı Güney Afrika'da geçen film, öğretmen Ben Du Toit'nın bahçıvanının oğlunun polis tarafından tutuklanıp dövülmesiyle başlıyor. Önce polise inanan Du Toit gerçeği öğrenince polise savaş açar.
(A Dry White Season) Yön: Euzhan Palcy Oyn: Donald Sutherland, J. Suzman, Marlon Brando, Zakes Mokae Yapım Yılı: 1989 Türü: Dram
Cnbc-e / 16.00

Robot Adam
2005'te Martin evdeki işlerde yardımcı olması için eve bir robot satın alır. Andrew adı verilen robotla ailenin küçük kızı Little Miss arkadaş olur. Yıllar sonra Andrew'ın ailesi yaşlanır ve ölür. Bu arada Andrew üzerinde güncellemeler yapılarak insana benzemesi sağlanır. Böylelikle sevgi ve üzüntü gibi duygulara karşı koyması zorlaşan Andrew için hayat zor olacaktır.
Orijinal Adı: Bicentennial Man Yön: Chris Columbus Oyn: Robin Williams, Sam Neill, Embeth Davidtz
ATV / 20.30

X-Men
X-Men çizgi romanının sinema uyarlaması olan film TV'de ilk kez ekrana geliyor. Profesör Xavier, mutasyona uğramış gençleri bir okulda toplamıştır. X-Men olarak adlandırılan bu öğrencilerin görevi, yapay mutantların oluşturabileceği tehditlere karşı dünyayı korumaktır. Öğrencilerden Rogue kaçırılınca, X-Men ekibi harekete geçer.
Orijinal Adı: X-Men Yön: Bryan Singer Oyn: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Anna Paquin Yapım Yılı: 2000 Türü: Fantastik
KANAL D / 20.30

Parti Zamanı
Van Wilder, üniversitede okuyan ve zamanın çoğunu partilerde geçiren bir gençtir. Babası sonunda okul harcını ödemeyi kesince, parti düzenleme işini profesyonel yaparak para kazanmaya çalışan Van, kendini bu işlere kaptırır. Öyle ki okul gazetesinde çalışan Gwen, onunla ilgili bir haber yapmak için peşine düşer.
(Van Wilder: Party Liaison) Yön: Walt Becker Oyn: Ryan Reynolds, Tara Reid Türü: Macera
SHOW TV / 00.45

Deniz Harekatı 2
Yıllar önce deniz kuvvetlerinin elit askerlerinden oluşan Foglar Fılosu'ndan ayrılan Casey, Rusya'ya kaçırılan nükleer fizikçi Dr. Burrows'u kurtarması için tekrar göreve çağırılır. Amerika Birleşik Devletleri'nin savunma projeleri için çalışan Dr. Burrows'un kaçırılma sebebi nükleer başlıklar konusunda uzman olmasıdır.
Orj. Adı: U.S. Seals 2 Yön: Isaac Florentine Oyn: Michael Worth, Marshall Teague Yapım Yılı: 2001
STAR / 01.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Haftanın gündeminden uzak kalmayın
Rıdvan Akar'ın sunduğu, 32. Gün ekibinin hazırladığı haftalık haber programı ±7'nin program danışmanlığını Mehmet Ali Birand yapıyor. Detayların kimi zaman bütünü görmeyi zorlaştırdığından hareketle hafta boyunca gelişen olayların derlenip toplanıp daha görünür hale getirildiği programın bu bölümünde, Tavşancıl'daki tren kazası, Osman Baydemir'in ölen teröristin taziye evine yaptığı ziyaretin yankıları, terörün İstanbul mesaisi, İstanbul ve Karadeniz'de sel felaketi, Süreyya Ayhan skandalı ve Yunanistan Olimpiyatları ekrana geliyor. Reklamcı Ethem Özgüven ile sosyal reklamlar üzerine bir röportajın ekrana geleceği programda, gece muhabirlerinin öyküsü de var.
[20.10/CNN TÜRK]

Büyük bir mafya ailesinin hikayesi
Bonanno: Bir Mafya Babasının Hayatı adlı dizi, son iki bölümüyle ekranda. Dizide, Amerika'nın en büyük mafya ailesinin başına geçen Joseph Bonanno'nun gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor. Dizinin son bölümünde, mafya ailesinin genç jenerasyonu için para, güç ve hırs, geleneklerin önüne geçmiştir. Ailenin uyuşturucu işine girmesini istemeyen Joseph Bonanno, Sicilya'ya döner. Polis ise, New York'ta yaptığı bir baskında tüm mafya üyelerini yakalar.
[20.40/TV 8]

Pakteneşir'lere denizaşırı görücü
Ekrandaki evlilik yarışmalarıyla dalga geçen komedi dizisi Biz Boşanıyoruz evi bu hafta hayırlı bir işe vesile oluyor. Pakteneşir çiftinin kızları Sadenaz'a Avustralya'dan görücü geliyorlar. Tabii görücüye gelen ailenin Biz Boşanıyoruz evinden haberi yok. Ev ahalisinin ve özellikle İbibiğin bunu saklama girişimleri olaylara neden oluyor. Evde bütün bunlar yaşanırken Ali Kıran, eşi Gönül Kıran'a güneş yağı süren Ali Babaç'ı görüyor ve kıyamet bundan sonra kopuyor.
[21.30/STAR]

Ayna'ya yansıyan tarihin aksi sedası
Saim Orhan'ın sunduğu Ayna programı bu hafta bir Balkan ülkesinden Macaristan'dan sesleniyor izleyenlere. Macaristan'daki Osmanlı izlerini süren Ayna, önce Mohaç Meydan Muharebesi'nin geçtiği uçsuz bucaksız Mohaç Ovası'nı, ardından Vişegrat Kalesi'ni yansıtıyor ekrana. Ardından Tuna'nın nazlı akışının izlendiği, Estergon Kalesi'nin bugünkü halini getiriyor izleyenlerin önüne. Programda elbette, Zigetvar Kalesi ve Galiçya Türk Şehitliği de yeralıyor.
[21.50/SAMANYOLU]

Ajan Jack, kızının hayatını kurtarıyor
Kod Adı adlı dizide bu hafta, SD-6'nın başındaki ajan Sloane, Sydney'in bir hain olduğundan ve CIA adına çalıştığından şüphelenir. Ve ajan Russek'i, Sydney'i takip etmekle görevlendirir. Jack, SD-6'da gelişen bazı olaylardan kızı Sydney'in yaşamının tehlikede olduğunu anlar. Ve bir e-mail ile kızının peşindeki Ajan Russek'in kimliğini açığa çıkarır. Russek öldürülür. Jack, kızını kurtarabilmek için kendi yaşamını tehlikeye atmıştır.
[00.40/KANAL D]
15 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED