AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
ABD elçiliğinde çifte protesto

Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV), ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde ayrı ayrı protesto eylemleri yaptı. Eylemlerde ABD'nin Venezuella politikası ve "Irak'ı işgali" protesto edildi. İlk eylemi saat 12.00'de Ezilenlerin Sosyalist Platformu yaptı. Platforma mensup küçük bir grup pankart ve dövizlerle gelerek ABD'yi protesto etti. İLKAV'ın saat 13.00'de gerçekleştirdiği eylemde ise "Irak işgali" ve Necef kentinde ABD'nin Mukteda Sadr yanlılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyon protesto edildi.

ÖZGÜRDER'DEN DİRENİŞE DESTEK

ABD işgaline karşı savaşan Iraklı direnişçilere Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nden (Özgürder) destek geldi. Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgürder üyesi bir grup, Necef operasyonunu protesto etti. Şii lider Mukteda El Sadr'ın posterlerini taşıyan grup "Irak'a Özgürlük Direnişle Gelecek" yazılı bir pankart açtı ve "Zulüm biter, sabır, savaş, zafer" şeklinde slogan attı. Yaklaşık 50 kişilik grup adına yapılan basın açıklamasında, ABD ordusunun Necef'te düzenlediği operasyonların soykırıma dönüştüğü ifade edildi.

  • ZEKERİYA GÜLÜN

    Afyon-Denizli demiryolu dün ulaşıma açıldı

    Afyon'un Kızılören İlçesi yakınlarında önceki sabah saatlerinde yük treninin raydan çıkması nedeniyla kapanan Afyon-Denizli Demiryolu ulaşıma açıldı. TCDD 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kızılören yakınlarında yük treninin raydan çıkmasıyla meydana gelen kazada hasar gören 200 metrelik demiryolu, TCDD bakım ve onarım ekiplerinin çalışmalarıyla tamir edildi. Onarımın ardından, Afyon-Denizli Demiryolu, tekrar ulaşıma açıldı. Afyon'un Kızılören İlçesi yakınlarında önceki gün sabah saatlerinde "hatalı yükleme" nedeniyle Makinist Kemal Karabulut ve Halit Sarıçiçek yönetimindeki 73793 sefer sayılı yük treninin 6 vagonu raydan çıkmıştı. Kaza sonucunda, demiryolunun yaklaşık 200 metrelik bölümü kullanılamaz hale gelmişti.

    Kundaklanan evde ölen iki kardeş toprağa verildi

    Hollanda'nın Eindhoven kentinde uyuşturucu bağımlılarının kundakladığı evde yanarak ölen 2 kardeşin cenazeleri, Denizli'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Hollanda'dan Denizli'ye getirilen Bircan (14) ve Barış Kaya'nın (8) cenazeleri, önceki gece Denizli Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bircan ve Barış Kaya'nın cenazeleri, dün Ulu Cami'de öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları arasında Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Kaya kardeşlerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döküp saldırganları lanetlerken, görüntü ve fotoğraf çekmek isteyen gazetecilere de tepki gösterdiler. Cenaze törenine, yangından yaralı kurtulan baba Selami Kaya da katıldı.

    'Dur' diyen polisi vurdu

    Fatih'te şüpheli bir kişiyi takip eden polis ekibinden 1 memur, bu kişinin açtığı ateş sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre polis, Fatih'te kontrol sırasında şüphelendiği bir kişiyi takibe aldı. Takip edildiğini fark eden şüpheli kişi, Aksaray'da Yusuf Çevik'in kullandığı 34 TJJ 82 plakalı aracı gasp ederek kaçmaya başladı. Çevik'i silahla tehdit eden bu kişi, kendisini takibe devam eden polis ekibine ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memuru Orhan Gümüş yaralandı. SSK İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında lastiklerine ateş edilerek durdurulan ticari araçtan inen ve yaya olarak kaçmaya çalışan bu kişi, polislerce yakalanarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yaralı polisi hastanede ziyaret eden İstanbul Valisi Muammer Güler, ameliyata alınan polis memurunun sağlığının iyi olduğunu söyledi. Güler, yakalanan şahsın üzerinde bomba bulunduğu iddialarını ise yalanladı.

    Bayrampaşa'da Kültür-Sanat Festivali

    Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür-Sanat Festivali, Songül Karlı'nın verdiği muhteşem konserle başladı. Saatler öncesinden konser alanını dolduran Bayrampaşalılar, şenliklerin her zaman devam etmesini isterken sanatçı Songül Karlı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'ye teşekkür ederek "Biz bu festivallere gereken desteği vereceğiz. Bayrampaşalılar her şeye layık" dedi. 38 gün devam edecek olan festivalde her gece farklı bir etkinlik yer alacak. Şenlikte sanatçılar Volkan Konak, Şükriye Tutkun, Kıvırcık Ali, Ferhat Sağlam, Özlem Özdil, Tümata konser verirken, İbrahim Sadri şiirlerini okuyacak ve Nejat Uygur da oyunlarıyla Bayrampaşalılarla olacak. Programın diğer bölümünde ise 21 gün boyunca yerli ve yabancı film gösterimi yapılacak.

  • HAMİT ETEEVRANS-İSTANBUL

    Kaza yapan yeni evli çifti soydular

    Konya-Aksaray Karayolu'nda kaza geçiren bir günlük evli çifte düğünde takılan altın ve paraların bulunduğu iki çantanın çalındığı öne sürüldü. Kazada hayatını kaybeden damat Gökhan Yılmaz'ın dayısı Güray Çevirme, savaş alanına dönen kaza yerinde, yoldan geçen bazı araçların kendilerine yardım etmek için durduklarını söyledi. Çevirme, "Gri renkli Ford marka bir minibüs sürücüsü de bize yardım ediyordu. Aynı kişi yaşanan karışıklıktan yararlanıp hafif yaralı olan Gökhan'ın kardeşi Emel'in elinde takıların bulunduğu iki çantayı almış. Biz de olayı eşyaları jandarma bize teslim ettikten sonra fark ettik ve durumu jandarmaya bildirdik" dedi. Zincirleme trafik kazasında, damat Gökhan Yılmaz ve annesi Müjgan Yılmaz ölmüş, gelin ise yaralı olarak kurtulmuştu.

    Bahçelievler'de 'korsan' operasyonu

    Bahçelievler'de bandrolsüz yazılı ve görsel ürünlerin dağıtımı, pazarlama ve satışına yönelik yapılan operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Yıldırım Beyazıt ve Fatih caddelerinde bulunan 4 adet dükkan ve 2 adet depo arandı. Bandrollü ve bandrolsüz yazılı ve görsel ürünlerin dağıtım, pazarlama ve satışının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen aramada, 6 kişi yakalandı. Bu kişilerle birlikte 'korsan' olduğu tesbit edilen 12 bin 339 adit VCD film, 4 bin 400 adet müzik CD'si, 1260 adet oyun CD'si, 113 adet porno VCD, 445 adet DVD, 1 kilo 200 gram hintkeneviri, 490 bin adet bandrolsüz CD ve VCD üretiminde kullanılan kapak kartoneti ele geçirildi.

    Irak'ta bir Türk şoför hayatını kaybetti

    Irak'ın Duhok kentinde meydana gelen trafik kazasında bir Türk TIR şoförü öldü. Alınan bilgiye göre, Irak'a mal götüren ve aracının plakası belirlenemeyen Dilaver Özhan (37), Duhok kenti yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) yetkilileri tarafından Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na getirilen Özhan'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. n HABUR

    Kızılay'ın çürüyen 60 çadırı gömüldü

    Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, "çöplükten çadır çıktığı" iddialarıyla ilgili olarak, geçen yıl ilde meydana gelen depremden sonra gönderilen Kızılay çadırlarının kullanılamayacak durumda olan 60 adedinin, tutanakla çöp alanına gömüldüğünü bildirdi. Bir tv kanalında yayınlanan haber üzerine yaptığı açıklamada, geçen yıl 1 Mayıs'ta meydana gelen depremden sonra dağıtılan çadırların bir bölümü kullanılamaz hale geldiği için, Ankara'dan gelen bir ekip tarafından belirlenerek gömüldüğünü belirten Savaş, şunları söyledi: "Depremin ardından dağıtılan çadırlar uzun bir süre kullanılmıştır. Bazıları yıpranmış, bazı çadırlar da ıslak şekilde katlandığı için kullanılamaz hale gelmiş. Ankara'dan gelen ekip, çadırların bakım ve tasnifini yaptıktan sonra, tutanak tutarak, 60 çadıra ait geri dönüşümü mümkün olmayan parçaları, Kızılay'ın çöplük alanı olarak kullandığı alanda açılan çukura gömmüştür."

    Koç ve arkadaşları dünya ikincisi oldu

    Kanada'da gerçekleştirilen "F3J Model Planör Dünya Şampiyonası"na katılan ve aralarında işadamı Mustafa Koç'un yer aldığı Türk ekibi, dünya ikincisi oldu. Mustafa Koç, Murat Esibatır ve Ilgaz Kalaycıoğlu'dan oluşan Türk ekibi, 1-8 Ağustos tarihleri arasında Kanada'da gerçekleştirilen "F3J Model Planör Dünya Şampiyonası"nda büyük başarı gösterdi.
    Almanya'nın ardından ikinci olan Türk ekibinden Esibatır, "F3J Türkiye Şampiyonası"nda dereceye girdikten sonra Dünya Şampiyonası'na katıldıklarını ifade ederek, uzaktan kumandalı model planörlerle yarıştıklarını anlattı. Esibatır, "Modelde motor olmadığı için uçuran kişinin havayı iyi okuması gerekiyor. Zor bir yarışma" dedi.



  • 15 Ağustos 2004
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED