AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Tantan: Stratejik kurumlara dikkat

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, Türkiye'de ulusal güvenlik açısından büyük önem taşıyan stratejik kurumların hukuki ve kurumsal altyapılarının yeniden ele alınarak nitelikli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Tantan, Rize'de düzenlediği basın toplantısında, bu kurumların ulusal çıkarlar doğrultusunda 21. yüzyılın ihtiyaçlarına göre yapılandırılması gerektiğini belirtti. Tantan, bir gazetecinin söz konusu kurumların ne tür hukuki altyapı sorunları bulunduğu şeklindeki sorusuna "Ulusal güvenliğin korunması için siyasi irade, geleceği iyi okuyarak ekonomik, siyasi, eğitim, sağlık ve kültürel konularda ülkeye yönelik tehditleri önceden tespit edip durdurabilmelidir" karşılığını verdi.

'Benim başbakanlığımda böyle kazalar olmayacak'

DYP lideri Mehmet Ağar, kendisinin başbakan olduğu dönemde Türkiye'de böyle demiryolu kazaları olmayacağını öne sürdü.
İstanbul'un Silivri İlçesi'ne bağlı Değirmenköy Beldesi'nde "Domates Festivali"ne katılan Ağar, önce Belediye Başkanı Osman Topaç'ı ziyaret etti. Ağar, Türkiye gündemini meşgul eden tren kazaları ile ilgili olarak sorulan, "Başbakan olsaydınız sorumlulardan istifa talebiniz olur muydu?" yönündeki soruya, "Biz başbakan olduğumuz zaman yapacağımızı herkes görür. Allah kaza vermesin, bizde böyle kazalar olmaz. Akıl ve bilime göre yönetim gösteririz. İnancımızı muhafaza ederek 'Hayırlısı olsun' deriz. Ama akıl var, teknoloji var, bilim var biz onunla yürürüz" dedi.
Daha sonra festival alanına gelen Ağar, halka hitaben bir konuşma yaptı.

ABD'li kadın konsolos kayısıya bayıldı

ABD Adana 2. Konsolosu Alicia P. Allision, çıktığı Doğu illeri gezisi kapsamında geldiği Malatya'da bol bol kayısı ve kayısı ürünleri satın aldı.
Malatya'ya gelerek yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden ABD Adana 2. Konsolosu Alicia P. Allision, yanındaki Türk tercümanla birlikte Şire Pazarı'na giderek buradaki kayısı ve kuruyemiş satan dükkanları gezdi. Bayan konsolos, pestil, kuru kayısı, kayısı sucuğu, kayısı çekirdeği ve diğer kayısı çeşitlerinden satın aldı.
Allision, alışveriş yaparken sivil polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Nas'dan Atasoy'a geçmiş olsun mesajı

ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan eski bakanlardan Veysel Atasoy için "geçmiş olsun" mesajı yayınladı. ANAP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Nesrin Nas'ın mesajı şöyle: "Partimizin Kurucu Üyesi, Zonguldak eski Milletvekili ve Ulaştırma eski Bakanlarımızdan Sayın Veysel Atasoy'un rahatsızlığı nedeniyle tüm teşkilatlarımız ve partimiz adına geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimizi sunuyoruz."

CHP'li Cevdet Selvi: Hükümet başarısız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, "AK Parti, kuruluşunun üçüncü, üçte iki meclis çoğunluğuyla hükümet kuruşunun ikinci yılında çaresizliğin ve başarısızlığın suskunluğuna gömülmüştür" dedi.
Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, "kuruluşunda her şeye rağmen büyük destek gören ama sabırla ve umutla bekleyen halkın sorunlarına çözüm üretemeyen hükümetin hayal kırıklığı yarattığını" savundu. İşsizlik ve yoksulluğun yaygınlaşarak bunalıma dönüştüğünü ifade eden Selvi, şunları kaydetti: "Çalışanlar, ücretleriyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmişlerdir. Milli gelirdeki ve vergideki adaletsizlik uçurum boyutuna ulaşmıştır."

Adan: İşsizlik milli felaket oldu

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bu ülkede aklı olan herkes, işsizliğin milli felaket haline geldiğini görüyor" dedi. Adan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ciddi bir işsizlik problemiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Hükümete "Yandaşlarınız hariç kaç işsize iş buldunuz, devrinizde iş sahibi olmuş bir kişi var mı?" sorusunu yönelten Adan, "Bu iktidarın tuzu kurudur. Onlar açtan, yoksuldan anlamaz. Bu ülkenin kahvehanelerinde, caddelerinde, sokaklarında, bu ülkenin her yerinde bulunan işsizler, 'iktidarın kör gözüne değnek' misali ortadadırlar" dedi. Adan, "iktidarın işsizlere iş değil, yolsuzlara yeni yollar bulmanın peşinde" olduğunu ileri sürdü.

Topbaş: İstanbul'u yeşillendireceğiz

AK Parti'nin 3. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Tekstilkent'te düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kişi başına düşen yeşil alan miktarında dünya standardının 10 metrekare olduğunu belirterek, "İstanbul'da kişi başına 4,5 metrekare yeşil alan düşüyor. Hedefimiz, bunu 12 metrekareye çıkarmak" dedi. İki sevinci bir arada yaşadıklarını dile getiren Topbaş, ''Partimizin 3. kuruluş yıldönümünü kutlarken, İstanbul'a 3 bin ağaç dikmeyi ay sonuna kadar tamamlayacağız'' diye konuştu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da, AK Parti'nin kuruluşundaki hedef ve amaçlar sayesinde şu anda bulunulan noktaya gelindiğini belirterek, ''AK Parti, kuruluşundan 14 ay sonra yapılan seçimlerde sadece İstanbul'da 43 milletvekili verdi" dedi.

CHP İstanbul'dan Sarıgül'e destek yok

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve 31 ilçe başkanı, yaptıkları ortak açıklamayla, CHP'li Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ü desteklemediklerini bildirdiler.
CHP İstanbul İl Merkezi'nden yapılan ve İl Başkanı Şinasi Öktem ile 31 ilçe başkanının isimlerinin yer aldığı ortak yazılı açıklamada, "Sarıgül'ün uzun zamandan beri asli görevi olan belediye başkanlığı ve kendisini seçenlere verdiği hizmetle değil, parti içinde sürdürdüğü genel başkanlık yarışıyla gündeme geldiği" kaydedildi.
"CHP'li her üyenin, partinin her kademesinde her göreve aday olmasının bir hak olduğu" vurgulanan açıklamada, "Ancak haklarını kullananların görevleri ile sorumluluklarını da asla unutmamaları lazımdır" denildi.

Sarıgül, Hacıbektaş'a çadır kurdu

Şişli Belediyesi'nin Hacı Bektaş Veli Anma etkinliklerine katılacak vatandaşların konaklamaları için Nevşehir'e gönderdiği 40 çadır, Hacıbektaş İlçesi'ndeki etkinlik alanına kuruldu.
16-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılacak vatandaşların konaklaması için İstanbul Şişli Belediyesi, Hacıbektaş'a 40 çadır gönderdi. Etkinliklerin yapılacağı alana kurulan 40 çadır, vatandaşların kullanımına sunuldu. Hacıbektaş Belediyesi, Kızılay'ın bu yılki etkinlikler için çadır göndermemesi üzerine yapımı tamamlanan Sanayi Sitesi'ndeki 60 işyerini halkın konaklayacağı şekilde düzenlemişti.

'Uyum yasaları halk için çıkarılmıştır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denger Mir Mehmet Fırat, uyum yasalarını Türk Halkı'na layık olduğu için çıkardıklarını söyledi. Muğla il teşkilatının düzenlediği AK Parti'nin 3. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Fırat, "AK Parti ile Türkiye yeniden yapılandı. Partimiz birçok ilke imza atarak, o çizgide yürüyor. 2 yılda uyum yasalarını çıkardık. Bunları Kopenhang Kriterleri için değil, halkımıza layık olduğu demokrasinin sağlanması ve özgürlüklerin önünün açılması için yaptık. Bundan sonra hedef; ekonomik, sosyal yapıyı yeniden yapılandırarak refahı sağlamak" dedi.

Pakdil: Bu kalkınma tamamlanacak

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Türkiye'nin bir kalkınma süreci yaşadığını söyledi. Kahramanmaraş'ta AK Parti'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Pakdil, hükümetin Türk halkını ümitsizlik girdabından kurtardığını belirterek, "Acil eylem planımız içindeki hedeflere ulaşmak üzereyiz. Biz imparatorluktan bakiye bir ülkeyiz ve bunlar daha başlangıç. İnşallah AB üyeliği için müzakere tarihi de alacağız. Üyelik için önümüze konan kriterlere, insanlarımız layık olduğu için ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.




15 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED