AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Tarhan ringde fırtına gibi esti

Boksta 81 kiloda Yıldırım Tarhan, 2. tura yükseldi. Yeni Zelandalı Pownceby önünde çok üstün bir mücadele sergileyen Tarhan, 3. raundun bitmesine 32 saniye kala 26-6'lık skorla sayı farkını 20'ye çıkarınca, ''sayı farkı''yla maçtan galip ayrıldı. Diğer branşlardan ise Atıcılıkta Oğuzhan Tüzün, erkekler trapta 69 puanla 22. sırada yer alırken, Yelkende Finn sınıfında, Ali Enver Adakan 8., Selim Kakış-Hasan Kaan Özgönenç ekibi ise 23. sıraya bulunuyor.

İlk altını Çinli Li kazandı

28. Olimpiyat Oyunları'nda ilk altın madalyayı, atıcılıkta bayanlar 10 metre havalı tüfekte Çinli Du Li kazandı. Bayanlar 10 metre havalı tüfek müsabakasında olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan 22 yaşındaki Du Li, 502 puanla birinciliğe ulaştı. Gümüş madalyayı, 501.5 puanla Rus Lioubov Galkina, bronz madalyayı da 501.1 puanla Çek Cumhuriyeti'nde Katerina Kurkova elde etti. Rus atıcı Galkina da, elemelerde topladığı 399 puanla yeni olimpiyat rekoruna imza atmıştı.

Atıcılıkta 2. altın da Çin'in

Atina 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atıcılıkta günün 2. altın madalyası da Çin'in oldu. Erkekler 10 metre havalı tabancada, 44 yaşındaki Wang Yifu, altın madalya kazandı. 47 sporcunun mücadele ettiği yarışmada, 1992 Olimpiyat Şampiyonu ve 1996 ve 2000 Olimpiyatlarının 2.'si Wang, 690 puanla 1. oldu. 2002 yılının Dünya Şampiyonu Rus Mikhail Nestruyev, 689.8 puanla gümüş, Vladimir Isakov da 684.3 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Miresmaeili ikna edildi

İran Judo Federasyonu Başkanı Muhammed Derahşan Mübarek, 66 kilo Dünya Şampiyonu Arash Miresmaeili'nin bugün Vaks'ın karşılacağını açıkladı. Mübarek, İran'ın, Olimpiyat Komitesi'nin kurallarına uymak için elinden geleni yaptığını belirterek, Miresmaeili'nin İsrailli judocuyla bugün karşı karşıya geleceğini söyledi. Açılışta İran bayrağını taşıyan Miresmaeili'nin, İsrailli Vaks ile eşleşmesinin ardından müsabakaya çıkmayacağı bildirilmişti. Miresmaeili, buna neden olarak Filistin halkının çektiği acıları gerekçe göstermişti.

Judoda Japonya üstünlüğü

Judoda ilk günün altın madalyalarını Japon sporcular kazandı. Bayanlar 48 kiloda, Ryoko Tani, finalde Fransız Jassinet'e yenerek oyunlar tarihinde 2. kez üstüste altın madalyaya ulaştı. Bronz madalyalar Çinli Gao Feng ve Alman Julia Matijus'un oldu. Erkekler 60 kiloda ise Tadahiro Nomura, Gürcü Khergiani'yi yenerek, 1996 ve 2000'den sonra 3. kez üstüste olimpiyat şampiyonluğunu kazandı. Nomura, judoda bu başarıya ulaşan ilk sporcu unvanını da aldı.

Bisiklette zafer Bettini'nin

Bisiklette ilk altın madalyayı, erkekler yol yarışında İtalyan Paolo Bettini kazandı. Toplam 224.4 kilometrelik yarışa 30 yaşındaki 2 kez Dünya Kupası birinciliği unvanı bulunan İtalyan Paolo Bettini, 5.41.44.00'lık derecesiyle altın madalyaya uzanırken, Portekizli sporcu Sergio Paulinho, 5.41.45.00 ile ikinciliği, Fransa Bisiklet Turu'nda 5 birinciliği bulunan eski ünlü sporcu Eddy Merckx'in oğlu Belçikalı Axel Merckx de 5.41.52.00 ile üçüncülüğü elde etti. İtalya, eskrimde erkekler bireysel kılıçta Aldo Montana ile ikinci altın madalyasını kazandı.

Kenteris ve Thanoa çekildi

Yunanistan'da kaza geçirdikleri gerekçesiyle doping testine katılamayan atletler Kostas Kenteris ile Katerina Thanou, milli takımdan çıkarıldılar. Yunanistan Olimpiyat Komitesi üyelerinden Athanassios Beligratis, kararın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin isteği doğrultusunda alındığını söyledi. Kostas Kenteris, Sydney-2000'de şampiyon, Katerina Thanou da bayanlar 100 metrede olimpiyat ikincisi olmuştu.



15 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED