AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Gaziantep'te yüzler gülüyor

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, 13 yıldan beri yenemedikleri Galatasaray'ı 1-0 yenmeyi başarıp 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Galatasaray maçındaki mücadeleden memnun kalan Sağlam, "Gaziantepspor, Galatasaray galibiyetiyle gücünü ortaya koydu. Gaziantepspor, lige renk katan hüviyetini devam ettirmek zorunda, buna mecburuz" diye konuştu.

Liverpool, Tottenham'ı geçemedi

İngiltere Premier Ligi dün yapılan maçlarla başlarken bu yılın iddialı takımı Liverpool, Londra'da Totenham karşısında galibiyeti koruyamadı. İlk yarıyı yeni transfer Cisse'nin golüyle önde kapatan konuk ekip, ikinci yarıda Defoe'nin golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı. Diğer sonuçlar şöyle: Aston Villa - Southampton: 2-0, Blackburn R. - West Bromwich A.: 1-1, Bolton W. - Charlton Athletic: 4-1, Manchester C. - Fulham: 1-1, Norwich C. - Crystal Palace: 1-1, Portsmouth - Birmingham C.: 1 -1

Dev Adamlar kros yaptı

Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçları'na hazırlanan A Mili Basketbol Takımı, çalışmalarını Almanya'da sürdürüyor. Dün yoğun yağış altında 6 km.'lik doğal parkurda kros yapan ve kondisyon depolamaya devam eden 12 Dev Adamı bir hayli zorlayan krosu Cevher Özer ilk sırada tamamlarken, ikinci sırada Valenti Pastal ve 3. sırada da Rasim Başak yer aldı. Ay-yıldızlılar daha sonra idmanı kısa deparlar çalışmasıyla tamamladı.

Arıboğan Ülker'i bıraktı

Ülkerspor Kulübü Genel Müdürü Lütfi Arıboğan, görevinden ayrıldığını açıkladı. Arıboğan, 1 Temmuz 1996 tarihinden bu yana sürdürmekte olduğu kulüp genel müdürlüğü görevinden ayrıldığını vurgulayarak, bu süre zarfında kendisine her türlü desteği veren Ülker firması ve Ülkerspor Kulübü'ne, çalışma arkadaşlarına, teknik adamlara ve oyunculara sevgi, saygı ve şükranlarını sundu. Arıboğan, "28 yıllık spor geçmişimin bu safhasında gelişen talepler ve ortaya çıkan beklentiler nedeniyle yeni bir karar alma düşüncesi içindeyim" dedi.

İlk sırada Schumacher

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sine, Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher ilk sırada başlayacak. 4 bin 381 metre uzunluğundaki Hungaroring Pisti'nde yapılan sıralama turlarında, Schumacher, 1.19.146'lık derecesiyle kariyerinin 62. bu sezonun da 7. "pole pozisyonu''nu elde etti. Schumacher, bugünkü yarışı kazanması durumunda 1 sezon içinde 12 yarış kazanan ilk pilot unvanını alacak. Sıralamada Alman pilotu, Brezilyalı Barrichello, Bar Honda'nın Japon pilotu Takuma Sato izledi.

Yurdadön'den Ayhan'a destek

Atletizm Fedarasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön, "Üçüncü numuneyi vermediği için Uluslararası Atletizm Federasyonu Süreyya Ayhan'ın savunmasını istiyor. Olayda doping yok. Eğer doping olsaydı, 1 günde ortaya çıkardı'' dedi. Yurdadön, olayın medya tarafından çarpıtıltığını savunarak, "Medya yargısız infaz yaptı. Süreyya'yı asıp, kesip adeta toprağa gömmek istediler, ancak takım arkadaşları ve biz yöneticiler, Ayhan'ın her zaman yanında olduk. Dün olduğu gibi bugün de Süreyya'nın yanında olmaya devam edeceğim" dedi.

Sapanca'da kürek yarışı

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nin Kırkpınar Beldesi'ndeki parkurda 11 kategoride yapılan yarışların ilk gününde Fenerbahçe 3 birinciliğe imza atarken, Galatasaray 2, Beşiktaş ise bir kategorisi birinci oldu. Yarışların sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Birincilik, bugün yapılacak yarışların ardından sona erecek.



15 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED