AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
'Hayırlı İşler Cemal Bey Anaokulu'

CHP'den AK Parti'ye geçen Cemal Kaya, "Hayırlı İşler Cemal Bey" haberi yapan gazetelere artık tekzip göndermiyor, dava açıyor. Kazandığı tazminatlarla "Hayırlı İşler Cemal Bey Anaokulu" yaptıracak.

CHP'den AK Parti'ye geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, gazetelerde hakkında çıkan haberlerlere karşı arka arkaya dava açıyor.
Aynı zamanda işadamı olan Kaya, haberlere ilk dönemlerde çok sinirlendiğini, son dönemde ise bir çözüm yolu bulduğunu söylüyor. Cemal Kaya, isminin geçtiği haberlere artık açıklama, tekzip göndermediğini anlattı.
Bir gazetede çıkan, "Hayırlı İşler Cemal Bey" haberine atıfta bulunan Kaya, "Haberde, 'milletvekilinin eski şirketi ihale aldı' diye yazıyorlar. Eskiden bunlara çok sinirleniyordum; hemen açıklama, tekzip gönderiyordum. Şimdi hakkımı mahkemede arıyorum. Tazminat davalarından kazandığım para ile anaokulu açacağım. İsmini de 'Hayırlı işler Cemal Bey Anaokulu' koyacağım" dedi.

  • 4 Beyaz'dan uzak dur
    İki milletvekili, Meclis lokantasında yemek yerken beslenme rejimi üzerinde konuşuyorlardı. Şişman olanı, zayıfa takıldı, "Yahu bu formunu nasıl koruyorsun, ben ne yersem yarıyor. Bir türlü kilo veremiyorum" dedi.
    Zayıf milletvekili, kilolarından dert yanan bu şişman milletvekilini rahatlatacak şu rejimi önerdi: "Gayet basit. Ben 4 beyazdan uzak duruyorum. Bir şeker, iki un, üç tuz. Dördüncüsü Zekeriya Beyaz."
    Bir anda masada kahkaha tufanı koptu. Şişman milletvekili de espriye şu sözlerle katıldı: "Haklı olabilirsin, adam her gece bir komedi programında çıkıyor. İştahımızı kabartıyor."

  • Bu adamlar nereye bakıyor?
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, birlikte Türk Kuşu Eğitim Tesisleri'ni gezdiler. 25 pilot adayının eğitim gördüğü alanda planörler hakkında Fırtına Paşa ile birlikte bilgi alan Bakan, bu sırada ilginç bir fikir ortaya attı: "İşte İstanbul trafiğini çözecek sistem. Vatandaşlara bunlardan birer tane verdiğimiz zaman İstanbul'un trafik sorunu kalmaz. Yıllardır boş yere bu çileyi çekmişiz." Bakan'ın bu esprisi, bir anda eğitim alanını kahkahaya boğdu. Herkes başını göğe kaldırarak aynı yöne doğru bakmaya başladılar. Sizce, bu adamlar nereye bakıyor?

  • Atların masrafı Sezer'i şaşırttı
    Cumhurbaşkanı Sezer, atlara merak sardı. Kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı Kupası yarışlarını izleyen Sezer, yanında bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili ve At Sahipleri Derneği Başkanı İnci Özdemir'e yarış atlarının "aylık masrafını" sordu. Özdemir, "Bir yarış atının aylık masrafı 1 milyar lira civarındadır. Çok iyi olan yarış atlarının masrafı 2 milyar liraya kadar çıkabilir" deyince, Sezer, "Ooo.. Yarış atı sahibi olmak oldukça masraflı bir işmiş. Ben bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

  • Baykal'ın kaderi Kutlu'nun elinde
    Seçim yasaklarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması istenen CHP lideri Deniz Baykal, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu başkanlığındaki Karma Komisyon'a ifade verdi. Baykal, "Hüsrev Bey, sizin cesur çıkışlarınızı biliyorum. Burada da bir cesaret örneği gösterip dokunulmazlığımı kaldırın" dedi. Karma Komisyon'da 3'ü AK Parti'den, 2'si CHP'den olmak üzere 5 milletvekili bulunuyor. CHP'liler Baykal'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacak. Kutlu'nun da aynı yönde oy kullanması halinde Baykal'ın dokunulmazlığı kaldırılacak. Kutlu, çevresine, "Baykal'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullansam mı acaba. Komisyonda çok ısrar etti, kendisini kırmak istemiyorum" dedi.

  • İstiklal Caddesi'nde kapkaççı yakaladı
    AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde eşiyle dolaşırken kapkaç terörüne maruz kaldı. Bir anda cebinde yabancı bir elin varlığını farkeden Gündüz, çevik bir hareketle eli bileğinden yakaladı. Adının Mücahit olduğunu öğrendiği kapkaççıyı karakola götürerek polise teslim eden Gündüz, Mücahit'in aynı suçtan geçen hafta da gözaltına alındığını öğrenince, "Görüyorsun Mücahit bu işi beceremiyorsun. Bu işi bırak. Daha ne kadar yakalanacaksın" diye tavsiyede bulundu. Mücahit'in Diyarbakırlı olduğunu öğrenen Gündüz, hemen cep telefonuna sarılarak İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'yu aradı ve "Senin hemşehrin çarpmaya çalıştı ama onu yakaladım" diye espri yaptı.


      HAMDİ ATEŞ  ERHAN SEVEN  BİLAL ÇETİN


    29 Kasım 2004
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED