AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Bu adam hâlâ suçsuz

Ünlü 'Kaçak' filminin devamı olan Kaçakların Peşinde, en az ilki kadar hareketli. Tommy Lee Jones ve Wesley Snipes'ın iyi bir ikili oluşturduğu filmde yine takıntılı bir polis, yine yok yere suçlanan bir kaçak var.

Ekranda bu akşam, başlangıçta bir TV dizisi olarak çekilen ve 1993'te sinemaya uyarlandığında büyük başarı sağlayarak tam 7 dalda Oscar'a aday gösterilen 'Kaçak' filminin devamı niteliğinde çekilen U. S. Marshalls-Kaçakların Peşinde adlı film yeralıyor. Kaçak filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan ve ardından Altın Küre Ödülü'nü de alan Tommy Lee Jones filmde tehlikeli bir kaçağın peşine düşen polis Samuel Gerard rolünü canlandırıyor. U. S. Marshalls'da iyi bir ikili oluşturan Tommy Lee Jones ve Wesley Snipes filmde biri kaçan, diğeri kovalayan polis ve kaçağı canladırıyor. Her ne kadar ilk filmin başarısının gölgesinde kalmış olsa da bol hareketli aksiyon filmlerden hoşlananlara hoş vakit geçirtecek bir yapım olan US Marshalls, haftasonu ekranında hareket arayan seyirciye hitap ediyor.

MACERADAN KAÇIŞ YOK

Filmin konusu ise şöyle gelişiyor: Polis tarafından yakalanan ve diğer mahkumlarla birlikte bir uçağa bindirilen Sheridan'ın bindirildiği uçak saldırıya uğrar. Uçak saldırının ardından zorunlu iniş yapmak zorunda kalır. Sheridan bu iniş sonrasında uçaktan kaçmayı başarır. Dedektif Gerard da bu tehlikeli suçlunun peşine düşer. Bu andan itibaren büyük bir kovalamaca başlar. Bu kovalamaca vahşi doğanın kucağından şehir merkezine doğru kayacak, olaylar ilerledikçe Samuel Gerard esrarengiz bir casusluk olayıyla karşı karşıya olduğunu farkeder. Filmin başrol oyuncusu olan ve şimdiye dek canlandırdığı karakterlerden dolayı sinemaseverlerin hafızalarında kötü adam olarak yer eden Tommy Lee Jones oldukça başarılı bir performans sergiliyor.

KAÇAKLARIN PEŞİNDE

Orijinal Adı: U.S.Marshals Yön: Stuard Baird Senaryo: John Pogue Oyn: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey Jr. Joe Pantoliano Yapım Yılı: 1998 Türü: Macera Süre: 131 Dk.
ATV / 21.40


BAKAN ŞENER'LE 17 ARALIK ÖNCESİ
AB SOHBETİ

Her haftasonu, ekranda siyaset gündemini değerlendiren ve Ankara'da yaşanan gelişmeleri konuklarıyla ekrana getiren Ters Köşe'ye bu hafta Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdllatif Şener konuk olarak katılıyor. Gazetemiz yazarı Fehmi Koru ile Kanal 7 Ankara Temsilcisi Akif Beki'nin sorularını cevaplayacak olan Bakan Şener, Avrupa Birliği sürecinde girilen son virajı değerlendiriyor. Avrupa Birliği sürecinde kalan son 12 günü değerlendirecek olan Bakan Şener, "AB ile ilişkiler sarsıntıda mı?", "17 Aralık'ta Türkiye'yi ne bekliyor?", "Türkiye'nin AB'ye ekonomik maliyeti ne olacak?", "AB üyeliği için Kıbrıs bir engel mi?" Ve merak edilen soruları cevaplandırıyor. Mevcut durum hakkında genel bir panorama sunacak olan Bakan Şener programda, Türkiye'nin Avrupa Birliği yolunda şansının olup olmadığı ve bunun Türkiye'ye olabilecek getirileri konusunda izleyenleri bilgilendiriyor.
[11.45/KANAL 7]


Memleket Hikayeleri'nde, bir "aşk nelere kadirdir" hikayesi

Memleket Hikayeleri'nde bir köy kızıyla bir yörük beyinin büyük aşk öyküsü anlatılıyor: Aktaş Diye Belediğik. Yörük Bey'in evlilik zamanı gelmiştir. Ancak Bey'in kalbine henüz bir sevda düşmemiştir. Songül ise tepenin eteklerindeki köyün en güzel kızıdır. İkisi, bir dere boyunda karşılaşır ve âşık olurlar. İki genç zorluklara göğüs gererek evlenirler. Ancak aşiretin soyunu sürdürecek bir bebek beklendiği halde, iki sevdalının çocuğu olmamaktadır. AKTAŞ DİYE BELEDİĞİK-Yön: Yavuz Figenli Senaryo: Mehmet Uyar Oyn: Arif Kilisli, Aslı Sevimli, Hakter Balaban, Sema Uras, Necati Er, Burcu Sülün, Rağıp Karcan Yapım: 2004 Tür: Dram
KANAL 7 / 20.00


FİLMLERDEN SEÇMELER

Beyaz Saray'da Cinayet
Washington polisi cinayet masası dedektiflerinden Harlan Regis, 25 yaşındaki bir kadının cesedi Beyaz Saray'ın özel banyolarından birinde bulununca, bu olayı araştırmak için yola çıkar. Regis'in bazı şüpheleri vardır ve olayın çözülebilmesi için gizli servisten Nina Chance ile çalışmaya başlar. Regis, Beyaz Saray'da ilginç sürprizlerle karşılaşacaktır.
(Murder At 1600) Yön: Dwight H. Little Oyn: Wesley Snipes, Diane Lane, Daniel Benzail, Alan Alda (1997)
KANAL D / 17.00

Tapu
Tarihin en büyük göçlerinden biri gerçekleşmektedir. 500 bin insan California'da altın bulunduğu söylentilerine inanarak yola çıkar. Zenginleri yanına alarak çıktığı yolculukta önderlik eden Daniel Dillon, 'Kingdom Come' adlı gelişmiş dağ kasabasında bir süre sonra önemli bir yere gelir. Ancak hırslı ve açgözlü olan Dillon'a bunlar yetmeyecektir.
(The Claim) Yön: Michael Winterbottom Oyn: Milla Jovovich, Peter Mullan, Wes Bentley, Nastassja Kinski
TRT 2 / 20.00

Kuraldışı
Denizci Çavuş West, özel bir eğitim görevi için takımından altı kişiyi alarak Kolombiya'nın yağmurlu ormanlarına gider. Ekibinden sadece iki kişi hayatta kalır. Dunbar ve ağır yaralı Kendall. Olayı soruşturmak için Julia Osborne isimli bir kadın ajan atanır. Ve ona yardımcı olması için Tom Hardy'den yardım istenir. Ancak Osborne bundan hoşnut olmaz. Çünkü Hardy, rüşvet iddiası ile ordudan atılmış eski bir askerdir.
Orijinal Adı: Basic Yön: John Mc Tiernan Oyn: John Travolta, Connie Nielsen, Samuel L. Jackson (Gerilim)
SHOW TV / 22.00

Tünel
Robert, tablolar ve mücevherlerle ilgilenen bir hırsızdır. Sıradaki görevi bir müzayedede satışa sunulacak bir mücevher koleksiyonunu çalmaktır. Soygun sırasında çıkan çatışmada güvenlik görevlileri öldürülür. Robert 200 milyon dolarlık mücevherleri almayı başarır. Ancak yakalanır, fakat mücevherler ortada yoktur.
Orijinal Adı: Tunnel Yön: Daniel Baldwin Oyn: Daniel Baldwin, Kim Coates (Macera / Polisiye)
ATV / 23.40

Onu Görmezlikten Gel
Bir müşterisinin öldürülmesine tanık olan bir emlak komisyoncusu, işlenen cinayetin tek zanlısıdır. Ancak bir yandan suçsuz olduğu olaydan kendini temize çıkarmaya çalışırken, bir yandan da katilin yeni hedefini haline gelecektir. Bu işten kurtulmak ise oldukça zor olacaktır.
(Mary Higggns Clark Mysteries-Pretend You Dont See Her) Yön: Rene Bonniere Oyn: Hannes Jaenicke, Beau Star
TRT 1 / 00.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Ortadoğu meselesi ve 'Araplar' mevzuu
Necef Uğurlu, Avni Özgürel ve Cüneyt Ülsever'in sunduğu Cafe Plaza, yüzyıldır huzur bulamayan Arap dünyasını ele alıyor 10 milyon km kareye yayılmış 250 milyon nüfusun, Kordoba'dan Hicaz'a uzanan büyük bir medeniyetin binlerce yıllık öyküsünün geldiği konuşulacağı programda, "Ortadoğu ismini kim koydu?", "Bütün Araplar Müslüman mı?" ve "4 milyon Avrupalı, 2 milyon Amerikalı Arap ne yapar?" gibi sorular tartışılıyor.
[11.10/STAR]

Diyalog Platformu ve Abant-Brüksel
Türkiye, 17 Aralık'ta yapılacak AB liderleri zirvesinden tam üyelik için müzakere tarihi beklerken Türkiye'nin diyalog platformu Abant, Brüksel'de toplandı. Türkiye ve Avrupa'dan akademisyenler ve gazetecilerin katıldığı toplantının konuşulacağı Pazar Sohbeti, AB üyeliği sürecinde kültür, kimlik ve din konularının tartışıldığı Abant Brüksel toplantısını tartışıyor. Hüseyin Gülerce'nin sunduğu programa toplantının katılımcıları konuk olarak katılıyor.
[11.30/SAMANYOLU]

Soli Özel'le dünya siyasetleri üzerine
Hasan Bülent Kahraman'ın sunduğu Fildişi Kule'nin bu haftaki bölümünde, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Soli Özel var. Özel, programda Hasan Bülent Kahraman'ın son Amerikan seçimleri, 'Bush'un kazanmasında rol oynayan faktörler, dinin oynadığı rol, seçim sonrasında ortaya çıkan durum, Ortadoğu'daki son gelişmeler, Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ilişkileri ve 17 Aralık öncesindeki durum hakkındaki sorularını cevaplandırıyor.
[14.05/TV 8]

Yarışmalı sohbetli politika programı
Selen Çelik Bayraktar'ın sunduğu Politika Kulvarı'nın 'Haftanın Yüzü' bölümünde, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, Siyaset Bilimci Dr. Mustafa Çalık ile sohbet ediyor. "Çat Kapı" bölümünde ise, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve THM sanatçıları, Karslı bir vatandaşın evine konuk oluyor. "Kulvar Farkı" bölümünde ise, politik içerikli sorular sorulan kişilerden doğru cevap verenlere ödüller kazandırılıyor.
[23.30/TRT 2]

Ajan Jack'in zamana karşı maceralı yarışı hızla sürüyor
Gerçek zamanlı TV dizisi 24, üçüncü sezonun 13. bölümüyle ekrana geliyor. Dizide, Jack'in bio-terörizme karşı savaşı sürerken, düşman son kozlarını oynamaya hazırlanıyor. Jack, Nina'yı alarak LosAngeles'a geri döner. Bu sırada Amador, Los Angelas'daki ortağına virüsle geri döndüğünü haber verir. Nina, Jack'ten Amador'un Los Angeles'daki bağlantı isminini açıklamasından sonra onu serbest bırakmasını ve Meksika'ya geri göndermesini ister. Chloe ise CTU'daki bebeğin kime ait olduğunu herkese açıklayacaktır.
[ 22.00 / CNBC-e ]

Ferit, sonunda gerçekleri anlatmaya karar veriyor
Bir Dilim Aşk'ın bu bölümünde, Oya'nın Hamdi'yi ailesi ile tanıştırmak istemesinin ardından Nehir'in de Ferit'e geçmişine yönelik sorular sorması işlerin çıkmaza doğru gittiğini ortaya koyar. Artık gerçeği anlatma zamanı gelmiştir. Bir hafta sonu tatilinde Nehir'e her şeyi anlatacaktır. Nehir'le tatile gitme kararı alırlar ve birlikte yola çıkarlar. Ferit oteldeki akşam yemeğinde her şeyi anlatmaya kararlıdır. Hatta Nehir'e akşam yemeğinde geçmişini anlatma sözü verir.
[ 21.50 / KANAL D ]
5 Aralık 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED