AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
CİMBOM BOOOM!
Fenerbahçe maçı öncesi moral kazanan Sarı-Kırmızılılar'ın gollerini Orhan Ak, Hakan Şükür ve Necati attı. Gençlerbirliği'nde penaltıyı kaçıran Filip dönen topu köşeye plaseledi.

SPOR YAZILARI

Hasan Ötkün :
Ankara havası yarıyor
Kamil Anahar:
Sessiz tiyatro gibi...
AB'yi emniyete al Asya'ya açıl
Osmanlılar Asya'yı emniyete alıp, Avrupa'ya ilerliyordu. 21. yüzyılın Türkiyesi bunun tersini yapmaya yazgılı: Avrupa'yı emniyete alıp, Asya'ya doğru gitmek!
21. YÜZYIL ASYA'NIN
Ünlü sosyolog ve iktisat tarihçisi Andre Gunder Frank'le konuştuk. Frank, "21. yüzyıl Asya'nın olacak" diyor. 1960'larda 'Bağımlılık' kuramının geliştirilmesinde anahtar rol oynayan Frank'e göre, 'gerikalmışlık', doğal bir durum değil, kapitalist sistemin gelişiminin sonucu ve kurtuluş da 'Sistem'le bağları koparmada yatıyor.
Mustafa Özel'in yazısı...

BORRELL'E PROTESTO
Avrupa Parlamentosu Başkanı İspanyol Borrell, "Diyarbakır'a gideceğim" deyince, "İspanya'daki Bask bölgesine gittin mi" diye protesto edildi.

Kıbrıs müzakere şartı değil
Avrupa Parlamentosu Başkanı Borrell, "Türkiye'nin önüne Kıbrıs ile ilgili yeni bir koşul konulmuyor. Birileri '17 Aralık'tan evvel Kıbrısı tanımamız lazım' diyorlar. Kim söylemiş, nerede söylemiş? Böyle bir ifade yok" dedi.

TÜRKMEN CEPHESİNE BASKIN
IRAK'IN Telafer kentinde Cuma günü altı ABD askerinin öldürülmesinin ardından ABD ordusu, Irak milli muhafız güçleriyle birlikte bölgede operasyon başlattı. Türkmen Cephesi bürolarının basıldığı operasyonda 200 kişi gözaltına alındı. Türkmenlerin 130'u serbest bırakıldı.

Bizim çocuklar, Cezayir'in atlarına binip gittiler...
Bir zamanlar, aynı bayrak altında yaşayan aynı coğrafyanın çocukları, Cezayir'de atlara binip gittiler ama aşk bize kaldı...
Mehmet Ocaktan'ın Cezayir izlenimleri...

CMK MECLİS'TE KABUL EDİLDİ
17 Aralık'taki AB zirvesi öncesi çıkarılması için çaba gösterilen Ceza Muhakemesi Kanun Tasarısı (CMK), TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. AKP ve CHP arasındaki uzlaşmayla 335 maddelik tasarı, iki günde Meclis'ten geçti.

Edelman, kabineye giriyor
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'ın İkinci Bush Dönemi'nde etkin göreve atanması bekleniyor. Daha önce Cheney ile çalışan Edelman'ın Dışişleri Bakanlığı'na atanan Condoleezza Rice'a yardımcı olabileceği belirtiliyor.

 
YİNE VAHŞET
Amerikalıların Irak'ta yeni işkence fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflardan Amerikalı komandoların kelepçeli ve gözleri bağlı haldeki Iraklılara karşı güç kullandığı anlaşılıyor.
İşadamlarına 'okul yaptırın' çağrısı
Kocaeli Üniversitesi'nin Karamürsel'de yapılan Gazanfer Bilge Yerleşkesi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, işadamlarını, sanayicileri 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na katılmaya çağırdı.
CHP: Çatışma yok,
tek taraflı infaz

Mardin Kızıltepe'de Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesiyle ilgili olay mahallinde inceleme yapan CHP'li milletvekillerinin hazırladığı raporda, Kızıltepe'de "çatışma değil tek taraflı infaz" yapıldığı belirtildi.
İstanbul'da hergün
30 bin kişiye aş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede 18 bin kişiye her gün sıcak yemek dağıtırken, 16 ilçe belediyesi ise 12 bine yakın kişiyi doyuruyor. Aşevlerinin dağıttığı yemekler, 2-4 çeşitten oluşuyor.
Kızıl saçlı kadınlar
acıya dayanıklı

Kızıl saçlı kadınların acılara daha dayanıklı olduğu ortaya çıktı.
5 Aralık 2004
Pazar

PİYASALAR


HAVA DURUMU

Kronik Medya

  Mutlaka kazanazaksınız...  
Y A Z A R L A R
Hayrettin Karaman : Fehmi Koru :
Laikliği dinle savunmak (3) Nikâhta keramet vardır
Kürşat Bumin : Mustafa Özel :
Bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaz mı? Avrupa'yı emniyete al, Asya'ya açıl!
Dr. Hüsnü Mahalli : Nazif Gürdoğan :
'Not ettik'.. Eleştiri olmadan gelişme olmaz
Dücane Cündioğlu : Rasim Özdenören :
Osman Osmanoğlu'nun Osmanlıcası Verhovenski kompleksi
 
 
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED