AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Sadettin Keçe hayati tehlikeyi atlattı
    Musul yakınlarında düzenlenen saldırıda karnından yaralanan güvenlik görevlisi Sadettin Keçe'nin hayatı tehlikeyi atlattığı bildirildi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde koruma görevi yapan özel harekat polislerinin bulunduğu konvoya düzenlenen saldırıda yaralanan güvenlik görevlisi Sadettin Keçe, hayati tehlikeyi atlattı. Saldırıdan sonra Musul'da tedavi altına alınan Keçe, karnına isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralanmıştı. Türkiye'ye gönderilmesi sağlık durumu iyi olmadığı gerekçesiyle ertelenen Keçe'nin, doktorların uygun görmesi durumunda Türkiye'ye getirileceği kaydedildi. Diğer taraftan saldırıdan kurtulmayı başararak, Türkiye'ye ulaşan emniyet görevlisi Mustafa Aktaş'ın Ankara'ya geldiği ve istirahata ayrıldığı öğrenildi.


  • Uzanların 'kameraman köpekleri' TMSF'de
    Uzanların Yeniköy'deki villasında TMSF görevlileri tarafından el konulan eşyalar arasında bulunan, gizli kamera taşıyan iki adet oyuncak köpek, TMSF binasında muhafaza ediliyor. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen oyuncak köpeklerin taşıdığı gizli kameraların görüntü ve ses kaydetme, fotoğraf çekme özelliklerine sahip olduğu belirtildi. Uzanlara ait diğer eşyalarla birlikte TMSF'nin deposuna kaldırılan oyuncak köpeklerin müzayedede satılacağı bildirildi. Oyuncak köpekler, uydudan yönlendirilerek istenilen odadan 180 derecelik açıyla görüntü alabiliyor.


  • Cem Uzan'ın eşi Alara hastaneye kaldırıldı
    İnternational Hospital Hastanesi'nden alınan bilgiye göre, yüksek ateş, halsizlik ve öksürük şikayetleri bulunan Uzan, gönderilen ambulansla evinden alındı. Yapılan tetkikler sonucu bronşit teşhisi konulan Uzan'ın, genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin hastanede sürdüğü kaydedildi.


  • 'Umut davası'nda DGM ve Ağır Ceza'ya eleştiri
    Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok'un öldürülmesi olaylarının aralarında bulunduğu, çok sayıda olayı kapsayan "Umut Operasyonu"na ilişkin davaya devam edildi. Müebbet ağır hapsi istenen Ferhan Özmen'in avukatı İbrahim İmamoğlu, Ağır Ceza Mahkemesi'nin DGM'ler gibi hukuksuz ve adaletsiz olduğunu iddia etti. İmamoğlu, DGM'lerin sadece adının değiştirildiğini, ancak muhteviyatının aynı kaldığını öne sürdü. Sanıkların tutukluluğu devam edecek.


  • Kaplan'ın davası ertelendi
    Uçakla Anıtkabir'e yönelik saldırı ve Fatih Camii'nin işgal hazırlığının da aralarında bulunduğu 13 ayrı suçtan yargılanan Almanya'dan sınırdışı edilen İslami Cemiyet ve Cemaatleri Birliği yöneticisi Metin Kaplan dün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Kaplan yönünden esas hakkındaki görüşünü açıklaması için dosyanın savcıya verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.


  • Patrik Bartholomeos beraat etti
    Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos Arhondoni ile dönemin Sen Sinod Meclisi'nin 11 üyesi, "dinlerden birine ait dini işleri, ibadet veya ayinin yapılmasını men etmek" suçundan yargılandıkları davada beraat etti. 3. Asliye Ceza'daki duruşmada hakim, yargılama aşamasında ölen Mihal Roka hakkındaki davanın ise düşürülmesine karar verdi.


  • Behzat Uygur'un kayınpederi öldürülmüş olarak bulundu
    Tiyatro sanatçısı Behzat Uygur'un kayınpederi, Kanlıca'daki evinde öldürülmüş olarak bulundu. Kanlıca'da bir villada oturan Hüseyin Güler'in cesedini, ev işlerini yapan Natali Yaldıraklı (23) buldu. Polis, Güler'in karnından ve sırtından 3 defa bıçaklandığını, ensesinden de tek kurşunla vurularak öldürüldüğünü belirledi. Cinayette kullanılan silahın da Güler'e ait olduğu tespit edilirken, Natali Yıldıraklı gözaltına alındı.


  • Tarihi eser kaçakçıları 'satış'ta yakalandı
    İstanbul'da tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen iki kişi, 46 parça eserle birlikte gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, elindeki 46 parça tarihi eseri satmaya çalışan C. K. ile alıcı durumunda bulunan H. O., Jandarma ekiplerinin Büyükçekmece'ye bağlı Çakmaklı Köyü'nde düzenlediği operasyonla yakalandı. Bu kişilerle birlikte, iki şamdan altlığı, bir şamdan üstlüğü, 10 kandil camı, bir çan, bir lamba altlığı, bir mermer çeşme aynası ve kurnası, bir bakır kazan, bir yaldızlı kemer, bir pirinç çeşme, üç pirinç şamdan altlığı, iki mumluk, bir kürek, yedi yüzük, dört toka şeklinde obje, bir delikli taş boncuk, iki cam fanus, üç şamdan, bir toprak testi, bir metal mangal ve bir de yontulmuş taş obje ele geçirildi.


  • Kazdığı temelin altında kalan işçi, kurtarıldı
    Yenibosna'da bir inşaatın temel kazısında çalışan işçi, kayan toprağın altında kalarak ağır şekilde yaralandı. Zafer Mahallesi Kale Sokak'ta bir inşaatın temel kazısında çalışan Aydoğan Albayrak adlı işçi, kayan toprağın altında kaldı. İş arkadaşlarının kurtarmadığı Albayrak'ı, olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtardı.



    21 Aralık 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED