AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Ağır mevzu da
'çok izlenir'

Çemberimde Gül Oya'da solcu genç Mehmet'i canlandıran Mehmet Ali Nuroğlu ve eşi Yurdanur'u oynayan Özge Özberk, üzeri örtülen bir dönemin anlatıldığı diziyle "insanlar bunu istiyor, halkın beğenisine inelim" düşüncesini yıktıklarını söylüyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olan '70'li yıllar siyasi ortamını solcu bir genç ve onun eşinin gözünden başarıyla yansıtan Çemberimde Gül Oya'da Mehmet'i canlandıran Mehmet Ali Nuroğlu ve eşi Yurdanur'u oynayan Özge Özberk, üzeri örtülen bir dönemin anlatıldığını söyleyerek, bu projeyi cesur olarak nitelendiriyor. "İnsanlar bunu istiyor, halkın beğenisine inelim" söyleminin yıkıldığını belirten Nuroğlu, "İnsanlar, daha doyurucu işler olduğu zaman onu tercih edeceklerini göstermiş oldular bu diziyi izleyerek." diyor. Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı GORA'da uzaylı Ceku karakterini canlandıran Özge Özberk, Çağan Irmak'ın yönettiği Çemberimde Gül Oya'da solcu bir gence aşık olduğu için ailesini terk eden Yurdanur karakterini canlandırıyor. Özberk, kendisine teklif edildiğinde Ankara'da olduğunu anlatıyor ve ekliyor, "Başta reddetmiştim. Ancak senaryoyu okuduktan sonra kabul ettim." Dizinin Türkiye'de ilk defa işlenen ve cesaret isteyen bir dokusu olduğunu söyleyen Özberk, Türkiye'de üzeri örtülen bir dönemin insanlarının anlatıldığın ifade ediyor.

    Dizide solcu bir genci, Mehmet'i canlandıran Mehmet Ali Nuroğlu ise dizinin "insanlar bunu istiyor, halkın beğenisine inelim" söylemini yıktığın söylüyor ve ekliyor: "İnsanlar doyurucu işler olduğu zaman onu tercih edeceklerini göstermiş oldular diziyi izleyerek."

    Politik olmak zorunda değil

    Yurdanur'u aşkı uğruna bildiği yoldan giden bir kız olarak tanımlayan Özberk, "Yurdanur 'hayatta bir hedefiniz olsun' diyor, bunu öğretmeye çalışıyor." diyor. Özberk, Yurdanur gibi sevdiği insan için ailesini bir kenara itemeyeceğini de sözlerine ekliyor.

    Nuroğlu diziyle ilgili teklif geldiğinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyunu olduğunu ve başta reddettiğini söylüyor. Senaryoyu okuduktan sonra kabul ettiğini anlatan Nuroğlu, dizide kendisini etkileyenin anlatılan dönem ve değinilen konular olduğunu söylüyor.

    ODTÜ'te okuduğu için sol kesimden insanlarla arkadaşlık ettiğini ancak hiç bir zaman örgütlü bir gruba dahil olmadığını anlatan Nuroğlu: "Serbestim." diyor gülerek. Çok izlenen bir diziyle birlikte gelen şöhretin hayatına çok fazla değişiklik getirmediğini söyleyen Nuroğlu, "Şöhreti umursamıyorum." diyor.

    Nuroğlu, Çemberimde Gül Oya'dan sonra politik bir çalışmada yer almak isteyip istemediği sorusunu ise, "acaba böyle bir beklenti mi var?" diye cevaplıyor ve ekliyor, "Ben oyuncuyum. Her türlü işte oynamak isterim. Öyle bir misyonum olduğuna inanmıyorum."

    ABD, Diyarbakır'a girse ne olurdu?

    AB ile ilgili iki oyuncunun farklı görüşleri var. Dizide, Yurdanur'u canlandıran Özge Özberk önemli olanın bundan sonraki dönem olduğunu söylerken Mehmet'i oynayan Mehmet Ali Nuroğlu Türkiye'nin AB'ye kabul edilmeyeceğini söylüyor ve ekliyor: "Biz kültürümüzü unutmuş bir ülkeyiz. Bu topraklarda bir çok kültüre sahibiz ancak hiç birine sahip çıkmıyoruz. Böyleyken başka kültürlere dahil olmaya çalışmak anlamsız geliyor" Nuroğlu, "Yanıbaşımızda Amerika Irak'a giriyor ama kimsenin umurunda değil. Acaba Amerika Bağdat'a değil de, Diyarbakır'a girseydi ne olurdu?" diye konuşuyor.


    Tesadüfler, kesişmeler, ruhların ağırlığı

    Türkiye'de Paramparça Aşklar, Köpekler adlı fillmin yönetmeni olarak tanınan Meksikalı yönetmen Gonzales İnarrutu'nun çektiği 21 Gram, TRT 2 ekranlarına getiriliyor. Daha önce de yayınlanmış olmasına rağmen konusu ve işlenişiyle tekrar seyredilmeyi hakeden 21 Gram, trajik ve içiçe geçmiş, birbiriyle kesişen öykülerden yola çıkarak hayata tutunma çabasıyla aslında yaşamın ucunu bırakma, yenik düşmenin bir bıçağın sırtı gibi keskin sınırlarda gezişinin öyküsünü çizgi dışı bir kurgu anlayışı ve sinema diliyle işleyen bir yapım. Umudun ve hayatta kalmanın, inancın-inançsızlığın, kısacası yaşamın temelinde varolan diyalektiğin öyküsünün işlendiği filmde, üç insanın kaderi bir kaza ile beklenmedik biçimde birleşir, bu durum onları aşkın en uç noktalarına ve intikamın derinliklerine götürecektir. Hepsinin ortak noktası yaşama istekleri ve sezgileridir.

    21 GRAM-Orj. Adı: 21 Grams Yön: Alejandro Gonzales Inarrıtu Senaryo: Guillermo Arriaga Görüntü Yön: Rodrigo Prieto Oyn: Sean Penn,Benicio Del Toro, Naomi Watts, Charlotte Gainsburg Müzik: Dave Matthews Yapım Yılı: 2003 Türü: Drama
    TRT 2 / 20.30


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Bir Beyin Oğlu
    Çukurova'da büyüyüp, Amerika'da tahsil gören Bekir büyük bir aşiretin ağa adayıdır. Amerika'da geçirdiği yıllar onu tarım dışında arayışlara iter, o teknolojiye inanmaktadır. Bekir babasını da ikna edip fabrika kurmak üzere İstanbul'a gelir. Karısını ve çocuğunu geride bırakmıştır. Ve rakip olarak tanıdığı Leyla ile olan iş ilişkisi giderek büyük bir aşka dönüşecektir.
    Yön: Nazmi Özer Oyn: Kadir İnanır, Selen Büke, Songül Ülkü, Erdinç Akbaş, İhsan Devrim (1988/Dram)
    KANAL 7 / 13.30

    Fatih Kull
    Canlandırdığı Herkül dizisinden tanınan Kevin Sorbo bu kez korkusuz, yetenekleri ve cesaretiyle kral olmayı hak eden barbar savaşçı Kul rolünde çıkıyor izleyenlerin karşısına. Yiğitliği ve merhametiyle güzel Zareta'nın aşkını kazanan Kull, çok geçmeden başını zalim Akivasha'nın çektiği karanlık güçlerin en büyük düşmanı olur. Şimdi krallığının ve sevdiği kadının tek umudu Kull'un efsanevi kılıcındadır.
    Orijinal Adı: Kull the Conqueror Yön: John Nicolella Oyn: Kevin Sorbo, Tia Carrere Yapım Yılı: 1997
    STAR / 21.40

    Ne Berbat Bir Gün!
    Bir sigorta şirketinde çalışan Marc için son derece önemli bir gün başlamıştır. Nişanlısı Sabine'nin doğumgünüdür ve onun ailesiyle yemeğe çıkacaklardır. Sabine'nin babası henüz nişanlı olduklarını bilmemektedir ve ilk kez bu akşam öğrenecektir. Aynı gün Marc'ın çok önemli bir randevusu daha vardır. En önemli müşterisine bir poliçe imzalatacaktır. Ancak herşey ters gider.
    Orijinal Adı: Une Journee De Merde Yön: Miguel Courtois Oyn: Richard Berry, Gilbert Melki, François Perrot, Anne Brochet Yapım Yılı: 1999 Türü: Komedi
    Cnbc-e / 22.00

    Kupa Valesi
    Haksız yere kirli polis olmakla suçlanan ve Las Vegas Emniyeti'ne sürgüne gönderilen Jack Newland, işe başlar başlamaz burada yasadışı işler döndüğüne tanık olur. İki farklı şekilde konuşan, iki kumarhane patronu arasında kalan Jack, hangi tarafa inanacağını şaşırmıştır. Gerçeği bulabilmek ise zor olacaktır.
    Orijinal Adı: Jack Of Hearts Yön: Serge Rodnunsky Oyn: Nick Mancuso, Ben Gazzara (Gerilim/Macera)
    TRT 1 / 01.10

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Doktor Deniz'in Aliye'ye olan aşkı giderek büyüyor
    Başrollerini Nejat İşler, Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in paylaştığı Aliye'nin bu haftaki bölümünde, Deniz'in Aliye'ye olan aşkı giderek büyüyor. Yatağa düşen Ayşe'nin hastalığı herkesi tedirgin etmektedir. Sinan'ın serbest kalmasıyla rahatlayan İkbal, Edirne'deki itibarını tekrar kazanmanın peşine düşer. Sinan için ise, İstanbul'a yerleşmek an meselesidir. Hastasının elinden alındığını öğrenen Deniz, beklenmedik bir tepki verir. Aliye ise, Deniz'in aşk çağrısına cevap verecektir.
    [ 21.40 / ATV ]

    Türkiye'ye tarih verildi, peki ya şimdi neler olacak?
    Gazetemiz yazarı Fehmi Koru'nun hazırlayıp sunduğu Medya Durağı programında, geçtiğimiz hafta tüm dünyanın gündemine damgasını vuran 17 Aralık zirvesinin ardından hem Avrupa'yı, hem de Türkiye'yi nelerin beklediği tartışılıyor. Fehmi Koru, Türkiye'nin bundan sonra yapması gerekenleri, bu önemli dönemeçten sonra, nelerin olabileceği ve Kıbrıs'ın söylendiği gibi satılıp satılmadığı sorularını, Sabah Yazarı Mehmet Barlas ve Milliyet Yazarı Hasan Cemal'le birlikte değerlendiriyor.
    [ 22.30 / TV8 ]

    Perçem ve Karahan, 'gel-git'li bir hikayede
    Perçem adlı dizide, Perçem Karahan'ın kız arkadaşlarını kıskanmaya başlar. Sinirlenerek Karahan ile yemek yediği restorantı terk eder. Aras Bey Perçem'e rastlar ve onu sakinleştirmek için teknesine götürür. Perçem kararlıdır. Artık Karahan'a dönmeyecektir. Aras Bey Perçem'i öğretmen Hülya Hanım'ın evine getirir. Karahan Perçem'i bulur. Abisi Aras Bey artık Karahan'ın can düşmanıdır.
    [ 21.45 / SHOW TV ]
    21 Aralık 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED