T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 30 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gelir adil dağılmazsa kapkaç, terör bitmez

Enflasyonun tek haneye düşmesiyle hayat pahalılığının azaldığını kaydeden Sanayi Bakanı Ali Coşkun "Şimdi sıra gelir dağılımını çözmekte" dedi

Enflasyon, tek rakamlara inince hayat pahalılığının azaldığını belirten Sanayi Bakanı Ali Coşkun enflasyonun yanı sıra gelir dağılımı sorununun da halledilmesi gerektiğini dile getirdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu'na katılan Coşkun, İktidarları döneminde enflasyonun yüzde 40'lardan tekli rakamlara düştüğünü, GSMH'nin 2 katı aştığını, kişi başına milli gelirin 2 bin 200 dolardan 5 bin dolara yükseldiğini belirtti. Coşkun "Ancak gelir dağılımı olayını çözemezsek, göçleri, büyük şehirlerdeki kapkaçı, terörü önleyemeyiz" diye konuştu. Günümüzde Türk ekonomisinin önündeki en büyük sorunun kayıtdışı olduğunun da altını çizen Bakan Coşkun, sermayeyi ürkütmeden bu hastalığı ekonomik reçetelerle halletmek için çalıştıklarını bildirdi.

İŞSİZLİĞİN İLACI YATIRIM

Sanayi Bakanı, konuşmasının son bölümünde istihdamla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. İstihdam meselesinin henüz çözülmediğini, ancak trendin aşağı döndürüldüğünü belirten Coşkun, bu sorunun çözümünün de yatırım ve üretim olduğunu sözlerine ekledi. "Biz ne enkaz edebiyatı ile bir yere gelebileceğimizi zannediyoruz ne de önyargılı davranışlarla" diyen Bakan Coşkun, şunları söyledi: "Bugün düne nazaran daha aydınlık durumdayız. İnşallah gelecek daha da aydınlık olacak. Esnafa 3 senede 3.5 katrilyon lira kredi kullandırdık. Hedef, 2007 sonunda esnafımıza sıfıra yakın faizle destek verebilmektir."

  • HABER MERKEZİ

    Bolat: İthalat ve cari açığa dikkat

    MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ekonomide kamu maliyesinin rehabilite edildiğini, ancak dış ticaret ve cari açığa dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin işsizlik sorununu da henüz çözümleyemediğini kaydeden Bolat, bunun için üretimdeki girdi maliyetlerinin rakip ülkeler seviyesine indirilmesini istedi. AB ile kritik bir süreç yaşandığına işaret eden Bolat, Kıbrıs'ın da müzakere sürecinde en çetrefilli alanlardan biri olacağını vurguladı. MÜSİAD Başkanı, "Hükümetin son Kıbrıs paketini destekliyoruz, ama Rum kesimi ve AB'nin ne kadar çözüm yanlısı olacağı konusunda endişelerimiz büyük" şeklinde konuştu.

    Yülek: Erdemir çok ucuza gitti

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek de yaptığı konuşmada, özelleştirme ile devlet tekelinin yerini özel sektör tekellerinin aldığını söyledi. Özelleştirmeyi hiçbir şekilde babalar gibi satma şeklinde almadıklarını kaydeden Yülek, Erdemir'in portakal bahçesi fiyatına gittiğini, özelleştirmeden gelen paraların da yatırıma yönlendirilmediğini ileri sürdü. Yülek, "Bugün devlet tekelinden kurtulup, özel sektör tekeline gitmedik mi?"dedi. Türkiye'nin IMF'nin istekleri doğrultusunda bir ekonomik program uyguladığını söyleyen Yülek, "O zaman ekonomiyi bu iktidar mı idare etti oluyor?" diye konuştu.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi