T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 30 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hamam, Paris'e şube açtı New York sırada

Türkiye'nin banyo tekstil alanında önemli firmalarından "Hamam", Paris'te mağaza açtı. "İhraç yaptıkları ülkelerde dünya markası olabilmeyi hedeflediklerini" belirten "Hamam"ın sahibi Haluk Eke, "Paris'teki mağazayı bu amaçla açtıklarını, daha sonra diğer kentlerde de şubeler açmayı planladıkları" söyledi. Eke, Paris'ten sonra New York, Dubai ve Moskova'da öncelikle mağaza açmak için girişimlerinin sürdüğünü belirtti. Haluk Eke'nin verdiği bilgiye göre, başta Japonya olmak üzere, Rusya, Almanya, ABD gibi ülkelere havlu ve bornoz gibi banyo tekstili ürünleri ihracı yapan "Hamam"ın en büyük özelliği, mikro kapsülü teknolojisi ile tüketiciye E vitamini ve değişik kokular vermesi.

  • PARİS


    Belediyelerin imdadına Yaşar Makine yetişti

    n 1970 yılında Yaşar Sanayi adı altında fındık patozu imalatına başlayan Yaşar Makine, atılımcılığını belediyecilik sektöründe de göstererek, bölgede 72 belediyeye ihtiyacı olan makineleri üretiyor. Yaşar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Polatcan, damper, römork su tankları çöp konteynırları, çöp kovaları temizlik araçları gibi makineler ürettiklerini bildirdi. Polatcan, ürettikleri makineler sayesinde belediyelerin ithal makinelerinin azaldığını, yerli sanayi ve yan sanayinin de geliştiğini vurguladı.


    TOFED'den otobüste yazarkasaya destek

    Kayıtdışı ekonomi ile mücadele programı çerçevesinde, şehirlerarası yolcu taşıma hizmetlerinde yazarkasa uygulamasına geçilmesi yönünde başlatılan çalışmalara otobüsçüler olumlu yaklaştı. Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, sektör mensuplarının kayıt altına alınma gibi korkularının bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Zaten kayıt altındayız. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetki belgelerimiz var. Vergi kayıtlarımız tam. Fatura ve bilet kesmemiz zorunlu ve Maliye'nin denetimi altında. Getirilecek sisteme karşı değiliz."

  • ADANA


    FED'de Bernanke dönemi başlıyor

    Dünyanın en etkili merkez bankası olarak nitelendirilen ABD Merkez Bankası'nın (FED) 18 yıllık Başkanı Alan Greenspan, bu hafta emekliliğe ayrılıyor. Greenspan'ın yerine getirilen ve Bush Yönetimi'ne yakınlığıyla tanınan Ben Bernanke de 1 Şubat itibariyle görevine başlayacak. Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı iken FED başkanlığına getirilen Ben Bernanke, bundan önce de 3 yıl boyunca FED Yönetim Kurulunda görev yapmıştı. Bernanke, FED başkanlığına atanması kesinleştiğinde Greenspan'ın politikalarını sürdüreceği mesajını vermişti.

  • WASHİNGTON(ANKA)


    Tuz Gölü ihalesine danışman seçilecek

    İthal doğalgazın depolanmasına yönelik BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün yatırım programında yer alan Tuz Gölü yeraltı depolama tesisleri yapım ihalesinde, süreç hızla devam ediyor. BOTAŞ Genel Müdürlüğü, tesislerinin yapımı öncesi danışmanlık hizmetini yapacak firma veya firma grubunun seçimine yönelik ihalede, teklifleri 3 Mart 2006 tarihinde alacak. Yapım öncesi proje çalışmalarının ilk etabını oluşturan danışmanlık ihalesine, Almanya, ABD, Polonya, Danimarka ve Fransa firmalarının oluşturdukları konsorsiyumlar katılacak.

  • ANKARA


    El- Sabah: Petrolde üretim kısılmamalı

    Kuveyt Enerji Bakanı Şeyh Ahmed El-Fahd El-Sabah, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), yarın yapacağı toplantıda petrol üretimini kısma kararı almaması gerektiğini söyledi. El-Sabah, Kuveyt'te gazetecilere yaptığı açıklamada, OPEC'in yarın Viyana'da yapacağı toplantıda alacağı bir üretim kısıntısı kararının, halen yüksek düzeyde olan petrol fiyatlarını daha da artıracağını belirterek, bu nedenle, OPEC'in üretim fazlasına rağmen kısıntı kararı almaması gerektiğini kaydetti. Uluslararası piyasada, ham petrolün varil fiyatı 67 doların üstünde seyrediyor.

  • KUVEYT


    TARIM BUĞDAY ÜRETİMİNDE REKOR BEKLENİYOR

    Uluslararası Hububat Konseyi'nin raporuna göre dünya buğday tüketimi tahmini, son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. 2005-2006 dünya buğday üretimini 615 milyon ton olarak tahmin eden Konsey, tüketimini ise 618 milyon ton olarak gerçekleşmesini bekliyor.


    BÜTÇE
    KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ ÖDENEK ENGELİNE TAKILDI

    Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, CHP'li Muharem Toprak'ın mahkeme kararı gereği ödenmesi gereken kamulaştırma bedelleri ile ilgili sorusuna verdiği cevapta, Maliye'nin yeterli ödenek sağlamaması nedeniyle 14 Temmuz'dan bu yana yapılamadığını bildirdi.


    TURİZM
    MAGİC LIFE, ÜLKEMİZİ TURİZMCİLERE TANITTI

    Magic Life CEO'su Andreas Karsten, "Together 2006" isimli organizasyon kapsamında Almanya, Avusturya, Belçika ve İngiltere'den 2 bin turizmciyi Türkiye'de konuk ederek, ülkenin turizm potansiyeli hakkında bilgilendirdiklerini açıkladı.


    OTOMOTİV
    TÜRKİYE SATIŞLARI HYUNDAİ'Yİ UÇURDU

    Güney Kore'nin en büyük otomotiv firması Hyundai, küresel kârını yüzde 71 oranında artırarak 678,1 milyon doları çıkardı. Karın beklentilerin üzerinde artışmasında, başta Türkiye olmak üzere Hindistan, Çin ve ABD'deki satışların önemli etkisinin olduğu kaydedildi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi