T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 30 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Boşanmak isteğini canıyla ödedi

Boşanma davası açan karısını 16 yerinden bıçaklayarak öldüren bir kişi gözaltına alındı. Olay Kahramanmaraş Mehmet Akif Mahallesi'nde meydana geldi. İnternet kafe işletmeciliği yapan 26 yaşındaki Ömer Ö., 3 yıl önce evlendiği ve 4 ay önce boşanmak için dava açan eşi Neslihan Ö'ye (24) telefon açarak görüşmek istediğini söyledi. Neslihan Ö.'nün "Boşanıp çocuğumla birlikte Almanya'ya gideceğim" demesi üzerine bir anda kendinden geçen Ömer Ö., eşini 16 yerinden bıçakladı. Ömer Ö., adliyeye sevk edildi.

  • KAHRAMANMARAŞ


    Kapıkule değişmiş!

    Kapıkule Gümrük Kapısı'nda görevli polis memuruna rüşvet vermek istedikleri öne sürülen 2 kişi, gözaltına alındı. Yurtdışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen B.K. ile A.S, çıkış işlemlerini yaptırmak için, polis peronlarındaki görevli memura "rüşvet olarak" duvar saati vermek istedi. İşlemleri yapması için verdiği pasaportun arasına bir de 20 ile 10 euro koyan B.K. ve A.S, bunun ne olduğunu soran polise gülümseyerek karşılık verdiler. Rüşvet teklif eden 2 kişi gözaltına alındı.

  • EDİRNE


    Küçük Yusuf doğalgaz kurbanı

    Evin içindeki doğalgaz kombisinin, içerdeki oksijen seviyesini düşürmesi sonucu 13 yaşındaki Yusuf Salih Savranoğulları hayatını kaybederken annesi Ayşe (48) ve babası Ali İhsan Savranoğulları (50) hastanede tedavi altına alındı. Olay Bursa'da Kültür Mahallesi Özyıldız Villaları'nda meydana geldi. Güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede doğalgaz komsininin içerideki oksijen seviyesini düşürdüğü tesbit edildi.


    Cezaevinden çıktı, oğlunu öldürdü

    Aile içerisinde çıkan tartışmada baba, oğlunu bıçak- layarak öldürdü. Kocaali'nin Merkez Mahallesi'nde baba H.B (56) ile oğlu Cemal B. (23) arasında evde tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.B, elindeki bıçakla kendisine saldıran oğlunu göğsünden yaraladı. Cemal B, Kocaali Sağlık Ocağı'na kaldırılırken öldü. Baba H.B. ise olay sonrası polise teslim oldu. Cemal B'nin, 1998 yılında bir kişiyi bıçaklayarak öldürme olayına karıştığı ve afla cezaevinden çıktığı öğrenildi.

  • SAKARYA


    Hayırsever desteğine ihtiyaç var

    Sezai Türkeş tarafından 1996 yılında kurulan ve eşi İnanç Türkeş'in adını alan okul, Sezai Türkeş'in ölümünden sonra bir dönem maddi destek bulamamış. Daha sonra Türk Eğitim Vakfı (TEV), buradaki bütün giderleri üstlenmiş. TEV'in oluşturduğu yeni fonlarla, okulda Sezai Türkeş döneminde inşaatı yarım kalan Bilgi ve Sanat Merkezi gibi binaların tamamlanması planlanıyor. Okul, özel anadolu lisesi statüsünde. TEVİTÖL Müdürü Azmi Özkardeş, üstün zekalıların eğitiminin çok pahalı olduğunu ve maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguluyor. Bir de örnek veriyor: "Burada 39 öğrenci piyano çalıyor ancak 3 piyanomuz var."


    Ayasofya dünyanın 7. harikası olmaya aday

    Ayasofya Müzesi, dünyanın 7 yeni harikasını belirlemek amacıyla 2000 yılında internette başlatılan bir yarışmada, bu yıl finale kalan 21 seçenek arasına girdi. İsviçreli film yapımcısı Bernhard Weber tarafından dünyada yeniden 7 harika yapının belirlenmesi amacıyla başlatılan ve şu ana kadar 200 ülkeden 20 milyon insanın oy kullandığı yarışmada, Ayasofya Müzesi, toplam 180 seçenek arasından finale kalan 21 yapı arasında yer aldı. Finale kalan 21 önemli yapı arasında Atina'daki Akropol, Paris'teki Eyfel Kulesi, New York'taki Özgürlük Anıtı, Çin Seddi, Roma'daki Kollezyum, Hindistan'daki Taç Mahal, Mısır'daki Gize Piramidi, Sydney'deki Opera Binası, Moskova'daki Basilius Katedrali, Rio de Janeiro'daki İsa Heykeli ve Almanya-Avusturya sınırındaki Neuschwanstein Sarayı da bulunuyor. Dünyanın 7 yeni harikasının 1 Ocak 2007 tarihinde resmen açıklanacağı, yarışmada bu tarihe kadar 100 milyon kişinin oy vermesinin beklendiği bildirildi. Projeyle ilgili ayrıntılı bilginin, "www.n7w.com" adlı internet sayfasından da alınabileceği kaydedildi.

  • BERLİN (A.A)


    CDU'lu başkan Almanya'daki okullara İslam dersi önerdi

    Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Christian Wulff, Almanya çapında tüm okullarda Müslüman öğrenciler için din dersi verilmesi gerektiğini söyledi. Wulff, Focus dergisine yaptığı açıklamada, "Okullarda Müslüman öğrenciler için de devletin önderliğinde dini ve etik eğitim vermeliyiz. Alman anayasası prensip olarak tüm inançlar için din özgürlüğü öngörmektedir" dedi. Almanya'daki okullarda yaklaşık 750 bin Müslüman öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çeken Wulff, İslam dersinin Almanca olarak ve Almanya'da eğitim gören öğretmenler tarafından verilmesi gerektiğini söyledi. Almanya'da şu ana kadar Aşağı Saksonya, Berlin ve Bremen eyaletlerinde bazı okullarda deneme mahiyetinde İslam dersi veriliyor. Baden-Württemberg eyaleti de yeni dönemde 12 okulda deneme amacıyla İslam dersi verilmesini planlıyor. Hessen eyaleti de bu uygulamaya sıcak bakıyor.

  • BERLİN (A.A)


    Öğretmen adaylarına 'dolandırıcı' uyarısı

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, öğretmen adaylarını dolandırıcılara karşı uyardı. Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen Personel Genel Müdürü Kaya imzalı duyuruda, öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılacak öğretmen atamaları başvurularında, bazı kötü niyetli kişilerin adaylara yönelik faaliyet içinde bulundukları yönünde duyum alındığı belirtildi. 25 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek başvurular sırasında, öğretmen atamalarını fırsat bilen bazı kişilerin, maddi menfaat gözeterek öğretmen adaylarına yardımcı olacaklarını vaat ettikleri kaydedilen açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu: "Bilgisayar ortamında yapılacak öğretmen atamaları, ilk atamalarda KPSS puan üstünlüğü, açıktan atamalarda ise hizmet süresi üstünlüğü esasına dayalı yapılmaktadır. Bunun dışında farklı bir yöntemin izlenmesi mümkün değildir. Ancak, öğretmen atamalarını fırsat bilen bazı kişi ya da kişilerce, öğretmen adaylarına menfaat karşılığı atamasının yapılmasına yardımcı olunacağının vaat edildiği duyumları alınmaktadır. Öğretmen adaylarının, kötü niyetli bu kişi veya kişilere inanmamaları, bu tür kişi veya kişilerin bakanlığımızın ilgili birimlerine, adli ve idari makamlara bildirilmesi gerekmektedir."

  • NEVŞEHİR (A.A)


    İmamlara sanal üniversite diploması

    Din görevlilerine internet üzerinden üniversite lisans tamamlama eğitimi verilecek. Türkiye'de herhangi bir ilahiyat önlisans programından mezun olanlarla bir ilahiyat lisans programının iki yılını tamamlayarak, sosyal bilimler önlisans dploması almış din görevlileri Ankara Üniversitesi'nin düzenlediği uzaktan eğitim programı ile üniversite mezunu olacaklar. Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi(ANKUZEM) ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin birlikte düzenlediği İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı(İLİTAM) bugün Devlet Bakanı Mehmet Aydın,Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras'ın katılacağı bir toplantı ile tanıtılacak. Saat 16:00'da Ankara'da ANKUZEM binasında yapılacak toplantıda tanıtılacak İLİTAM'ı başarı ile tamamlayan öğrenciler, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olacak ve özlük haklarında iyileşmenin yanısıra, sadece lisans mezunlarının atanabildikleri görev ve makamlara atanabilme şansı elde edecek.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    ÖSS başvuruları 1 Şubat'ta başlıyor

    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular, 1 Şubat Çarşamba günü başlıyor. Lise son sınıfta okumakta olan öğrenciler, okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun durumda olanlar istedikleri herhangi bir başvuru merkezinden, içerisinde 2006 ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan 2006-ÖSYS Kılavuzu'nu 2 YTL karşılığında alabilecekler. 2006-ÖSS'ye başvurulara (sınavsız geçiş dahil) ilişkin başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler, 2006-ÖSYS Kılavuzu'nda yer alıyor.

  • ANKARA


    Çocuklar hırsızlığa iyice bulaştı

    Gaziantep'te yaşları 18'den küçük olan çocukların karıştığı suçlar arasında, hırsızlığın ilk sırada yer aldığı bildirildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, 2004 yılında 1525 olan çocukların karıştığı olay sayısı geçen yıl 1555'e çıktı. Olaylara karışan çocuk sayısı yüzde 2 oranında artış gösterirken, il genelinde 2004 yılında meydana gelen 5 bin 283 hırsızlık olayından 453'ünü, 2005 yılında ise 3 bin 650 hırsızlık olayından 437'sini çocukların gerçekleştirdiği belirtildi. 2004 yılında 184 çocuk kasten yaralama suçunu işlerken, 2005 yılında 203 çocuğun bu suça karıştığı, 2004 yılında toplam 199 gasp olayından 54'nü, 2005 yılında ise 214 gasp olayından 70'ni çocukların işlediği belirlendi. Bu suçları darp, kapkaç ve cinayet izliyor.

  • GAZİANTEP


    Marquez, şimdilik yazmayı bıraktı

    Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kolombiyalı romancı Gabriel Garcia Marquez, "en azından şimdilik" yazmayı bıraktığını söyledi. Marquez, Barselona'da yayımlanan "La Vanguardia" gazetesinde dün yer alan özel demecinde, "2005'te bilgisayar karşısına oturmadım. Üstelik, bunu yapma ümidim de yok. Daha önce asla yazmayı bırakmamıştım, 2005 hayatımın hiçbir şey yazmadığım ilk yılı oldu" dedi.

  • MADRİD


    Türk polisi hasta!

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, hemen her yıl teşkilatın büyük bölümü çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle sağlık merkezlerine başvurmak zorunda kalıyor. Sadece Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez polikliğine geçen yıl 120 bin 183 kişi sağlık sorunları nedeniyle müracaatta bulundu. Bu sayıya polislerin eş ve çocukları da dahil. Bunlardan 62 bin 455'i muayene olurken, 57 bin 728'i çeşitli hastanelere sevkedildi. Yine önceki yıl merkez polikliniğe 125 bin 90 kişi başvurdu, bunlardan 75 bin 37'si muayene edilirken, 50 bin 53'ü başka sağlık kuruluşlarına gönderildi. Sağlık kuruluşlarına önceki yıllarda yapılan başvuruların da, teşkilatın büyük bölümünü oluşturduğu saptandı. Emniyet personelindeki rahatsızlıkların, büyük ölçüde strese bağlı oluştuğu tespit edildi. Personeli hasta eden stresin, "maaş yetersizliği, mesai fazlalığı, amir ve müdür baskısı, sürekli suçlularla muhatap olma" gibi faktörlerden kaynaklandığı belirlendi.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    Doğum tarihi 1006 görünüyor

    Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde sağlık karnesine yanlış doğum tarihinin girilmesi nedeniyle 1006 yaşında görünen Mustafa Çağatay Güngören'in (13), "18 yaşını geçtiği" gerekçesiyle tedavisi yapılamadı. İtfaiye görevlisi olarak çalışan Metin Güngören SSK'dan aldığı sağlık karnesi ile 25.03.1993 doğumlu oğlunun göz rahatsızlığı nedeniyle Alaşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ancak yapılan işlemler sırasında sağlık karnesinde doğum tarihi 01.01.1000 olarak görünen Mustafa Çağatay Güngören'in "18 yaşını geçtiği" gerekçesiyle tedavisi yapılamadı.Çağatay'ın babası Metin Güngören, karneyi en son Manisa SSK İl Müdürlüğü'nde geçen yıl yenilettiğini, ancak yanlış girilen tarihin farkında olmadığını belirtti.

  • ALAŞEHİR (A.A)


    NEŞET ERTAŞ COŞTURDU

    Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk konserinde hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Atatürk Spor Salonu'nda verilen konsere, Sakarya Vali Yardımcıları Mustafa Güni, Orhan Alimoğlu, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ile protokol üyeleri ve çok sayıda Neşet Ertaş hayranı katıldı. Ünlü sanatçı konserde söylediği türkülerle hayranlarına muhteşem bir gece yaşatırken, konser geç saatlere kadar sürdü.

  • SAKARYA (İHA)


    Kurşun kalem müzesi kurdu

    Sivas'ta, emekli bir vatandaş, yaklaşık 30 bin YTL harcayarak 9 değişik ülkeden getirttiği kurşun kalemlerden bir müze kurdu. Ankara'da sergi açmayı düşündüğünü belirten Mustafa Ateş, serginin gelirini ise ağaçlandırma kampanyasına bağışlayacağını söyledi. Alışılagelmiş pul ve bozuk para koleksiyonuna kurşun kalem koleksiyonu da eklendi. 1965 yılında İsviçre'ye çalışmaya giden 67 yaşındaki Mustafa Ateş, gurbette zaman geçirmek için önce pul, sonra da bozuk para ve kibrit biriktirmeye başladı. Ancak bu tür koleksiyonların herkes tarafından yapıldığını gören Ateş, farklı olması için kurşun kalem koleksiyonu yapmaya karar verdi. 1980 yılından itibaren 26 yıl boyunca kurşun kalem biriktiren Ateş'in koleksiyonunu ağırlıklı olarak yurtdışından satın aldığı kalemler oluşturuyor.


    Hamsi müjdesi

    Su Ürünleri Hal Müdürü Hakan Fırımaz, önümüzdeki günlerde bol miktarda hamsi ve istavrit müjdesi verdi. Son zamanlarda ağlara az takılan hamsinin Rusya ve Ukrayna karasularında olduğunu anlatan Farımaz, tahminlerinin gerçekleşmesi halinde, hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünün güleceğini, balığın özellikle de hamsinin fiyatının düşeceğini söyledi. Farımaz, bir müddet kesilen çinekop balığının yeniden Marmara'ya girdiğini, Hal'e hatırı sayılır miktarda çinekop geldiğini söyledi. Halde demirli balıkçı tekneleri, rüzgarın etkisini kaybetmesiyle birlikte yeniden denize açılmaya başladı.

  • OKTAY MEHMET
    İstanbul Balık Hali'nden fiyatlar
    Balık türü Kg fiyatı Hamsi 6-8 YTL Çinekop 8-10 YTL Sarıkanat 10-12 YTL Barbunya 40 YTL Kalkan 60 YTL Mırlan 20 YTL


    İstanbul'daki Arapgirliler açılışta buluştu

    İstanbul Arapgir Kalkındırma Derneği'nin binası yenilenerek önceki gün hizmete açıldı. Fındıkzade'deki dernek merkezinde yapılan açılışa CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Eminönü ve Fatih Belediye Başkanları Nevzat Er ile Mustafa Demir de katıldı. Fındıkzade'deki dernek binasında bilgisayar odası, halkla ilişkiler gibi birimler bulunuyor. Aynı zamanda dernekte bulunan iki salona Arapgirli olan siyasetçi Abdullah Cevdet Karlıdağ ile Türkü Ana diye bilinen Zehra Bilir'in isimleri verildi.


    Bilgisayar bilmiyordum şimdi 'network egemeni'yim

    Lise 3 öğrencisi Nurullah Ünüküt, Eskişehir'den sıkı bir teste tabi tutularak buraya gelmiş. Her şeyi plan program dahilinde. Bu okulun kendisine en büyük katkısının, sağlam arkadaş ilişkileri ve kendisini rahat ifade etmesi olduğunu düşünüyor. Okulu sayesinde çok yönlü bir kişilik kazanmış. Bir yıl ABD'ye burslu gidip orada sahne tekniklerini öğrenmiş. Buraya gelmeden önce İngilizce ve bilgisayar kullanmayı bilmeyen Ünüküt, okul gazetesinde dizgi ve mizampaj yapmayı öğrenmiş. Kendisini, okulun 'network egemeni' olarak tanımlıyor. "Bu okula başlamadan önce hiç deniz görmemiştim, denizden aldığım ilhamla, okulda şiir birincisi oldum" diyor. Bir başka geliştirdiği yeteneği de fotoğraf Nurullah'ın. Doğa fotoğrafları çekiyor. Her şeyi sorguluyor Nurullah. "Öğretmen tahtaya bir formül yazdığında kanıtını öğrenmezsem defterime yazmam" diyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi