T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 30 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Gökhan ÖZCAN

Avarel'in hissiyatı

Bir önceki yazım biraz anti-militarist bir kıvama ulaşmış olmalı ki, kendisini bu fikre yakın hisseden herkesten pek çok mesaj aldım. Bunların arasında bazı çizgi roman karakterleri de vardı. Mesajlardan en dokunaklısı Avarel Dalton'a aitti. Red Kit müdavimleri iyi hatırlar, Avarel Dalton, Red Kit'in belalısı Dalton Kardeşler'in boyu en uzun, aklı en kısa olan ferdidir. Kendisinden gelen maili okuduktan sonra boyunun uzunluğu hariç hemen her konuda Avarel'i yanlış tanıdığımı farkedip utandım. Eminim aşağıya aktaracağım satırlarını okuduktan sonra sizler de aynı duruma düşeceksiniz. İşte noktasına virgülüne dokunulmadan Avarel Dalton'un satırları:

"Saygıdeğer yazar,

Geçtiğimiz hafta yayınlamış olduğunuz 'O Şimdi Asker!' başlıklı yazınızı göz yaşları içinde okudum. Bendeniz kamuoyunda yaygın olarak bilinenin aksine özünde şiddete karşı bir insanım. Bir çizgi roman kahramanı olmam duygularım olmadığı anlamına gelmez. Sizin tarafta öyle hissedilmese de çizgi roman kahramanları da birer insandır, çizgi romanlarda insanları temsilen bulunurlar. Belki bulundukları karelerin hiçbirinde apandisit ameliyatı olmaz, elektrik faturası ödemez, hayvanat bahçesine gitmezler ama, inanın bir kalp taşırlar. En azından bir kısmı...

Biliyorsunuz biraderim Joe baskıcı bir insandır ve diğer iki kardeşim gibi ben de kendisine hiçbir konuda bugüne kadar itiraz etmeye dahi cesaret edemedik. Bu sebeple tabii olarak Red Kit okuyan milyonlarca insan da Dalton Kardeşler'i şiddet düşkünü insanlar olarak tanıdı. Malum maceradan maceraya koşuyoruz; bu sebeple bu hatayı bugüne kadar düzeltme imkanımız olmadı. Sizin aracılığınızla çizgi roman tarihini değiştirmek pahasına gerçeği dile getirmek istiyorum. Bütün Daltonlar şiddet düşkünü değildir. En azından ben kendi adıma anti-militarist eğilimleri olan, şiddete sonuna kadar karşı çıkan bir karakter olduğumu söyleyebilirim. Nitekim, Red Kit karelerine dikkatli bakılacak olursa, hikaye karşımıza nasıl rakipler çıkarırsa çıkarsın, buna Red Kit de dahil, ateş etmediğim, ateş eder gibi yaptığım açıkça görülecektir.

Sizden ricam en azından Türk kamuoyunu benim aslında nasıl bir insan olduğum konusunda aydınlatmanızdır. Bütün Daltonlar bir değil, bunu herkes bilmeli...

Baki saygılarımla...

Avarel Dalton"

Aslında Avarel Dalton'un yazdığı satırlar bu kadarla kalmıyor. Mailin devamında benim yazımda sözü geçen Oturan Boğa'yla otuz yılı aşkın gizli bir dostlukları olduğundan, geceleri Joe Dalton uyuduktan sonra onun çadırında buluşup pişpirik oynadıklarından falan da dem vuruyor. Bir de Red Kit'le ilgili ihbarda bulunmuş... Eski maceralarda Red Kit'in alenen sigara içtiğini, gelen tepkiler üzerine çizerin ağzına sigara yerine saman çöpü almasını uygun gördüğünü hatırlatıyor ve baklayı ağzından çıkarıyor: "Red Kit kare aralarında sigara üstüne sigara içiyor, bunu da herkes bilsin!"

Ben ruhunun tozlu arşivlerinde gazetecilik refleksleri gizlenmiş bir yazar olarak görevimi yapıyor, Avarel Dalton'un hissiyatını sizlere aktarıyorum. Kamuoyunun kendisiyle ilgili yanlış kanaatlerini bir nebze olsun düzeltebildiğimi umuyorum. Bana sorarsanız Avarel Dalton en az Hopdediks kadar masumdur. Bu ikisi en azından kendilerinin Mesih olduğuna filan inanmıyorlar.

Şunu da eklemeden yazıyı bitirmemi beklemeyin: Red Kit'in gizli sigara seansları duyumu bütün hakları bu köşede olan bir atlatma haberdir. Bu haber sadece benim köşemde var, Ertuğrul Özkök'te bile yok!


Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi