T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
K Ü L T Ü R - S A N A T 26 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çarpıcı olsun derken fıkra olan haberler!

Haldun Narmanlıoğlu'nun 'Fıkra Tadında Haberler' isimli kitabında, haberlerini gazete sayfasında görmek isteyen muhabirlerin çarpıcı hale getirdikleri fıkra gibi haberleri yer alıyor

Gazetenin yazı işlerine her gün yurdun dört bir yanından birbirinden ilginç konularda haber gelir ve bir çoğu okuyucusuna ulaşmadan 'çöp sepetine manşet' olur. Durum böyle olunca da haberini gazetede görmek isteyen bir çok acar muhabir takip ettiği haberi 'sıradanlık'tan kurtarmak için hünerini göstermek ister. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Haldun Narmanlıoğlu, Sabah Gazetesi'nde redaktör olarak çalıştığı dönemde muhabirler tarafından 'çarpıcı' hale getirilen ham haberleri arşivleyerek bir kitap yazdı. Dergah Yayınları'ndan çıkan "Fıkra Tadında Haberler" isimli kitapta Narmanlıoğlu, haber yazma teknikleri, objektiflik, sansür ve redaksiyon, gibi konulara dikkat çekiyor.

Yanlış haberlerden yola çıkarak iletişim fakültesi öğrencilerine doğru haberin nasıl yazılacağını anlatan Narmanlıoğlu'nun kitabında 200'e yakın ilginç haber örneği var. İşte kitaptan bir kaç örnek:

SUYUN DİBİNDE SIZMIŞ

Nehre uçan otomobil bir süre sonra karaya çıkarılırken aracın boş olduğu gözlendi. Bunun üzerine Lokman T. için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kayıp şoförün alkollü olduğu için suyun dibinde bir yerde sızmış olabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduran ekipler aramalarına devam ederken kayıp şoförün izine rastlanmadı.

MİNAREDE İHTİHAR ŞOV

"...Hafta sonu monotonluğunu aşmak isteyen yüzlerce Maltepeli eşi, çocuğu ve hatta sevgilisiyle birlikte heyecanlı oyunu kaçırmamak için olay yerine koştu. İskelenin tepesinde her an düşecekmiş gibi duran intiharcıya özellikle kadınlar inmesi için yalvarırken, erkeklerin atlamasını tavsiye ettikleri görüldü. Minarenin tepesinde duygusallaşan Kadir D, kendisini izlemeye gelenlere minik bir konser verdi.

Üç uzun hava ile başlayan Kadir D, "Ölürüm Türkiyem" isimli şarkısı ile finali yaparak konseri noktaladı. Yaklaşık 2 saat süren şovunu başarı ile tamamlayan D, hayal kırıklığına uğrattığı izleyenlerin saldırısına uğradı. Atlayacağı konusunda bahse giren vatandaşlar D'yi korkaklıkla suçlayıp dövmek istedi. Kendisine saldıranlara, 'Siz benim tespihim kadar olamazsınız' diyen D'yi kalabalığın elinden polis kurtardı.

BOYALI ŞERMİN

3 yıl öncesine kadar eli kınalı, yazmalı köylü kızı olan Şermin bir anda İstanbul'un ojeli, boyalı Şermin'i oldu. Şam öyküsü kötü yola düşen saf kız tiplemesinin konu olduğu Türk filmlerindeki gibi gelişti. Zengin olma hırsı onu evlilik vaadiyle kandırıldığı erkek arkadaşına meze yaptı, 18 yaşında demir parmaklıklarla tanışmasına neden oldu.

SÜNNETTE KADIN PARMAĞI

Bayan sünnetçi, minik çocukların erkekliğe ilk adım atmasında katkısı olduğu için çok mutlu olduğunu ve kesilip dikilmesi ve erkekliğe hazırlanmasında kadın parmağı olmasında yarar olduğunu söyledi.

PARALARI YAKTILAR

Usta kasa hırsızları, kasayı oksijen kaynağı ile açmaya kalkışınca 5 milyar liranın 1.250 milyar lirasını kaynak makinesinden kollayamayarak yakmaları hırsızlarda derin üzüntü yaratmıştır. Usta kasa hırsızı Osman A. yanına arkadaşı Yıldıray Ç'yi de alarak oksijen kaynağı ile gece şantiye binasındaki çelik kasanın kapısını açmayı başardı ve kasadaki 7,5 milyar liranın 1.250 milyar liranın bir kısmın yanmasına çok üzüldüklerini beyan ettiler.

  • HABER MERKEZİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi