T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 30 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Anası yavrusu erken seçim diyor, daha çok beklersiniz

Başbakan Erdoğan, ana, yavru ve mavru muhalefetin hep erken seçim istediğini belirterek, "Daha çok beklersin. Seçim 2007 sonbaharında. Bu seçimlerde AK Parti ikinci dönem iktidarına çok daha güçlü bir şekilde gelecek" dedi

Başbakan Erdoğan, Microsoft Başkanı Bill Gates ile Dolmabahçe Sarayı'nda verilen yemekte biraraya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim isteyen muhalefet partilerine yarı sert, yarı müstehzi cevap verdi. Erdoğan, "Ana muhalefeti, yavrusu, mavrusu toplanıyorlar, işleri güçleri durmadan 'efendim bir an önce erken seçime gitmemiz lazım' diyorlar. Daha çok beklersin. 2007'nin sonbaharında seçimleri yapacağız" dedi.

Erdoğan, Zübeydehanım Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Kadıköy İlçe 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, parti teşkilatından kapı kapı dolaşarak çalışmalarını devam ettirmelerini isteyerek, "Yazılı ve görsel medya bize destek verecek diye beklerseniz, kusura bakmayın. Onların destek politikaları farklıdır" diye konuştu.

MEDYA BORSA'DA OYNUYOR

Medyanın, aslında kendisine zarar verdiğini savunan Erdoğan, şunları söyledi: "Çünkü Borsa'da biz oynamıyoruz, onlar oynuyor. Bu ülkede bu tip yalan yanlış haberlerle gerilim yaratıldığı zaman Borsa bir anda düşüyor, sizler kaybediyorsunuz. Bana göre bir şey yok. Göreve geldiğimizde 9 bin olan Borsa endeksi, bugün 46 bine dayandı. İnsaf, böyle bir ortam yakalıyorsunuz, hâlâ geliyorsunuz bu hükümetle uğraşıyorsunuz.

İşte ana muhalefeti, yavrusu, mavrusu toplanıyorlar işleri güçleri durmadan 'efendim bir an önce erken seçime gitmemiz lazım' diyorlar. Daha çok beklersin. 2007'nin sonbaharında seçimleri yapacağız. Bu seçimlerde AK Parti ikinci dönem iktidarına çok daha güçlü bir şekilde gelecek."

DOSTLARIMIZI YEDİRTMEMELİYİZ

Medyanın akla hayale gelmeyecek sansasyonel haberler yaptığını kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti: "Bakıyorsunuz, bir resim karesi yakalıyor. Hatta bakıyorsunuz fotomontaj resimlere göre hareket edebiliyor. Ahlaki zafiyetleri olanlar var. Çünkü teknoloji artık ona müsait. Biz inandığımız, tanıdığımız, bildiğimiz dostlarımızı, kardeşlerimizi asla bu tip zaafa düşürenlere yedirtmemeliyiz."

Erdoğan, basın mensuplarının günlerdir sanal bir gündemle meşgul olduklarını belirterek, özellikle ana muhalefetin, konuşacak bir şey bulamadığı için gündem uydurduğunu söyledi. Erdoğan, "Şimdi bana söylüyorlar. 'Bak filanca, falanca açıkladı' diyorlar. Açıkladıkları bir şey yok aslında. Tüm medyaya sesleniyorum. Cımbızlama yapmadan aynen yayınlayacaksanız söyleyeyim" dedi.

AÇIKLIYORUM DEMEDİM

Ben dün orada 'mal varlığımı açıklayacağım' demedim. Ama bakın bugün gazetelerde, mal varlığımı açıklayacağım ilan ediliyor. Ama ben keyifli değilim. Çünkü Salı gününe kadar ellerinde çelik çomak var. Salı gününden sonra da yeni yaptığımız konuşmayla meşgul olacaklar. Ne yapsınlar ellerinde malzeme yok. Varsın olsun. Eğer bunlar olmasaydı, biz ne yapardık?''

  • İSTANBUL

    Gates: Daha fazla yatırım yapacağım

    Başbakan Tayyip Erdoğan, Microsoft'un Başkanı Bill Gates ile Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeğinde buluştu. Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, son yıllarda yakalanan büyümeyi ve istikrarı hatırlatarak, bunun "sihirbazlık" değil, bilişim teknolojisiyle biçimlendirilen bir çalışma sonucu olduğunu anlattı. Erdoğan, "gelişmiş, az gelişmiş ve gelişmekte olan" gibi tanımlamaların geride kaldığını, bunların yerine "akıllı, daha akıllı ve en akıllı" gibi ifadelerin kullanılması gerektiğini de vurgulayarak, "Küresel rekabet ve üstünlük yarışı ne silahla, ne de konvansiyonel sanayiyle oluyor. Kim daha çok bilgi üretiyorsa o daha güçlü oluyor" dedi. Gates ise, Türkiye'nin dev potansiyelini gördüğünü ve yatırımlarını artırmayı düşündüğünü belirterek, "Bu akşam burada işadamlarıyla bunu konuşacağız" dedi.

  • SEVDA ALKAN / İSTANBUL

    Makaram sarı bağlar, kız söyler gelin ağlar

    Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirerek şunları söyledi: "Sayın Baykal çıkmış, 'Bunlar rejimi değiştirecek' diyor. Ayıp oluyor. Artık bırak bu işleri, bayatladı, kimse yutmuyor bunları... Ben Sayın Baykal'ın bu tür şeylerini hâlâ anlamıyorum. Genel Başkan olmadığı zamanlarda da aynı şeyleri konuşuyordu, şimdi yine aynı şeyleri konuşuyor. Vatandaşın bir sözü vardır. 'Makaram sarı bağlar, kız söyler gelin ağlar' diye... Bunlar hep böyle... Bırak bu işleri artık, ciddi konuşalım artık...''

    MUHALEFETSİZ KALMAYAYIM

    Başbakan Erdoğan, sağlıkta bir devrim yaptıklarını, şimdi de sosyal güvenlik üzerinde çalıştıklarını, ancak CHP'nin bunu engellemeye çalıştığını söyledi. Ana muhalefet partisinin tutumunu eleştiren Erdoğan, "Beyaz beyazdır. Beyaza 'kara' diyemezsiniz. Muhalefet, yeri geldiğinde beyaza 'beyaz' diyebilmelidir. Biz onlara yol gösteriyoruz. Sonra hepten muhalefetsiz kalmayalım" diye konuştu.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi