T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 30 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hesabını soracağım

Kulislerdeki, "Fenerliler Canaydın'ın başkan kalmasına duacı" sözlerine tepki gösteren G.Saray Başkanı, "Şakası bile ayıp, hesabını sorarım" dedi. Canaydın, Cansun dönemindeki çekleri ve 27 hafta ödeme yapılmadığını hatırlattı.

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, dün Lig TV'de "2'ye 1", Haber Türk te ise "Weekend" programlarında kendisiyle ilgili, geçmişteki başkanlar, hakemler, G.Saray'ın ekonomik durumu, taraftarlar, futbolcular ve rakipleriyle ilgili değişik konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulislerde "Fenerbahçeliler sizin 'başkan olmanız konusunda dua ediyorlar' ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya başkan Canaydın, "Bunun şakası bile ayıp. Hesabını sorarım. Ama ben Aziz Yıldırım'ın yeniden seçilip başkan olarak devam etmesini istiyorum" cevabını verdi. İşte Canaydın'ın iki TV kanalında yaptığı çarpıcı konuşmaları şöyle:

BEN BİR KONUŞURSAM

"Eskiden başkanlar futbolcuları Florya'ya çağırırdı. Ancak futbolcular toplantıya bile gelmezdi. Oyuncular açılışlara gidip 600 dolar karşılığında şapka takarlardı. 1998'den beri sıkıntı var, yok demiyoruz ama ödeyeceğiz. G.Saray apayrı bir dünyadır. Biz 14 yıl şampiyon olamadık ama dimdik ayakta durup Avrupa'da şampiyonluğa ulaştık. Biz bu yüzden büyük bir kulübüz. Önceki dönemde 27 hafta ödeme yapılmadı. Cansun sevdiğim bir G.Saraylı. Ama önce Samsun'a verdiği çekleri açıklasın. Ben konuşmaya başlarsam. Ondan sonra talihsiz açıklamalar, kulüpte tek adam yönetimi var diyorlar."

İKİNCİLİK BAŞARI OLAMAZ

"G.Saray'ın mutlak hedefi şampiyonluk olmalı. İkinciliği başarı olarak görmüyorum. Daha önceleri Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ikinciliği hedef aldığımız dönemler oldu. Ama bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Konya'da 90+2'de gol atarak kazandık. Ben şansımızın bu golle döndüğüne inanıyorum. 17 yaşındaki bir futbolcumuzun bu gole imza atması beni onurlandırdı. Aydın gol atınca gözlerim doldu. Katı da olsa insanın gözleri doluyormuş demek ki. 1996'dan bu yana altyapıya büyük önem veriyoruz. Şampiyonluğa giden takımız, 4-5 tane genç futbolcuyu bir arada oynatmak çok zor. Yavaş yavaş bunları kazanacağız"

ADAYLIĞIM BELLİ DEĞİL

"Kulüpler Birliği başkanı olmam benim kendi kulübümdeki işlerimi engellemez. Ben zaten orada başkan olmasam da bir sandalyeye sahibim. Mart ayında G.Saray Kulübü Başkanlığı'na adaylığımı koyup koymayacağım belli değil. Şubat'taki mali kongreden sonra karar vereceğim. Hizmet etmem gerekiyorsa, bundan kaçmam. Ne işim kaldı, ne evim. Yatağı yorganı Florya'ya taşıdık. Başkan 'burada ne işin var' dediler. Bu sefer döndük Mecidiyeköy'e. Bu defada 'niye gelmiyor' dediler. Ortası yok. Turgay Kıran 2. başkan yapmadığım için kırıldı. Ergün Gürsoy ise kendisin tuttuğumu söylüyor. Onu tutmak mümkün mü? O bir fenomen."

KÜFÜR OLAYI BİTECEK

"Biz çok köklü bir kulübüz. G.Saray kulübü taraftarlarımızın küfürleri yüzünden her yıl 100-150 bin dolar ceza ödüyor. Bunları yavaş yavaş ortadan kaldıracağız. Bununla ilgili olarak amigolarla görüştüm. Çünkü bu küfür konularında kulüp olarak büyük faturalar ödemek durumunda kaldık. Her geçen gün bayan seyircilerimiz de artıyor. Sanıyorum yakında küfürsüz maç izleyebileceğiz. Taraftar müşteri değil, gönüldaştır. Ama onlara hizmet ederken biz yöneticiler onları müşteri olarak görüp iyi hizmet etmek zorundayız. Son zamanlarda statlarda seyirci sayısı azalıyor. Biz de, Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de son aylarda seyirci sayısında bir hayli düşüş var."

KİMSEYE ÖDEME YOK

"Hatasız hakem olmaz. Ama onlardan adil maçlar yönetmelerini bekliyorum. Bütün derdimiz bu. Rakiplerimiz G.Saray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğu dönemde hakemler tarafından kollandığını söyleyip duruyorlar ama takımımızın o dönemde çok iyi olduğunu unutuyorlar. Bu sezon hakem hataları çok olunca ben de basın toplantısı yapmak zorunda kaldım. Çünkü hataların dozu kaçmıştı. Takımda kimseye para ödenmezken, Tomas ile İliç'e ödendiği söyleniyor. Yanlış. Kimseye para ödemedik. Hepsine birlikte vereceğiz. Geçmişteki hocalar konusunda yaptıklarımız da açık. Hagi de, Fatih Terim de kendi istekleriyle ayrılmışlardır."

Bana sistematik bir saldırı var

Başkan Canaydın, "Şu anda bana şiddetli bir pres uygulanıyor. Ama ben dimdik ayaktayım" dedi. Özhan Canaydın, G.Saray'da en çok eleştirilen başkanlardan biri olduğunu söyledi. Canaydın, "Tüm başkanlar eleştiriliyor. Benim de eleştirilmem doğal. G.Saray'a 4 şampiyonluk ve bir UEFA Kupası kazandıran Faruk Süren bile eleştirilmişti. Bu yüzden görev süresi bitmeden istifa etmişti" dedi. Kendisine sistematik bir saldırı olduğunu vurgulayan başkan Canaydın, "Şu anda şiddetli bir pres uygulanıyor. Ama ben dimdik ayaktayım" şeklinde konuştu.

G.Saray'ı bu ikili sırtlıyor

Şampiyonluk yarışını sürdüren G.Saray'da, forvet oyuncuları Ümit Karan ile Necati Ateş'in performansı göz dolduruyor. Sarı-kırmızılı kulübün yaşadığı tüm ekonomik zorluklara rağmen ligde iddiasını sürdüren futbol takımında, Ümit Karan ve Necati Ateş rakip ağlara gönderilen toplam 40 golün 22'sine imza atmayı başardı. Ligde 17 maçta forma giyen Ümit, 8 maçta 13 gol atarak takımının en etkili silahı oldu. Necati Ateş ise 16 karşılaşmada 9 gol atarak takımın en golcü ikinci ismi oldu. Ümit ile Necati, gösterdikleri performansla G.Saray'ın bu sezon ligdeki iddialı durumunun en büyük mimarları oldu.

HAFTA	RAKİP  		SKOR	ÜMİT	NECATİ  
  2.	A.Gücü (D)		1-0	1	0  
  3.  	Malatya		5-2	3	0
  4.  	G.Antep (D) 	2-2  	1       	0
  5.  	Sivas		2-0  	2       	0
  6.  	V.Manisa (D) 	4-1  	2       	2
  7.  	Samsun (D) 	2-1	0 	2 
  8.  	Trabzon		4-1  	1 	1
12. 	D.Bakır       	2-0   	1       	0
13. 	Ç.Rize (D)   	3-0    	0       	1
15. 	Ankara (D)		2-1 	1       	1
16. 	Beşiktaş 		3-2 	0       	1
17. 	Kayseri		3-1  	1  	1

Hakan Şükür'den hayal kırıklığı

Hakan Şükür bu sezon büyük düşüş içinde. Türk futbol tarihinin en golcü ismi olan Hakan, bu sezon gol bulmakta sıkıntı çekerken, forma giydiği 15 maçta yalnızca 3 gol kaydedebildi. G.Saray forması altında bu sezon 1060 dakika sahada kalan Hakan, attığı her gol için yaklaşık 353 dakika forma giymiş oldu. Hakan, 9. haftasındaki Erciyesspor maçından sonra gol atamadı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi