T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 29 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Hidayet, Magic'e yetmedi

NBA'de Orlando Magic, New York Knicks'e deplasmanda 97-94 yenilirken, Hidayet maçı 16 sayıyla tamamlayarak takımının en skorer 2. oyuncusu oldu. Hidayet, sahada kaldığı 41 dakikada 16 sayı, 6 asist ve 4 ribauntla oynadı. Magic'de Steve Francis'in 36 sayı ve 5 asistlik performansı yenilgiyi önleyemedi. Knicks'e galibiyeti getiren en önemli isim, 27 sayı ve 10 ribauntla maçta "double-double" yapan Eddy Curry oldu. 21 sayıyla oynayan Jamal Crawford da diğer dikkat çeken oyuncuydu.


Samsun'da Celil ve Serkan alarmı

Samsunspor, Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Günde çift idman yapan Karadeniz ekibinde, soğuk algınlığı teşhisi konulan kaptan Celil ile Serkan Aykut, çalışmalara katılmadı. Celil ve Serkan Aykut'un dinlenmelerini isteyen teknik direktör Erdoğan Arıca'nın, bu futbolcuların tedavilerinin tamamlanarak Beşiktaş maçına yetiştirilmesini istediği öğrenildi.


Çaykur Rizespor'da Cengiz 'devam' dedi

Çaykur Rizespor Genel Kurulu'nda Ekrem Cengiz oybirliğiyle yeniden başkan seçildi. Ekrem Cengiz başkanlığında tek liste halinde gidilen kongreye 368 üyeden 150'i katılırken, 101 oy alan Cengiz, 4. kez başkanlığına seçildi. Cengiz, Rize'yi kurumsal bir kulüp haline getirmek için çalışacaklarını söyledi.


Gaziantep'te görev dağılımı

Gaziantepspor'da, yapılan kongre sonucunda İbrahim Halil Kızıl başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda, görev dağılımı yapıldı. Futbol şube sorumluluğuna Bülent Mamatoğlu getirilirken, M. Surur Aydın ve Cahit Kuyucu Asbaşkanlığa, Sermet Atay ise genel sekreterliğe getirildi. Sıtkı Severoğlu, İrfan Karakuzulu ve Ramiz Camcıoğlu Halkla İlişkiler Komitesi üyesi, Yusuf Kaplan ise Yönetim Kurulu Sözcüsü oldu.


Spora 'beyaz' tatil

Türkiye'de geçen hafta başından bu yana etkili olan yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle çeşitli branşlardaki müsakabalar ertelenirken, Türk sporu da durma noktasına geldi. Başta futbol, basketbol, voleybol ve hentbol olmak üzere birçok branştaki maçların ertelenmesine en çok amatör kayakçılar sevindi. Ağrıda kar yağışı nedeniyle 2 haftadır maçlar ertelenirken, kayakçılar 20 bin kişilik statda neredeyse hiç durmadan kayarak bu durumu eğlenceye çevirdiler.


Newcastle tur atladı

Newcastle United, Emre'nin ikinci yarıda oyuna girdiği maçta Cheltenham Town'u 2-0 yenerek 5. tura yükseldi. Milli futbolcumuz Emre'nin 59. dakikada Solano'nun yerine oyuna dahil olduğu karşılaşmada goller 40. dakikada Michael Chopra ve 42. dakikada ise Scott Parker'dan geldi. Bu arada karşılaşmada Newcastle taraftara Alen Shearer'ın 200. golünü atması için yoğun şekilde tempo tutmasına rağmen tecrübeli forvet, bu amacını gerçekleştiremedi.


Mısır çeyrek finalist

Afrika Uluslar Kupası'nda, Beşiktaşlı Ahmed Hassan ile Konyasporlu El Saka'nın formasını giydiği Mısır, Fildişi Sahilleri'ni 3-1 yendi. Ahmed Hassan ile El Saka'nın 90 dakika oynadığı karşılaşmada Mısır'ın gollerini 8 ve 69. dakikalarda Emad Moteb ve 61. dakikada Mohamed Abo Treka atarken, Fildişi Sahilleri'nin tek golünü 43. dakikada Arouna Kone kaydetti. Libya Fas ile 0-0 berabere kaldı. A Grubu'nda Mısır ve Fildişi Sahilleri çeyrek finale yükseldi.


Ender'in Japonya rüyası

Efes'in milli basketbolcusu Ender Arslan, Japonya'da yapılacak 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda forma giymeyi çok istediğini söyledi. Arslan, Türkiye'nin ilk kez katıldığı 14. Dünya Şampiyonası'nda oynamadığını belirterek, "Orada tecrübe kazandım. Japonya'da daha iyi oynayacağım" dedi. NBA'deki oyuncuların milli takıma bilerek zarar verdiğini düşünmediğini belirten Ender, "Onlar da buraya başarı için geliyor, ama istediğimiz bir türlü gerçekleşmiyor" dedi.


Türk hakemlere görev

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Türk hakemler, Faruk Akman-Vahit Ersan ve Kürşad Erdoğan-İbrahim Özdeniz çiftlerine Bayanlar Çalenç Kupası 4. turunda görev verdi. Akman-Ersan çifti, Hırvat ZRK Split ile Ukrayna temsilcisi Dnepryanka Kherson'un, 18-19 Şubat tarihlerinde Split kentinde yapacakları maçlarda görev alacak. Aynı kupada, Brasov-Academiya maçında ise Erdoğan-Özdeniz ikilisi düdük çalacak.


U-16'lar yenişemedi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Geleneksel Ege Kupası'nda Türkiye ile Belçika U-16 Milli takımları 1-1 berabere kaldı. 13. dakikada korner atışında kale önünde yaşanan karambolde Şahin'in şutu defanstan döndü. Topu önünde bulan Sercan Yıldırım, topu ağlara gönderdi. 73'te Aquino'nun kullandığı kornerden gelen topa iyi yükselen Fazlı Kocabaş Belçika'nın golünü atarak beraberliği sağladı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi