T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Caniyi kurtardılar'

MHP lideri Bahçeli, "Bizi 'terörist başının dosyasını Meclis'e getirmediniz?' diye eleştirenler, caniyi kurtarmak için Meclis'te sıraya girdi" dedi.

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "Daha düne kadar Milliyetçi Hareket karşısında 'terörist başının dosyasını Meclis'e niye sevk etmediniz?' diye eleştiri kuyruğuna girenler, ne acıdır ki, bugün caniyi hakettiği cezadan kurtarmak için Meclis'te sıraya girmişlerdir" dedi.

Bahçeli, Erciyes Dağı'nın Tekir Yaylası'nda yapılan 13. Erciyes Zafer Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, birçok siyasi partinin, AB yönetiminin her türlü talebini "kayıtsız" şartsız kabul ettiğini söyledi.

MHP'nin, Türk milletine dürüstçe konuşan tek parti olduğunu savunan Bahçeli, şöyle konuştu: "İdam cezasının terör suçlarını kapsayacak şekilde kaldırılması gerektiğine inananlar, farklı dil ve lehçelerde eğitim ve televizyon yayınının yapılmasını savunanlar çok renkli ve düşündürücü bir koalisyon oluşturmuşlardır. Milliyetçi Hareket'e 'teslimiyetçi' diyenler, bugün teslimiyetçilik batağına saplanmışlar. Düne kadar Milliyetçi Hareket karşısında 'terörist başının dosyasını Meclis'e niye sevk etmediniz?' diye eleştiri kuyruğuna girenler, bugün caniyi hakettiği cezadan kurtarmak için Meclis'te sıraya girmişlerdir. Dünün Adil Düzenciler'i, bugünün batıl düzencileri olmuşlardır. Dün Milliyetçi Hareket'le milliyetçilik yarışına kalkışanlar, bugünün en sıkı Batıcıları olmuşlardır. Terörle mücadelede katliamlarla amacına ulaşamayanların, masa başında kazanmaya çalıştığını herkes görmek durumundadır."

AB sözünde durmalı

Türkiye'nin tam üyeliğinin, sadece siyasi kriterlerin yerine getirilmesiyle gerçekleşecek bir süreç olmadığını da vurgulayan Devlet Bahçeli, "AB yönetiminin Türkiye karşısında iyi niyetini kanıtlaması, mutlaka sözünde durması gerekir" dedi.

Brüksel sevdalıları değil Türkiye sevdalıları kazanacak

MHP'ye karşı hem akıl almaz kampanyalar düzenlendiğini anlatan Bahçeli, "Son birkaç aydır da teslimiyetçi unsurların güdümünde MHP'siz hükümet formülü hayata geçirilmek istenmiştir. MHP, gereğini yapmıştır. Biz milletimizin önünde hesaplaşmaya hazırız. Zaman, akla karanın, doğru ile eğrinin ortaya çıkarılması ve milletin gözleri önüne serilmesi zamanıdır. Milliyetçi Hareket, sizin destek ve dualarınızla her türlü mücadeleye hazırdır. Bu mücadeleyi, Allah'ın izniyle 'Brüksel sevdalıları' değil, 'Türkiye sevdalıları' kazanacaktır" dedi.

NOTLAR...NOTLAR...

  • Erciyes Dağı'nın 2200 metre yüksekliğindeki Tekir Yaylası'na 6 bin çadır kuruldu. 2 bin havai fişek atıldı. Havai fişeklerin uçlarına bağlanan Türk bayrakları fişeklerin patlamasının ardından yere indi.

  • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu, 10. Yıl Marşı çalındı.

  • MHP lideri Bahçeli, "Hanlar Hanı, Beyler Beyi, Türkmen Beyi Devlet Bahçeli" sözleriyle takdim edildi.

  • Bahçeli'nin AB ile ilgili sözleri sırasında "Vur vur inlesin, hainler dinlesin" sloganı atıldı. Alanda en çok çalınan şarkılardan biri de "Başbuğlar Ölmez" oldu.

  • "Suskunluğumuz gafletimizden değil, asaletimizdendir" pankartı dikkat çekti. Kurultay görevlileri "MHP'liyiz, gurur duyuyoruz" yazılı kartlar taktılar.

  • Sağlık Bakanlığı, 3 seyyar hastane ve 3 seyyar sağlık ocağı kurdu. Yaklaşık 100 bin kişilik kalabalıkta, 1-1,5 saatlik tuvalet kuyrukları oluştu.

  • Cemaatle öğlen namazı kılındı.

  • Bahçeli'nin eskortluğunu "Ülkü Ocakları" plakalı Mercedes ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı yaptı.

  • Kurultaya, Devlet Bakanları Ramazan Mirzaoğlu, Faruk Bal, Reşat Doğru, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, Sanayi Bakanı Kenan Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Tarım Bakanı Yusuf Gökalp ve milletvekilleri de katıldı.

  •  
    'Üyelik bekliyoruz'
    Başbakan Ecevit, Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini yerine getirdiğini belirterek, "AB'den en kısa zamanda tam üyelik bekliyoruz" dedi.
    Yılmaz İstanbul'dan aday
    ANAP, barajı aşabilmek için teşkilatları harekete geçirecek isimler arıyor. Evini Beykoz'a taşıyan Yılmaz'ın da İstanbul'dan aday olması bekleniyor.
    Cem de AB'yi kaptırmadı
    İsmail Cem, "AB sürecine biz öncülük ettik. Biz iktidara gelirsek Kopenhag'da müzakere tarihi alırız" dedi.
    'Yasaların en yüksek getirisini almalıyız'
    HADEP'ten 'bayanlar ve baylar' formülü
    HADEP, kapatılırsa, her ilde 2'şer bağımsız aday gösterecek ve birini kadınlar, birini erkekler destekleyecek.
    Şehit aileleri: Bizi bir daha ağlattılar
    Çiller: AB'yi biz çıkardık
    DYP lideri Tansu Çiller, AB meselesini "hükümetee rağmen" kendilerinin kuyudan çekip çıkardığını savundu. Çiller, DYP İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "AB mi, Öcalan mı noktasında AB'yi tercih ettiklerini belirterek, "Gümrük Birliği'nde olduğu gibi, bu defa da kuyuya düşmüş olan AB meselesini, kuyudan çıkardık. Hatta hükümete rağmen çıkardık" dedi. Çiller şöyle devam etti: "3.5 yıl yargı kararını bekletenler, bunun mesuliyetini sonsuza dek taşıyacaklardır. Bu Yüce Divan'lık bir olaydır. İktidara geldiğimiz zaman bunun hesabını soracağız. En büyük mukaddesatım üzerine tekrar ediyorum, ben olsaydım ertesi gün o yargı kararını Meclis'e indirirdim."
    Yazıcıoğlu: Şehitlerin hakkını korumadılar
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin sorunlarının çözümünün "gerektiğinde bedel ödemekten kaçınmayan" iktidarda olduğunu söyledi. BBP Bursa İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Pınarbaşı 3. Geleneksel Sünnet Şöleni"nde konuşan Yazıcıoğlu, "Çözüm, diyet borcu olmayan ve gerektiğinde bedel ödemekten kaçınmayan iktidardadır. Bu iktidar, BBP'dir" dedi. Yazıcıoğlu, idam cezasının kaldırılmasını eleştirirken de, Öcalan'ın yaşam hakkı korunurken, şehitlerin insan haklarının hiçe sayıldığını söyledi.

    5 Ağustos 2002
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED